Nelze rozběhnout WinXP, ani po reinstalu.
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nelze rozběhnout WinXP, ani po reinstalu.
Dnes si v poklidu dělám na PC. Potřebuji využít program Daemon Tools. Nainstaluji jej, přiřadím image soubor a nastalo vytuhnutí celého PC. Následoval tvrdý restart a od té doby mě PC už nenaběhlo. Vždy se dostanu jen do části, kdy je uprostřed černé obrazovky logo WinXP, pak se na sekundu objeví uprostřed kurzor a následuje modrá obrazovka s chybou:
STOP 0x0000007F (0X000000008,0XBAB38D70,0x00000000,0x00000000)
..zkoušel jsem měnit paměti, grafiku, vyndat zvukovou kartu, reset CMOS a ve finále i reinstal win. Bohužel nic. U reinstalu win se mě podařilo win nainstalovat, ale jakmile byl automatický restart a mělo následovat první naběhnutí systému, tak opět modrá obrazovka s chybou.
Zkusil jsem ještě win instalovat na jiný disk a tam vyskočila chyba hned při restartu po rozdělení a zformátování disku. Všiml jsem si, že má krapet jiné hodnoty.
STOP 0x0000007F (0X000000008,0XF7717D70,0x00000000,0x00000000)
Ráno ještě můžu zkusit jiný procesor a zdroj. Pak mě to vychází, že může být v čudu akorát už deska, ale nechápu jakto. PC zatuhlo poprvý přesně při přidání souboru do virtuální mechaniky Daemona.
Kdyby někoho napadlo co bych mohl ještě zkusit budu jedině rád. Sestava viz podpis.
STOP 0x0000007F (0X000000008,0XBAB38D70,0x00000000,0x00000000)
..zkoušel jsem měnit paměti, grafiku, vyndat zvukovou kartu, reset CMOS a ve finále i reinstal win. Bohužel nic. U reinstalu win se mě podařilo win nainstalovat, ale jakmile byl automatický restart a mělo následovat první naběhnutí systému, tak opět modrá obrazovka s chybou.
Zkusil jsem ještě win instalovat na jiný disk a tam vyskočila chyba hned při restartu po rozdělení a zformátování disku. Všiml jsem si, že má krapet jiné hodnoty.
STOP 0x0000007F (0X000000008,0XF7717D70,0x00000000,0x00000000)
Ráno ještě můžu zkusit jiný procesor a zdroj. Pak mě to vychází, že může být v čudu akorát už deska, ale nechápu jakto. PC zatuhlo poprvý přesně při přidání souboru do virtuální mechaniky Daemona.
Kdyby někoho napadlo co bych mohl ještě zkusit budu jedině rád. Sestava viz podpis.
Intel Core i5-3570K, Gelid Tranquillo, MSI Z77-G43, 2x4GB Kingston HyperX, Sapphire R9 380 4GB, Crucial M4 128GB, 2x400GB Samsung, 1x1TB Samsung, 2x2TB Seagate, DVD-RW Sony, CoolerMaster Silent Pro M600, HP LP2275w. Thermaltake Armor.
- Thellwin
- Administrátor

Re: Nelze rozběhnout WinXP, ani po reinstalu.
V nouzáku to taky nenajede ?
Goldnoob team proud member!
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ne.Thellwin píše:V nouzáku to taky nenajede ?
Intel Core i5-3570K, Gelid Tranquillo, MSI Z77-G43, 2x4GB Kingston HyperX, Sapphire R9 380 4GB, Crucial M4 128GB, 2x400GB Samsung, 1x1TB Samsung, 2x2TB Seagate, DVD-RW Sony, CoolerMaster Silent Pro M600, HP LP2275w. Thermaltake Armor.
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
..tak výměna zdroje nepomohla.
- xxsawer
- Začátečník

