DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
rosich
Nováček
Nováček

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od rosich »

Ja sem s LG spokojenej, ten 0-vej inputlag je fakt parada - ja to bez problemu poznam i oproti plazme s lagem 30-50ms.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tak jsem se rozhodl, s další vejplatou jdu do tohohle:
NEC MultiSync 24WMGX3
http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... 10&subcat=

Použití - HRY, filmy a seriály (HD i neHD), web a práce ve win.

Nějaký námitky? : )
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
majeje
Nováček
Nováček

Příspěvek od majeje »

Myslím, že je to dobrá voľba. Za necelých 500eur získaš super monitor s obrovskými možnosťami konektivity. Škoda, že aj ja nemám odvahu na objednanie zo zahraničia :oops: Inak ak sa chceš dozvedieť o tomto monitore aj z aktuálnej recenzie tak mám pocit, že na prad.de je naň recenzia- veľmi pozitívna :) Len si dávaj pozor na vadné body, na fóre overclockers sú posledné príspevky od majiteľov tohoto krásavca a sťažujú sa práve na vadné pixely. Veľa štastia, nech ti kúpa vyjde.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já jsem právě přelouskal recenze na ehw, tftcentral, xsreviews a bittechu, všude to chválej, plus na fóru swh si ho jeden člověk objednal (info v threadu o tom IPS Hpčku) a je z něj nadšen (předtím měl to HP).Takže je to teď prostě hlavní kandidát : ). Navíc za 14K...

Jdu ještě přelouskat tu prad.de recenzi..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
honzis
Nováček
Nováček

Příspěvek od honzis »

Ahoj prosím vás může mi někdo říct co je tohle za monitor? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUMTC užuž jsem chtěl objednat samsung T240 (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUIEP) ale ta novinka se mi líbí ještě víc, jen si nejsem jistý proč je levnější tzn v čem bude asi horší, resp v čem je lepší než ty levnější samsungy) díky
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

honzis píše:Ahoj prosím vás může mi někdo říct co je tohle za monitor? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUMTC užuž jsem chtěl objednat samsung T240 (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUIEP) ale ta novinka se mi líbí ještě víc, jen si nejsem jistý proč je levnější tzn v čem bude asi horší, resp v čem je lepší než ty levnější samsungy) díky
mozna ma jednodussi elektroniku.. mozna se v nicem kvalitativne nelisi.. novinka ma lepsi pozorovaci uhel, T240 ma zase HDMI. Bez recenze to asi nerozlousknes :)
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

Zdravím, viděl sem že se na netu pomale začínají objevovat LG W2600HP-BF , je skladem na CZC, TSBohemce kde je cena přes 13k, to je jedinej shop kde jsem ho v Brně viděl skladem, vím z doporučení že je lepší si vyzvednout LCD osobně a vyzkoušet, nevíte ještě o nějakém shopu v Brně kde je dostupný?Díky. Už aby ho měli v alfu.... :-)
MB: ASUS PRIME Z370-A CPU: Intel Core i7-8700K@5GHz OC by python.p FAN: Arctic Freezer 33 RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO SSD: Samsung SSD 850 PRO 512GB PSU: Corsair RMx Series RM650x CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv ATX LCD: Samsung C27HG70
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

Já bych doporučil tu TSBohemia. jednali tam se mnou velice slušně, měl jsem rozlámané polystyreny (pozor, zdá se, že vrchní dva jsou rozlomené v prostředku již od výroby, "nové" dva kusy totiž byly také rozlomené, nicméně to nebyla jediná necelistvost u mých kusů) a protože jsem jeden z mála, který je opravdu potřebuje (často monitor převážím), požádal jsem, aby mi je vyměnili a také tak učinili hned jak mohli. Cenu také dodrželi tu, za kterou jsem to měl objednáno, přesto, že aktuální byla asi o 1500,- vyšší.
Naposledy upravil(a) Mr.Katana dne čtv 5. úno 2009, 10:12, celkem upraveno 1 x.
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

Mr.Katana píše:Já bych doporučil tu TSBohemia. jednali tam se mnou velice slušně, měl jsem rozlámané polystyreny a protože jsem jeden z mála, který je opravdu potřebuje (často monitor převážím), požádal jsem, aby mi je vyměnili a také tak učinili hned jak mohli. Cenu také dodrželi tu, za kterou jsem to měl objednáno, přesto, že aktuální byla asi o 1500,- vyšší.

