Předem upozorňuji že to neni moje PC, ale kamarádovo, ale byl jsem u toho. Kámoš chtěl přetaktit svýho Intela Celerona a moc to nedopadlo. Pokoušel se taktovat programem SetFSB. Původně měl FSB 100MHz, násobič x20 a výslednou frekvenci 2.0GHz. Přidával pomalu na FSB a testovali jsme stabilitu. Potom jsem šel pro pití a když jsem přišel, tak prý to spadlo a nechce to naběhnout. Po chvilce jsem z něho dostal, že FBS nastavil najednou na 168MHz. Hned se to restartovalo a když to mělo začít nabíhat, tak to chtělo systémovou disketu do disketové mechaniky. A on samozřejmě disketu vytvořenou neměl.

No v biosu přenastavil bootování z CD/DVD Windows. Spustil opravu systému. Za chvíli se oběvilo že proběhla a že PC bude restartováno. Ale ono pořád stejné. Tak to zkusil podruhé a tentokrát to napsalo že nebyl nalezen HDD a že se má ujistit, jestli je dobře zapojený. A psalo to pořád a pořád. Skončilo to vyndáním HDD. Na první pohled se zdál být v pořádku, ještě ho čeká zítra připojení do jiného PC. Prostě se to chová, jako kdyby hdd vůbec nebyl. Tak bych mu chtěl pomoct, ale s tímhle si už nevím rady. Napadlo mě, jestli jste se s tím někdo nesetkal. Hlavně už vůbec nevím, co nastavit v biosu, protože ať v něm nastavím cokoli, tak je to pořád stejný a logicky odvozuji, že to nějaký komponent nevydržel. Ale zase tolik se neděje, protože se stejně chystal příští rok PC "překopat" a osadit nové výkonné komponenty a také ten PC má už hodně zasebou. Kvůli stáří základní desky a všech komponentů jsem mu kladl na srdce ať to přetaktuje jenom trochu, ale ukázalo se že to stejně přehnal.
Pár komponentů, o kterých vím, že jsou v PC:
Základní deska MSI **** Neo2
Procesor Intel Celeron 2,0GHz
Grafika Sapphire Radeon 9*** ?