-
Zkus jestli ti na tom nabehne jinej system...nic neinstaluj, stahni si a vypal life verzi knoppixu (je to na cd nebo dvd) a nabootuj z mechaniky... Zkus na tom chvilku pracovat jestli to pobezi normalne
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a nebo zkus hiren's boot cd, jsou tam různé diagnostické nástroje včetně programů pro test mainboardu
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem už vyměnil i procesor a bez výsledku, stále stejný problém.
Zkusil jsem krátce vyzkoušet Knoppix a fungovalo to.
Taky jsem stáhnul nějaká bootovací test CD. Přes noc mě běžel 7 hodin memtest - bez chyby. Našel jsem tam i nějaký rychlý test MB a ten proběhl také v pohodě.
Vylučovací metodou mě teda vyšlo, že chyba musí být v desce. Ale není to tak vážná chyba, že by bránila v běhu Knoppixu a jednoduchý test MB ji neodhali
Zkusil jsem krátce vyzkoušet Knoppix a fungovalo to.
Taky jsem stáhnul nějaká bootovací test CD. Přes noc mě běžel 7 hodin memtest - bez chyby. Našel jsem tam i nějaký rychlý test MB a ten proběhl také v pohodě.
Vylučovací metodou mě teda vyšlo, že chyba musí být v desce. Ale není to tak vážná chyba, že by bránila v běhu Knoppixu a jednoduchý test MB ji neodhali
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Když jsem řešil problém s BSOD na mém nb, tak mi zdejší uživatel petr_ poradil, že chyba 7f na BSOD je chyba disku nebo filesystemu. Opravdu jsem nakonec odebral všechny oddíly a vytvořil znova, znovu nainstaloval OS a od té doby v klidu, takže doporučuji se soustředit na komponenty okolo disku (popř. kabely, řadič a driver od řadiče (AHCI/IDE)). Četl, jsem, že si ho už vyměnil.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- xxsawer
- Začátečník

-
Hm to je divny...zkousel si v tom Knoppixu zapisovat na disk? Neco nekam kopirovat...
Ty disky sou sata nebo pata? Zkusil bych se mrknout na ty kabely jak pise Nasty...chyba desky to podle me nebude...to by ti ten Linux nenabeh...
Zkusil si instalovat na cistej nijak nerozdelenej disk?
Ty disky sou sata nebo pata? Zkusil bych se mrknout na ty kabely jak pise Nasty...chyba desky to podle me nebude...to by ti ten Linux nenabeh...
Zkusil si instalovat na cistej nijak nerozdelenej disk?
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mám 2x400GB SATA Samsung
1. je rozdělenej na C: 40GB a D: zbytek
2. je v celku
Nejdříve jsem dával formát C: a zkusil instalaci - marně. Pak jsem u bráchy přesunul veškerá data z 2. disku a zkusil instalaci na něj. Rozdíl byl akorát v tom, že u prvního mě naskakoval BSOD až po nainstalování systému v okamžiku kdy byl restart a mělo být první spuštění win a u druhého (400GB v celku) hned jakmile jsem vybral disk a provedl se automatický restart.
Sata kabel k disku jsem už měnit zkoušel a nic.
Ještě zkusím ten celej prázdnej disk před instalací zformátovat úplně, zatím jsem dával jen rychlé formátování. A pak ještě otestuji ten zápis v Knoppixu. Ten jsem totiž před odchodem do práce stihl sotva nahodit a zkusit jestli se dostanu na disky.
1. je rozdělenej na C: 40GB a D: zbytek
2. je v celku
Nejdříve jsem dával formát C: a zkusil instalaci - marně. Pak jsem u bráchy přesunul veškerá data z 2. disku a zkusil instalaci na něj. Rozdíl byl akorát v tom, že u prvního mě naskakoval BSOD až po nainstalování systému v okamžiku kdy byl restart a mělo být první spuštění win a u druhého (400GB v celku) hned jakmile jsem vybral disk a provedl se automatický restart.
Sata kabel k disku jsem už měnit zkoušel a nic.
Ještě zkusím ten celej prázdnej disk před instalací zformátovat úplně, zatím jsem dával jen rychlé formátování. A pak ještě otestuji ten zápis v Knoppixu. Ten jsem totiž před odchodem do práce stihl sotva nahodit a zkusit jestli se dostanu na disky.
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nove info:
Přitáhl jsem si k sobě na stůl komplet jiné PC a všechny své komponenty jsem zapojil do jeho základní desky (akorát procík jsem nechal původní). Zapnu PC a již předinstalované Win konečně naběhly
..aneb mě teď čeká nutnost se zorientovat v nových deskách a nějakou dobrou vybrat.
Ještě než jsem zkusil tento pokus s deskou, tak jsem dal na vaše rady a znovu jsem spustil Knoppix. Na disku jsem si v něm vytvořil složku a bez problémů do ní z netu stáhnul 100MB soubor. Přes něj jsem prostě žádný problém nezaznamenal.
Také jsem dal úplné formátování celé té 400-ky a pustil instalaci Win. K instalaci mě to sice pustilo, ale BSOD na mě číhal hned po automatickém restartu, kdy už jsem doufal, že vše naběhne jak má.
Každopádně díky všem, kteří se snažili poradit
Přitáhl jsem si k sobě na stůl komplet jiné PC a všechny své komponenty jsem zapojil do jeho základní desky (akorát procík jsem nechal původní). Zapnu PC a již předinstalované Win konečně naběhly
Ještě než jsem zkusil tento pokus s deskou, tak jsem dal na vaše rady a znovu jsem spustil Knoppix. Na disku jsem si v něm vytvořil složku a bez problémů do ní z netu stáhnul 100MB soubor. Přes něj jsem prostě žádný problém nezaznamenal.
Také jsem dal úplné formátování celé té 400-ky a pustil instalaci Win. K instalaci mě to sice pustilo, ale BSOD na mě číhal hned po automatickém restartu, kdy už jsem doufal, že vše naběhne jak má.
Každopádně díky všem, kteří se snažili poradit
- xxsawer
- Začátečník