Věřím že to tam bude fpoho jen mě štve ta vyšší cena než u konkurence... proto jsem se ptal na alternativu.
MB: ASUS PRIME Z370-A CPU: Intel Core i7-8700K@5GHz OC by python.p FAN: Arctic Freezer 33 RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO SSD: Samsung SSD 850 PRO 512GB PSU: Corsair RMx Series RM650x CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv ATX LCD: Samsung C27HG70
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

japko33 píše:Věřím že to tam bude fpoho jen mě štve ta vyšší cena než u konkurence... proto jsem se ptal na alternativu.
Tak s CZC mám taky relativně dobré zkušenosti (tam je to zase dané tím, že tam nakupuji prakticky pořád, takže občas se nějaká ta nesrovnalost vyskytne), pak ještě nakupuji v Mironetu čas od času, tam jsem byl taky povětšinou spokojen, s Alzou jsem byl naopak výrazně nespokojen.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Mr.Katana píše:
japko33 píše:Věřím že to tam bude fpoho jen mě štve ta vyšší cena než u konkurence... proto jsem se ptal na alternativu.
Tak s CZC mám taky relativně dobré zkušenosti (tam je to zase dané tím, že tam nakupuji prakticky pořád, takže občas se nějaká ta nesrovnalost vyskytne), pak ještě nakupuji v Mironetu čas od času, tam jsem byl taky povětšinou spokojen, s Alzou jsem byl naopak výrazně nespokojen.
mam stejnou zkusenost.. pred mesicem mi na CZC vratili prachy za rozbity (temer) 3 roky stary LCD... mam za to novy a vetsi a jeste mi zbylo :lol:
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tak NEC MultiSync 24WMGX3 Professional Gaming 24" Widescreen LCD Monitor objednán, ve středu nebo ve čtvrtek sem napíšu dojmy...už nebude Nihilathor jedinej vlastník NECu v republice : ).

Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

Paul píše:Tak NEC MultiSync 24WMGX3 Professional Gaming 24" Widescreen LCD Monitor objednán, ve středu nebo ve čtvrtek sem napíšu dojmy...už nebude Nihilathor jedinej vlastník NECu v republice : ).
Zdarec Paule, tak to je super, že ses nakonec rozhodnul :) jsem zvědawej na tvoje dojmy a pevně věřim, že budeš spokojenej.
Měj se, ať ti přijde v pořádku, pak poreferuj. Hoj
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

takže blíží se čas nákupu, po věčném rozhodovaní mezi HP 24" LP2475w a LG 26" W2600HP-BF stále nevím :-D teď sem spíše ale na straně LG, poslední věc která mě zajímá a odstrašila mě od HP jsou špatný barvy které se řeší kalibrací nebo používáním nějakých ICC profilů a to pomáhá jen v některých aplikacích, chci vědět zda budu mít stejné problémy i u LG nebo je to tam o poznání lepší a nebudu s toho na přášky, diky za odpověď... :-P
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Barvy se u 2475 resi nastavenim. Tovarni je fakt moc do ruda. Po upraveni nastaveni si nemuzu stezovat. BTW je tu i tread s ruznymi nastavenimi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

