Preinštalovanie Windows
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- wili
- Nováček

-
Preinštalovanie Windows
Keď preinštalujem pokazené Windows iným inštalačným CD zostanú mi nainštalované všetky iné programy ktoré tam nainštalované boli predtým? Prípadne ako to mám preinštalovať?
CPU:Intel Core2Duo E6750@2.66GHz,Cooler: Arctic-cooling Freezer 7 Pro,MB: Gigabyte P35-DS3R,RAM: Corsair CM2x1024-6400C4,800 MHz GPU: NVIDIA GeForce 8800GTS,Zdroj: Fortron Epsilon FX700,LCD: HP L1940T,HDD: Samsung HD321KJ 320GB, Samsung HD322KJ 320GB, Maxtor 6L160PO,DVD: Samsung SH-S203N, Generic USB Reader, AVerTV GO 007, Print:Lexmark E220, OS:Windows XP Profesional SP2
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Preinštalovanie Windows
Říká se tomu opravná instalace, kdy se jen opraví sys. soubory a přidají základní chybějící části registru (nejspíše, nevysledoval jsem to celé). Je to však, jak já říkám, hnusná reinstalace, neboť systém je zprasený. V 50% případů nefungoval korektně (zpomalený, BSOD, ...).
Lepší je přeinstalovat načisto a nainstalovat programy znovu.
Lepší je přeinstalovat načisto a nainstalovat programy znovu.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- zombux
- Odborník PCT

opravná instalace sice funguje, ale je to spíš taková nouzovka když není možné se do toho systému dostat a vytahat data (většina dat jde vytahat i offline pomocí jiného systému, ale to není momentálně důležité). jinak doporučuju dělat opravnou instalaci jen v případě že v systému nic moc není (typicky PC v doméně), ale pokud tam je víc softwaru a hlavně systémové věci, tak je lepší čistá instalace.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- wili
- Nováček

-
Ide o to, že ja mám všetko OK, ale kamarát priniesol disk na ktorom mu skolaboval OS a potreboval skopýrovať zaheslované dáta čo sa mi podarilo, ale ešte by som mu chcel spojazdniť ten disk bez straty ostatných nainštalovaných programov a mám len moje inštalačné CD
CPU:Intel Core2Duo E6750@2.66GHz,Cooler: Arctic-cooling Freezer 7 Pro,MB: Gigabyte P35-DS3R,RAM: Corsair CM2x1024-6400C4,800 MHz GPU: NVIDIA GeForce 8800GTS,Zdroj: Fortron Epsilon FX700,LCD: HP L1940T,HDD: Samsung HD321KJ 320GB, Samsung HD322KJ 320GB, Maxtor 6L160PO,DVD: Samsung SH-S203N, Generic USB Reader, AVerTV GO 007, Print:Lexmark E220, OS:Windows XP Profesional SP2
- zombux
- Odborník PCT

ano, to by opravnou instalací udělat šlo a nějak by to asi i fungovalo - pokud to jsou Windows XP, u Windows Vista to tak jednoduše nejde, bohužel. prvně ale doporučuju zkontrolovat disk, jestli tam nejsou vadné sektory (přes SMART, nebo alespon udělat chkdsk /r), jinak nemá cenu to zkoušet zachránit.
tak jako tak se reinstalaci některých programů prostě nevyhneš, nejspíš budeš potřebovat i ovladače na hardware. radši než to půl dne řešit a spekulovat jestli to jde, je lepší to prostě nainstalovat a hotovo
tak jako tak se reinstalaci některých programů prostě nevyhneš, nejspíš budeš potřebovat i ovladače na hardware. radši než to půl dne řešit a spekulovat jestli to jde, je lepší to prostě nainstalovat a hotovo
ignorelist: kremrole a dezoláti