-
No...něco podobnýho sem měl když sem flashoval upravenej bios...Bios se flashnul a uz se to nerozbehlo...
Kapku pomohlo kdyz sem odpojil druhej sata disk a nechal tam jenom primarni...to sla aspon spustit instalace win ale taky po prvnim restartu to hlasilo nejakou chybu...blue screen to ale nebyl...Knoppix taky fungoval normálně...
Nastesti se mi pak podarilo flashnout z diskety nejakou starsi verzi biosu a nahodit novej system...
Jak sem cet tak update biosu si nezkousel...asi by to byla posledni vec co bych otestoval nez bych hodil desku do popelnice. (Jestli ti nenabiha win tak je urcite moznost to flashnout z diskety...)
Kapku pomohlo kdyz sem odpojil druhej sata disk a nechal tam jenom primarni...to sla aspon spustit instalace win ale taky po prvnim restartu to hlasilo nejakou chybu...blue screen to ale nebyl...Knoppix taky fungoval normálně...
Nastesti se mi pak podarilo flashnout z diskety nejakou starsi verzi biosu a nahodit novej system...
Jak sem cet tak update biosu si nezkousel...asi by to byla posledni vec co bych otestoval nez bych hodil desku do popelnice. (Jestli ti nenabiha win tak je urcite moznost to flashnout z diskety...)
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Poté, co PC při zapojení na druhou desku normálně běželo mě nezbylo než si myslet, že mám špatnou svoji MB. Zacvakal jsem vše zpět kam patří (aby se mě komponenty neváleli všude po stole než koupím jinou desku) a když už to bylo tak hezky složený, tak jsem neodolal a PC ještě jednou zkusil zapnout. A ono normálně naběhlo
Win na obou diskách jsem dospustil přes druhou desku a najednou fungovalo vše i na této mojí.
Dal jsem na radu xxsawera (DIK!!!) a upgradoval raději BIOS. Pak jsem disk rozdelil jak potřebuji a bez problému již Win nainstaloval znovu.
Vše teda nasvědčuje tomu, že ten image soubor na počátku všeho mě musel nějak nakopnout BIOS. Zajímavé ale, že ty win nakonec vůbec naběhly, ještě než sem BIOS flashnul. Snad už bude vše OK.
Win na obou diskách jsem dospustil přes druhou desku a najednou fungovalo vše i na této mojí.
Dal jsem na radu xxsawera (DIK!!!) a upgradoval raději BIOS. Pak jsem disk rozdelil jak potřebuji a bez problému již Win nainstaloval znovu.
Vše teda nasvědčuje tomu, že ten image soubor na počátku všeho mě musel nějak nakopnout BIOS. Zajímavé ale, že ty win nakonec vůbec naběhly, ještě než sem BIOS flashnul. Snad už bude vše OK.
- Shit
- Odborník PCT

Tohle vysvětlení se mě nezdá...Ninjaman píše:..že ten image soubor na počátku všeho mě musel nějak nakopnout BIOS..
Nestačilo by resetnout CMOS?
- Ninjaman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mě se celá tahle příhoda nějak nezdáShit píše:Tohle vysvětlení se mě nezdá...Ninjaman píše:..že ten image soubor na počátku všeho mě musel nějak nakopnout BIOS..
Nestačilo by resetnout CMOS?
Reset CMOS jsem samozřejmě zkoušel. Jediný co nakonec pomohlo, bylo to napojení celýho mýho kompu na druhou desku a napojení zpátky. Pak to zázračně naběhlo (přitom veškerý mý komponenty jsem už předtím minimálně jednou vyndaval a nandaval). Jestli by šel zformátovat disk a nainstalovat win jsem ale už nezkoušel a rovnou flashnul BIOS. O tom jestli by to fungovalo i bez toho flashe už můžem jen spekulovat. Každopádne PC teď běží opět na 100%.