japko33 píše:takže blíží se čas nákupu, po věčném rozhodovaní mezi HP 24" LP2475w a LG 26" W2600HP-BF stále nevím :-D teď sem spíše ale na straně LG, poslední věc která mě zajímá a odstrašila mě od HP jsou špatný barvy které se řeší kalibrací nebo používáním nějakých ICC profilů a to pomáhá jen v některých aplikacích, chci vědět zda budu mít stejné problémy i u LG nebo je to tam o poznání lepší a nebudu s toho na přášky, diky za odpověď... :-P
ano, problém s barvami je u všech monitorů s wide gamutem - řešení ovšem v současné době v podstatě neexistuje, jednak pro správnou funkčnost je třeba podpora OS (pořádně toto řeší zřejmě až Windows 7, naopak ve Windows XP je podpora víceméně nulová), jednak je pro optimální využití wide gamutu třeba minimálně 10bitové převodníky, což je otázkou monitoru za 20k a výše. takže máš dvě možnosti - barvy poladit a využívat jejich výhod a přežít nevýhody, nebo si koupit non-wide gamut monitor, což je krapet problém.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

zombux píše:...nebo si koupit non-wide gamut monitor, což je krapet problém.
Ten tvůj příspěvek zní, jako by widegamut byla nevýhoda. :-) Přitom čim širší gamut, tím je rozsah monitoru blíže k rozsahu lidského oka. Když vedle sebe postavíš takové HP LP2475W (102% NTSC gamut) a nějaký obyčejný monitor s 72% NTSC rozsahem, tak ti zelená na 72% gamutu bude připadat spíš jako taková žlutozelená a červená spíš oranžová. To je pak jasný, že někomu kdo přešel z nějakého obyč monitoru na to LP2475W může připadat červená a zelená trochu přepáleně. Já osobně bych si už na obyčejný 72% gamut nezvykl - takový crysis a jeho zeleň pak vypadá tak nějak vyblitě.

Něco jinýho je samotná kalibrace barev - tak je u těhle "levných" displejů většinou mizerná, ale to nakonec skupinu lidí co si tenhle monitor stejně koupí na hry, filmy a pod. moc trápit nemusí. A na profi práci s grafikou si asi někdo nebude kupovat displej v téhle kategorii. Třeba takový LP2480w má možnost přepínání barevného rozsahu (gamutu) přímo v OSD (když mam foťák s sRGB čipem, tak pracovat v AdobeRGB neni opravdu dobrý nápad a naopak).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
japko33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od japko33 »

O.K, tedy, nějaká rada nad zlato? :-) příští týden bych to chtěl nějak splácat tak na co se dívat, co na prodejně nechat ukázat, určo se nebojím obou možností každopádně čtení fór člověk zjistí že je nej koupit panel za 30k kterej teda už za něco stojí ale já jako obyč uživatel přecházejcí s notebooku bych rád věděl na co se zaměřit abych za svoje peníze dostal to co chci a nemusel řešit uplně každej -/detail co tyhle monitory v takové cenové relaci prostě mají a byl spokojenej věřím že polovina věcí co se zde řeší člověk při prvním používaní člověk ani pomale nezjistí pokud se na to nezaměří proto mě zajímá přoč a ke kterému se mám radši přiklonit.. díííík...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jestli prechazis z booku tak bude dobre nastavena 2475 (ktere se bojis) pro tebe luxus. :)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Ache píše:
zombux píše:...nebo si koupit non-wide gamut monitor, což je krapet problém.
Ten tvůj příspěvek zní, jako by widegamut byla nevýhoda. :-) Přitom čim širší gamut, tím je rozsah monitoru blíže k rozsahu lidského oka.
to sice ano, ale barvy jsou pořád 8bitové. to znamená 256 odstínů na kanál. wide gamut v tomto případě znamená, že rozdíly mezi jednotlivými odstíny budou větší, a takový monitor má větší tendenci k bandingu. wide gamut JE výhoda, pokud ji LZE využít (10bit převodníky a lepší - to by dělalo 1024 odstínů na kanál), u 8bit může znamenat frustraci uživatele zvyklého na nulový banding :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“