WILD3N píše:AD HDD: proč je vlastně hustota zápisu důležitá ?
Protože čím vyšší hustota zápisu tím rychlejší vyhledávní, zápis, čtení...
Zdroj: Imho 650W na to stačí s klidem.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Mr. Dirkpis, čtení... píše:
Zdroj: Imho 650W na to stačí s klidem.
Ale tak nakonec asi jo, koukl jsem se na stranky Corsairu a vypada to, ze parametry ok.
Takze ten Corsair HX620 nebo TX650. Zajimavy je, ze v tom jejich konfiguratoru neni ten 620 ale ten 650 pro tuhle sestavicku.
chystam sa kupit novy pc a preto by som vas chcel poprosit o jeho poskaldanie do 1 990 € (cca 60 tisic Sk). Bude sa jednat o bednu + monitor + repraky. Masina by mala ficat pravdepodobne na i7. Monitor by mal byt kvalitny, dobry aj na hry aj na grafiku (robim v Photoshope a v Illsutratore) takze aby aj farby nejako vizerali. Repraky by mali byt 5.1.
Samozrejme sa nebranim aj inym rieseniam, pokial budu dobre. Limit je, ako je uz vyssie spominane, do 1 990 € so vsetkym. Najradsej by som bol keby ste brali z tochto e-shopu http://copos.ekatalog.biz/katalog.aspx . Shop v meste kde byvam, takze je to vyhoda, aj ked viem, ze niektore veci su predrazene. Ak vsak mate nejake skusensoti aj s inymi obchodmi, ktore su spolahlive a reklamacie u nich nie su problem, tak sem s nimi .
No, to by bolo asi vsetko, tak ukazte co viete ...
CPU: Intel Core i7-920 ... 7900Kč.
MB: Asus P6T - Intel X58 ... 6400Kč.
RAM: Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz ... 3100Kč.
GK: GTX 285 ... 9500Kč.
HDD: WD Velociraptor 150GB + WD 640GB AAKS ... 7000Kč.
Zdroj: Seasonic M12-600 600W ... 3500Kč.
Case: Třeba LIAN LI PC-A77B ... 6800Kč. Ale to je čistě můj osobní názor, klidně vezni nějakou levnější, která se ti bude líbit.
Chladič CPU: CoolerMaster Hyper 212 .... 1000Kč.
Monitor a periferie nejsou můj obor. Celkem tedy bez monirotu a periferií cca 45200Kč.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Prosím zkontrolujte mi tu sestavu. Myslíte, že bude 600W zdroj stačit ? Do budoucna dodam ještě další ramky 4Gb 2 moduly a SSD na OS. Dále chci taktovat celou sestavu procik apson na 3.2Ghz podle kusu možná i 3.5 a grafiku chci vytáhnout na 750 na jádře a 2,9Ghz na paměti. Ramky chci dat aspon z 1066 na 1100
Zostava je v poriadku, no ja osobne by som zmenil:
RAM: ušetril by som 600Kč a zobral 800Mhz
MB: ďalších 300Kč, Asus P5Q PRO
CPU: Q6600 by nestačila? dajú sa pekne taktovať
PSU: Skorej Seasonic, Enermax
Dobře hodím tam Enermaxa 625W to by melo stačit. Ramky tam nechám sice to je zbytečnost, ale přecejenom o nějaké to procento to dá. Desku tam nechám tuhle co tam je, jelikož jsem slyšel že má lepší chlazení. Spíše mi teda šlo o to jestli těch 600W bude stačit. Jinak co jsem slyšel tak ten Tagan na tom taky není tak špatně hlavně se mi u něj líbí ta oflexovaná kabeláž připadí mi to takové praktické. Vzhledem k tomu že budu mít průhlednou bočnici tak i esteticke xD
RAM: Zbytečně drahé, pokud chceš 1600Mhz ta ty nejlevnější.
Case: Vzal bych něco většího a kvalitnějšího.
No s XP(predpokladám že máš 32bit) je problém že nedokáže pracovať s viac pamäťou, tj. s 4GB operačnou a 1,792GB by boli problémy. Vista 64 by bolo na mieste.
Aký máš monitor?
sTano11 píše:No s XP(predpokladám že máš 32bit) je problém že nedokáže pracovať s viac pamäťou, tj. s 4GB operačnou a 1,792GB by boli problémy. Vista 64 by bolo na mieste.
Aký máš monitor?
Monitor mám 19p.
Na Vistu,ale nejdou nějaké hry kteroé jdou jenom na XP nemam pravdu?
Na 19" LCD je zbytočné kupovať tak výkonnú VGA, ako aj celé PC. Doporučil by som ti nasledujúce: teraz kúpiť C2Q a GTX260 čo bude dostatočne výkonné pre každú hru, a keď za rok či viac nebude stačiť výkon tak za zvyšok peňazí môžeš upgradovať.
Ja osobne som sa nestretol ani s jednou hrou ktorá by nedala rozchodiť pod Vistou ktorá fungovala na XP.
Intel Core 2 Q9550 BOX
Cooler Master Hyper 212
ASUS P5Q Pro
DDR2 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
WD SE16 3.5" 640GB WD6400AAKS
Samsung SH-S223F černá, OEM
GTX260 896MB
Seasonic SS-500ET-T3 500W OEM
Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case
Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM SP1