Výběr zdroje nad 1500Kč

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
K4shtan
Nováček
Nováček

Re: Výběr zdroje nad 1500Kč

Příspěvek od K4shtan »

zdravim....mam zdroj Seasonic 500w S12 II ....sice to neni nijak výrazné ale i v klidové zátěži trochu bzučí (spiš vysokofrekvenčně) a když se chcu treba v klidu učit tak je to trochu neprijemne..... chtel bych se zeptat jesli je to bezne a dela to vetsina zdroju nebo se to moc nevyskytuje(jo a zacne to az tak 2 min po startu pc) + takova zajimavost kdyz jsem v nejakem menu hry (napr crysis) tak PC strasne piska...paradokxně když hru spustim což je určitě větší zátěž tak pískání přestane....tak to děla u většiny her....( zde moje logicke uvažovani narazilo)

diky za odpovedi
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Akú máš zostavu? Ako starý je ten zdroj?
K4shtan
Nováček
Nováček

Příspěvek od K4shtan »

tak cele PC je 2 mesice stare
sestava : MB Gigabyte EP 45 DS3R , E8600 , ATI Radeon HD3870 , seasonic 500w S12 II +AVerTV Hybrid Speedy
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Tak zdroj by nemal by preťažovaný, ak si si istý že pískanie pochádza z zdroja tak skús ho v inom PC a ak pískanie pretrváva tak reklamácia.
Elesh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elesh »

má tu někdo zkušenost se zdrojem Tagan 600w ? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61295
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Sú to spoľahlivé zdroje, s dobrou účinnosťou.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zdravím - líbí se mi tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52353 zdroj. Vím, že Chieftec je dobrá značka ale tady se, co vidím, doporučuje hlavně Seasonic, Corsair a Silentmaxx, občas někdo Tagan. Mě zajímá, jestli je ten Chieftec dobrá(hlavně spolehlivá!!! - nechci řešit žádné reklamace - nikdy!) volba. Jestli ne, tak kdyby mi mohlo být porazeno něco v podobné cenové relaci... Díky.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
miniman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miniman »

Jedině CORSAIR!!!!
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Dopíš pre akú zostavu potrebuješ vybrať zdroj, a cenu max investície.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Aros píše:Zdravím - líbí se mi tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52353 zdroj. Vím, že Chieftec je dobrá značka ale tady se, co vidím, doporučuje hlavně Seasonic, Corsair a Silentmaxx, občas někdo Tagan. Mě zajímá, jestli je ten Chieftec dobrá(hlavně spolehlivá!!! - nechci řešit žádné reklamace - nikdy!) volba. Jestli ne, tak kdyby mi mohlo být porazeno něco v podobné cenové relaci... Díky.
Sám vlastním Chieftec 620W a známý má 500W model. Jsou stabilní, žádné negativní hodnoty na jednotlivých větvích jsem nezaznamenal. Zdroj mám rok a půl. Akorát je při zatížení hlučnější ventilátor, ale to jsem třeba vyřešil výměnou za NEXUS a mám od hluku pokoj ;-) Ve své cenové kategorii, která si troufám tvrdit není vůbec drahá, je Chieftec ideální volba. Samozřejmě máme dražší a lepší zdroje - Corsairy, Tagany apod., ale to je už jiná cenová relace. V této ceně koupí Chiefa neprohloupíš 8)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

sTano11 píše:Dopíš pre akú zostavu potrebuješ vybrať zdroj, a cenu max investície.
Ale co pořád se sestavou. Ta je o ničem.(Na tu by bohatě stačil 400W) Mě nazajímá jestli "to bude stačit." Ale jestli to bude jistota, tedy že zdroj si "jen tak neshoří." Jsem rád že slyším pozitivní ohlas na toho Chiefteca, takže jej zřejmě vezmu... Jinak tou výměnou větráčku si zřejmě zrušil nějakou plombu, ne?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ono nedá sa poradiť zdroj keď nepoznáš pre akú zostavu bude. A poradiť všeobecne, iba značku nie je vždy ideálne. Síce sú značky (Enermax, Seasonic) u ktorých sa dá vyberať iba podla Watážu, ale napríklad od Corasiru nie, ten totiž niektoré svoje modely nechá vyrábať u CWT a niektoré u Seasonicu.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ale jo chápu...Mě jde hlavně o to, jestli ten Chieftec je spolehlivý, ne jestli má opravdu takovou Watáž, kterou udává... Já už mám těch šmejdských zdrojů dost. Na druhou stranu platit 2x tolik za Seasonic nebo Corsair se mi moc nechce.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Chieftec nie je najhoršia a ani najlepšia značka na trhu, nebál by som sa.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Aros píše:Ale jo chápu...Mě jde hlavně o to, jestli ten Chieftec je spolehlivý, ne jestli má opravdu takovou Watáž, kterou udává... Já už mám těch šmejdských zdrojů dost. Na druhou stranu platit 2x tolik za Seasonic nebo Corsair se mi moc nechce.
Jak jsem psal, Chief je v pohodě ;-)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Už jsem jej odbjednal... Díky za rady.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No tak první dojmy - Úplný luxus! Tak takový Cable Management, to jsem doteď vůbec neznal... Akorát jediná výtka, když už to má 8pin napájení na CPU, tak to mohlo mít odnímatelný ten 4pin, protože takhle to musím někde srolovat a hodit dozadu...
Doker
Nováček
Nováček

Jaký zdroj(e) použít na GeForce GTX 280 ??

Příspěvek od Doker »

Jaký zdroj,hlavně jakou značku je nejlepší použít na GTX 280 ??

//Stano - presun
miroslav zeiner
Nováček
Nováček

Corsair HX520 vs Enermax PRO82,MODU82 + 525W

Příspěvek od miroslav zeiner »

Zdravím mám velké dilema pořad se nemohu zozhodnout jaký ze zdrojů si koupit jedná se mi hlavně o hluk a samozřejmě o výkon.Děkuji.

//Stano - presun
Athlon 64 x2 5000+BE. @ 3.1Ghz MB:AC Freezer 64 Pro .MB:Gigabyte MA790X-DS4. RAM:A-DATA 2GB ram @ 860Mhz cl5 , VGA: ATI Sapphire 3870 512MB ,HDD: Seagate Barracuda 7200 250 GB SATA2, PSU:Fortron Blue Storm 2 400W
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Všetky 3 spomenuté zdroje sú kvalitné a tiché, oproti PRO82+, HX520 a MODU821 ponúkajú aj modulárnu kabeláž. Rozhodoval by som sa podla ceny.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“