Vsude se pise o potrebe pouzivat antivir/antispyware/firewall proti haveti z netu a vsem moznym hrozbam. Vime, ze nejlepsi ochrana je nechodit na "spatna" mista, nespoustet nezname emaily, atd. To je, jakoby clovek uz nemel vyjit na ulici, nebo ho tam prejede auto.
Hledam zpusob jak zbytecne nezatezovat pamet programy na pozadi. Vyzkousel jsem vice moznosti, od NortonAntiviru, NOD32, AVG a jine. Kazdy z nich vynika necim jinym, nicmene zabira v pameti nemalou cast a spomaluje system, ktery potrebuji kvuli necemu jinemu. Avast obsadil 300mega, minimalne NOD - 60.
Umi se nekdo k tomu vecne vyjadrit jak se to da vyresit?
diky za podnety a zkusenosti
Petr
Jak chranit WinXP pc bez antiviru?
- bluenite
- Začátečník

-
- zombux
- Odborník PCT

Re: Jak chranit WinXP pc bez antiviru?
a v čem je konkrétně problém, když běží na pozadí antivir? řešíš stroj s Pentiem 2 nebo jde o něco jiného?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- bluenite
- Začátečník

-
konkrétně? Mám tady stroj P4 CoreDuo6600 2gb ram a je pomalejší než dříve. Jednoduše jsem se chtěl zeptat na jiné řešení než mít spuštěné různé anti...všechnozombux píše:a v čem je konkrétně problém, když běží na pozadí antivir? řešíš stroj s Pentiem 2 nebo jde o něco jiného?
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Na mojém PC ( Xeon X3220 (Quad) @ 3.2GHz, 4GB RAM, HD3870, Win XP64bit ) po nainstalování NOD32 a Comodo Firewall nepozoruju žádné zpomalení, maximálně že mě čárka při načítání proběhne 1x navíc. Spíš bych zkontroloval jestli nemáš zabordelený systém, zdefragmentovaný disk, jestli HDD neběží v PIO módu...
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- zombux
- Odborník PCT

přesně tak, antivir na takovéhle sestavě nemůže být vůbec poznat. spíš by mě zajímalo co tam máš všechno anti - může se taky něco prát
ignorelist: kremrole a dezoláti
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Taktéž si myslím, že na takto výkonné sestavě je antivir neznatelný.