Taktování AMD Athlon XP 2500+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Keepercz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Taktování AMD Athlon XP 2500+

Příspěvek od Keepercz »

pomozte mi nekdo
Naposledy upravil(a) Keepercz dne ned 1. úno 2009, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Keepercz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keepercz »

uz to mam nataktovany na 2.0 fsb mam 186 a drui se to dobre ale vis to nedavam kuli ten pci a by se men netaktovaly nebo co protoze kdys to mam na 200 fsb tak se to restartovava preba kdys zacnu kopirovat sobori z CD
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Aha, já si ho spojil s tou KT600, KT400 samozřejmě končí u 166MHz a případné děličky (5).

Dělička se nedá ovlivnit, deska si jí řídí sama. 166MHz je poslední "oficiální" takt, při kterém bude PCI na 33MHz.

Obvykle mi PCI vydrželo kolem 39MHz, víc už jen lepší karty. (U AGP totéž, akorát tam ta každá frekvence je *2.)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Keepercz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keepercz »

jaktože ja mam procesor AMD athlon xp 2500+ a desku a7v8x-x a náký uživatelé mají to samí a oni to mají nataktovany na 2.2 a jede jim to normálně a já kdyš to dám na 2.2 tak se mi furt PC restartuje
Keepercz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keepercz »

skusim ještě todle kdyš sem si četl co tady lidi psaly jeden to mnel na 2144MHz s 1,7V a jelo mu to dobře skusim to taky tak udělat ale je zajimavi ze kdyš to běkdo nataktoval přeba 2.0Mhz tak se mu to změnilo nák na 2900+
ale kdiš to ja dam přeba na 2.1MHz tak já tam mám furt 2500+ a nevim proč
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Keepercz píše:jaktože ja mam procesor AMD athlon xp 2500+ a desku a7v8x-x a náký uživatelé mají to samí a oni to mají nataktovany na 2.2 a jede jim to normálně a já kdyš to dám na 2.2 tak se mi furt PC restartuje
Protože mám procesor s odemčeným násobičem (u mě konkrétně 13,5 x 166MHz). Jak vidíš, mám přetaktovaný procesor a na fsb jsem vůbec nemusel sahat a řešit problémy jako máš ty se zamčeným násobičem...
Keepercz píše:skusim ještě todle kdyš sem si četl co tady lidi psaly jeden to mnel na 2144MHz s 1,7V a jelo mu to dobře skusim to taky tak udělat ale je zajimavi ze kdyš to běkdo nataktoval přeba 2.0Mhz tak se mu to změnilo nák na 2900+
ale kdiš to ja dam přeba na 2.1MHz tak já tam mám furt 2500+ a nevim proč
To je záležitost BIOSU jak si to pojmenuje, ale směrodatná je frekvence a ne "název" procesoru.
Keepercz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keepercz »

aha já tam mám 11,0 amyslim ze to mám taky odemneceny takze na fsb nemam makat a mam nataktovat tam to ??
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Pokud je skutecne odemceny, tak se na fsb u teto desky vykasli a taktuj jen pomoci vyssiho nasobice.
Keepercz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keepercz »

násobič mám odemčenej ale kdyš to změnim nic se nestane tak sem to ntaktoval normalně mám to z 1.8 na 2.1 a už mě to stačí sice se mě nataktovaly aji paměni a ještě asi neco ale zatim je to stabilní
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Násobič máš zamčenej, jinak by se ta změna projevila. I tak je 2,1 docela úspěch.
chello
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chello »

Woita tak to te docela bechapu proc zvedas pouze násobič když fsb ti da vedší výkon na stejné frekvenci kdys nechal radši násobič v zákldu a dal tam fsb 200 tak se ti bude cpu hlasit jako nejvykonějšíí athlon xp 3200+ a potom doladovat násobič ja s timhle cpu dal 238x11=2616MHz
AMD Phenom X4 9500 2310 MHz ( Voltage 1,185 V), ASUS M2N-SLI Deluxe , A-Data 2x2 GB Dual-Channel 840+ MHz , Sapphire ATI Radeon HD5850 1GB, za vynikajících 5241 Kč, OC je zatim k ničemu :-)
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

chello píše:Woita tak to te docela bechapu proc zvedas pouze násobič když fsb ti da vedší výkon na stejné frekvenci kdys nechal radši násobič v zákldu a dal tam fsb 200 tak se ti bude cpu hlasit jako nejvykonějšíí athlon xp 3200+ a potom doladovat násobič ja s timhle cpu dal 238x11=2616MHz
OMG, tahle deska fsb 200 nezvládá, kolikrát to budem ještě řešit?
Keepercz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keepercz »

a jak teplota je uz moc jato mam kdys je procesot 100%zatizenej tak mam teplotu na 52 az 54 a kdys to neni zatizeny tak tak 48 je to dobry nebo by to chtelo lepsi chlazeni ?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“