Problem se siti a modemem Huawei EchoLife HG520i
Moderátor: Don
- mathe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problem se siti a modemem Huawei EchoLife HG520i
Tak jsme se zrychlenim netu dostali tento modem, internet mi chodi vsude v pohode, ale problem je, kdyz pripojim do site dalsi AP, tak toto AP nefunguje jak ma, nelze pres nej ziskat IP adresu. A dalsi problem mam se sesitovanim PC pred vymenou mi sdilene slozky bez problemu fungovali, ted to nefunguje, pritom ping z jednoho na druhy v pohode. Nevi nekdo jak poradne nastavit tento modem?
- Weslo
- Středně pokročilý

Re: Problem se siti a modemem Huawei EchoLife HG520i
moc mi není jasné co myslíš tím dalším AP.jako že máš za modemem připojené přes ethernet dalíš AP a máš tedy jednu Wi-Fi síť na tom AP a druhou na tom modemu?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- mathe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JJ presne tak, ale kdyz ho pripojim do jine site, tak v pohode funguje.
- Weslo
- Středně pokročilý

no nevím ale mít zapnuté 2x DHCP se mi moc nezdá.U modemu nastav adresy staticky a u AP pust DHCP.A na obou zařízeních vypni firewall...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- mathe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DHCP na obouch nemam zapnuty, a firewall je taky vypnuty.Weslo píše:no nevím ale mít zapnuté 2x DHCP se mi moc nezdá.U modemu nastav adresy staticky a u AP pust DHCP.A na obou zařízeních vypni firewall...
Tak popisi jak to mam presne zapojene:
Modem mam u rodicu v garazi, ale sotva mi to pokryje jejich barak, tak jsem chtel nadruhem konci dat AP, jako jsem to mel se starym modemem, ale kdyz si na stavim to AP primo pres kabel a zapojim ho do site z modemu, tak sice ho najdu a pripojim, ale neprideli mi IP adresu. Nedalo mi to tak jsem to AP vzal k sobe domu (pres dvur) a pripojil ho do stejne site (pres Wifi to prijimam a pres switch to mam rozvedene po baraku), tak se notasem v pohode na to AP pripojim a da mi IP adresu.
PS: Rodice maji NB s Vistama a ja NB s XP.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli sem to dobre pochopil, tak na jednu stranu od routeru (pres dvur) se zarizeni k siti v pohode pripoji, na druhou stranu ( v dome, zdrejmne nekde uplne na druhe strane) zarizeni router najde, ale nedokaze ziskat IP adresu, ne to tak?
Pokud ano, tak na stanu smerem do baraku mas nedostatecny (nekvalitni, zaruseny) signal a dochazi ti k velke ztrate paketu.
Mas par moznosti
1) zkusit zvysit vysilaci energii na zarizenich, zmenit vysilaci kanal
2) detailne prenastavit nastaveni zarizenich, tak aby posilala mensi pakety --> zvyseni traficu, snizeni prenosove rychlost, snizeni ztatovosti
3) poiridit anteny s lepsim ziskem
4) vymenit modem - podle diskusi co sem ted proletel, se zda ze se O2 za "super" cenu zbavuje nekvalitnich zarizeni
Dporucuju bod 4, ale nejdriv bych zkusil body 1 a 3
Ad sdileni slozek - nejspise prenastavit (vypnout) firewall v modemu...
Pokud ano, tak na stanu smerem do baraku mas nedostatecny (nekvalitni, zaruseny) signal a dochazi ti k velke ztrate paketu.
Mas par moznosti
1) zkusit zvysit vysilaci energii na zarizenich, zmenit vysilaci kanal
2) detailne prenastavit nastaveni zarizenich, tak aby posilala mensi pakety --> zvyseni traficu, snizeni prenosove rychlost, snizeni ztatovosti
3) poiridit anteny s lepsim ziskem
4) vymenit modem - podle diskusi co sem ted proletel, se zda ze se O2 za "super" cenu zbavuje nekvalitnich zarizeni
Dporucuju bod 4, ale nejdriv bych zkusil body 1 a 3
Ad sdileni slozek - nejspise prenastavit (vypnout) firewall v modemu...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- mathe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pres dvur to mam vzduchem (bezdratove), v dome je to k AP LANkou. Takze po LANce mi to IP adresu neda a za Wifi prijimace jo.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mmnt.
Z routeru vede kabel do AP - to APcko dostane adresu z DHCP od routeru?
A zarizeni pripojene na AP dostane adresu z DHCP a APcka?
A z routeru vede kabel k zarizeni a zarizeni IP adresu z DHCP routeru nedostane??
Pokud ano, tak me napada, ze bud mas dve DHCPcka coz je spatne nebo je proste error v tom ADSL routeru, k cemuz se priklanim vic.
A z routeru vede kabel k zarizeni a zarizeni IP adresu z DHCP routeru nedostane??
Pokud ano, tak me napada, ze bud mas dve DHCPcka coz je spatne nebo je proste error v tom ADSL routeru, k cemuz se priklanim vic.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- mathe
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
LiveBomb píše:Mmnt.
- APcku jsem dal pevnou IP adresu - kdybych potreboval upravit nastaveni, ale kdyz chci udelet ping z PC na LANce tak to AP nevidi, jak kdyz neni pripojene.
- jestli to chapu spravne tak to funguje
- pres kabel mam pripojeny dalsi PC a to funguje, i jsem zkousel na ten konec co jsem pripojil AP pripojit NB a ten chodil v poho
- Weslo
- Středně pokročilý

tady bych rád podotknul že kvalita odpovídá ceně (zdarma/pakatel) - a vysolit 4k za alcatel tady nikdo nechce.LiveBomb píše: 4) vymenit modem - podle diskusi co sem ted proletel, se zda ze se O2 za "super" cenu zbavuje nekvalitnich zarizeni
Jinak já si pořád myslím že problém je v těch tlučících se DHCP serverech (a nebo nejede tak jak má ten v tom huaweii).
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky nerikam, ze ma vysolit 4 k za alcatel.Weslo píše:tady bych rád podotknul že kvalita odpovídá ceně (zdarma/pakatel) - a vysolit 4k za alcatel tady nikdo nechce.
Jen podotykam, ze O2 opet dela stejnou praktiku jako vzdycky.
Navic co sem procital diskuze, tak s tim modemem od O2 je to co uzivatel to jine fungovani...
- mxmaki
- Nováček

-
teoreticky to muze byt fyzickym pripojenim toho AP k modemu, tento modem lze ruzne nastavovat jen pro nektere konektory co wifi site, standartne je u portu 2 a 3 vyple DHCP, takze je mozne ze to AP bylo pripojeno na jeden z techto portu, neni to zadny problem, staci v nastaveni DHCP zaskrtnout vsechny potrebne porty
ale je pravda ze ten DHCP server funguje nejak divne, pres wifi mi to nechce pridelit adresu, musim po kazdem zapnuti vlest do nastaveni wifi a potvrdit nastaveni, coz otravuje kdyz to musim delat vzdy kdyz zapinam internet
ale je pravda ze ten DHCP server funguje nejak divne, pres wifi mi to nechce pridelit adresu, musim po kazdem zapnuti vlest do nastaveni wifi a potvrdit nastaveni, coz otravuje kdyz to musim delat vzdy kdyz zapinam internet