Hmm.. tak jsem šoupnul do PC tu PCI-USB2x kartu a fakt je rychlost při práci s velkým souborem (cca 80 mb) pořád stejná (odpovídá USB 1x - cca 150KB) - zajímavé ale je, že se to projevuje jen při zápisu, při čtení/ kopírování to jede i 5-6MB/s) , takže jak píše HonzaVéčko, to napájení k USB je nějak vyhrazený hardwarem desky, takže to bude skoro stopro shodné i u tebe.. když ta karta nepomohla ten USB2x režim rozběhat u mě.
Btw novou desku do socketu478? Ale kdeže, tu už sežene slušnější leda bez záruky z bazaru, nového snad nějakého ASRocka (který zase nevím jak moc bude předražený - tipuju od 1500 do 2000 kč) a o kvalitě se taky moc mluvit nedá.. ale alespoň mu ty porty budou běhat.. jedině jestli se nepoštěstí najít nějakou dobrou Asusku nebo MSIčko na Aukru, je fakt že desek pro socket 478 tam bývá dost.. hlavně se pak otevírá otázka, má-li cenu do toho ještě investovat..
já s USB 1x žít můžu (alespoň něco, i když kopírovat 300MB soubor při 100 kb rychosti je záležitostí skoro půl hodiny.. hotová noční můra) ale být úplně bez nich bude určo problém

. Jinak půjčení pořád platí, ale fakt to po tomhle testu vidím taky bledě.. kažodpádně jsem z toho taky slušně zakočen

pač skenování a podobné věci budu muset dělat na druhém pc a pak to nějakým způsobem sesíťovat a přenášet na hlavní pc..