Skladovanie novej baterie
Moderátor: Don
- scream
- Začátečník
Skladovanie novej baterie
Kupil som si do zalohy 8 clankovu bateriu do booku. Do zalohy preto lebo bola za smiesnu cenu (DOPREDAJ-19 euro) a preto, ze mam dalsie 2 ktore pouzivam. A tak sa chcem opytat ci jej nejako bude vadit ak polroka-rok polezi nepouzita v skrini alebo ma nejaky "datum spotreby" . Viem ze pri pouzivanych bateriach je dobre aspon raz do mesiaca nabit a vybit ale co s touto nedotknutou? Na skladoch im to tiez len lezi...
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
- sixtus1
- Nováček
-
Re: Skladovanie novej baterie
co vím z obyčejnech baterek, tak by se měla plně nabít a jednou za čas to opakovat, ale nejsem si jistej, jestli to lze aplikovat i u ntb baterek
CPU: AMD Phenom X4 9650 with AC FREEZER 64 pro, Motherboard: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H, RAM: 2048MB Patriot 1066MHz , VGA: Integrovaná, HDD: WD GreenPower 500GB, Case: Nějakej chieftec (jenom kostra, vzhled je kompletně překopanej:-)), Mechanika: DVD-RAM LG GSA-H12L with LighScribe
Notebook:Mivvy M310 (MSI Wind U100)
Notebook:Mivvy M310 (MSI Wind U100)
- Lojza
- Začátečník
Koupil jsem si novou baterku, je normální, že mi to po prvním nabití a spuštění hlásí opotřebování 12%?
//Tak jsem tu baterii uplně vybil a teď už hlásí jen 8,6% poškození. Takže je to OK
//Tak jsem tu baterii uplně vybil a teď už hlásí jen 8,6% poškození. Takže je to OK
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jo nejdřív, možná nebude od věci ji "zformátovat" alias "zkalibrovat" atd. ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Lojza
- Začátečník
Je to tak, po druhém formátování už hlásí jen 8% poškození.
- Strapal
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar chlapi. V cem to merite ? Instalnul jsem batterybar ale nejak ho nemuzu rozjet. Instalacka probehla ok ale nevim kde a jak se to spusti. Dik.
- Lojza
- Začátečník
Já používám HWiNFO32.
- kocourleo
- Začátečník
A víš o této stránce:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium-io ... l%C3%A1tor
cituji ze stránky:
"Baterie stárne, tedy ztrácí maximální kapacitu nehledě na to, jestli je nebo není používána (již od výroby). Rychlost tohoto stárnutí se zvyšuje s vyšší teplotou, vyšším stavem nabití, a vyšším vybíjecím proudem/zatížením."
Baterie tedy stárne časem, může se tedy stát, že za tři roky skladování bude baterie na vyhození stejně jako ta, kterou právě používáš v noteboku.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium-io ... l%C3%A1tor
cituji ze stránky:
"Baterie stárne, tedy ztrácí maximální kapacitu nehledě na to, jestli je nebo není používána (již od výroby). Rychlost tohoto stárnutí se zvyšuje s vyšší teplotou, vyšším stavem nabití, a vyšším vybíjecím proudem/zatížením."
Baterie tedy stárne časem, může se tedy stát, že za tři roky skladování bude baterie na vyhození stejně jako ta, kterou právě používáš v noteboku.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- cz7emi
- Nováček