VHS to DVD

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Harold
Začátečník
Začátečník

VHS to DVD

Příspěvek od Harold »

Zdravím, mám dost filmů na VHS, jedná se o filmy, které se už nedají sehnat v obchodech a ani nejsou k sehnání na internetu. Mám nějakou možnost to dostat do PC??? Propojit s VHS přehrávačem, ale musím mít TV kartu???
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: VHS to DVD

Příspěvek od bubanek »

Buď mít v PC TV kartu nebo VHSko propojit třeba s DVD rekordérem a nahrát to na DVD. Ale ta kvalita...
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: VHS to DVD

Příspěvek od Trek »

Dělal jsem to pomocí Aver Hybrid Volar, to je tv tuner a střižna.
Naripuješ v max kvalitě co ti dovolí disk.

Pak ale přichází to těžký, musíš v avisynthu udělat crop a lancošresize na půlsnímcích a vývnout to. Tim nakrmíš nějakej mpeg2 enkodér (max bitrate 8000kbps, protože tyhle hnuse vyžadujou velikej bitrate), např. quenc a dvd labem nebo něčim podobným to authorneš na dvd. Vypadá to dobře, dělal jsem tak stoletý maturity a svatby.

Připrav si tak 6h na jedno VHS, záleží jak máš rychlej komp (např 1,5 hodiny ripování, 1 hodina příprava a ladění skriptu, 2 hodiny kódování, 1 hodina příprava projektu authorování a pálení).

V žádným případě nějaký nástroje all in one (páč ti např. dohurvěj crop na prokládaným zdroji, pokud to vůbec uměj).

Větší bitrate než kolem těch 8000 nedávej, viděl jsem někde graf kvality a víc jak 8000 už nic neudělá. Můžeš trochu shodit zvuk a ušetřit pár set mega, ale nemusíš, záleží kolik toho chceš dát na jedno DVD.

Ten crop MUSÍŠ udělat, jinak budeš mít dole takovej hnusnej pruh a po stranách a seshora černý místo.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“