Kód: Vybrat vše
Dead Space | Devil May Cry 4 | Neverwinter Nights 2 - Storm of Zehir
Dead Space - Na poměry EA velmi solidní počin, jedna z nej survival horor her co sem za posledních pár let hrál, spousta svěžich nápadů, hutná atmosféra, vynikající podání příběhu (podpořené i famózním animovaným filmem) + po dlouhé době věc u který sem se doopravdy bál a občas se musel přemáhat k hraní dál. I přes mírný problémy s ovládáním a zvolna nastupujcí stereotyp v pozdějších pasážích hry zejména co se soubojů týče, pro mne letos jasná jednička.
Devil May Cry 4 - čím víc se vydání hry blížilo, tím víc sem z ní měl trochu strach ale už demo mne přesvědčilo že ač Nero nesáhá jako charakter Dantemu ani po kotníky, hra samotná je pořád zatraceně zábavná. Zjednodušní soubojového systému hru otevřelo širšímu publiku (i na PC)a to je dle mne jedině dobře a můžeme být rádi že se na PC tenhle kousek vůbec dostal. Hra neztratila nic z tradičního vtipu a příběhové animace opět stojí za to (kdo hrál a viděl "muzikálovou" animaci před soubojem Anguse a Danteho mi dá za pravdu

). Dalši obrovský plus je pro mne naprosto perfektní konverze při zachování skvělého frameratu a parádní grafiky, je vidět, že když se chce, de to (stejný engine jako Lost Planet a hýbe se to nepoměrně líp - pánové z R* by se měli kouknout jak se dělá pořádná konverze).
Neverwinter Nights 2 - Storm of Zehir Pro mne jako hráče NwN 2 na jednom zahraničním serveru prakticky nezbytná koupě. Opravdu mne překvapilo jak Obsidian zapracoval a ta hra je konečne co k čemu i v single playeru, přičemž nejzásadnějši je konečne pohodlné hraní kampaně i ve více lidech kdy odpadl neskutečný chaos hlavně v rozhovorech jako tomu bylo u původní kampaně a MotB, které se, ač kooperační kampaň podporovaly, ve více lidech prakticky nedaly hrát. Jedno z posledních RPG ze "staré školy" a nejspíše poslední RPG založené na třetí edici D&D. Takže komu se líbílo Baldurs Gate nebo Icewind dale, koupí téhle věci rozhodně neprohloupí, vzhledem k tomu že je to těm hrám podobnější víc, než předchozím NwN.
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/