LG W2452V - zhasínání monitoru
Moderátor: maXXmilian
- janat
- Nováček

-
LG W2452V - zhasínání monitoru
Ahojte,
mám drobný problém s tímto monitorem. V čem je problém...monitor semtam (cca jednou za půlhodinu, ovšem je to nepravidelné) ztmavne na asi 2-3 sec a pak se opět nahodí. Nevypíná se (napájení funguje), ani u signálu (DVI kabel) nemám pocit, že by zlobil. Obraz prostě zčerná a pak se nahodí. Mám nainstalované drivery, které byly k monitoru na cd přiloženy a problém zůstává. Grafická karta co mám, je nVidia GeForce 8600 GT. Je možný, že by si grafika a monitor jednoduše nerozuměly? Jinak mě nenapadá, v čem by mohl být háček.
Rozlišení používám to nejvyšší, tuším 1900x1220...
Díky za jakkoukoli radu.
mám drobný problém s tímto monitorem. V čem je problém...monitor semtam (cca jednou za půlhodinu, ovšem je to nepravidelné) ztmavne na asi 2-3 sec a pak se opět nahodí. Nevypíná se (napájení funguje), ani u signálu (DVI kabel) nemám pocit, že by zlobil. Obraz prostě zčerná a pak se nahodí. Mám nainstalované drivery, které byly k monitoru na cd přiloženy a problém zůstává. Grafická karta co mám, je nVidia GeForce 8600 GT. Je možný, že by si grafika a monitor jednoduše nerozuměly? Jinak mě nenapadá, v čem by mohl být háček.
Rozlišení používám to nejvyšší, tuším 1900x1220...
Díky za jakkoukoli radu.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: LG W2452V - zhasínání monitoru
Me neco takoveho zpusoboval nejaky problem v elektricke siti - stacila prepetovka a byl klid.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- janat
- Nováček

-
Bohužel děje se to i na přepěťovce. Zkoušel jsem placku i na jiném počítači v práci a tam to jelo bez problému. Tak nevím... 
- beardie
- Středně pokročilý

skusal si oba konektory na grafike?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- janat
- Nováček

-
Zkoušel, ze začátku jakoby v pohodě, ale dělá to zas. Zkusím si pohrát s nastavením monitoru a uvidím.
- maXXmilian
- Moderátor

Silne pochybuji ze je tohle problem obvladacu. Je moznost vyzkouset jinou grafickou kartu (pripojit monitor k jinemu PC)?
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- janat
- Nováček

-
maXXmilian - ano, po zjištění tohoto neduhu jsem monitor šupem převezl do práce, přepojil ke svému kompu zde a celej den na něm dělal. Sice jsem sem tam odbíhal, ale můžu říct, že takové dvě hodinky v kuse jsem do něj brejlil. A nic. Zde to nedělá. Proto jsem vydedukoval, že se jedná o grafiku (ale může to být milion jinejch věcí) anžto jsem počítačový laik, nenapadá mě krom vady monitoru nic jiného. Snad rozdíl počítače doma a v práci je v tom, že doma mám OS W Vista, v práci XP.
- maXXmilian
- Moderátor

Jsem rozhodne pro vyzkouseni jine grafiky ve stavajicim PC. Operacnim systemem to bude s tezi.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Sarge
- Nováček

-
Moje 22" LG delala neco trosku jineho, samovolne se prepla do spankove rezimu a slo ji probudit jenom restartem. Problem jsem vyresil tak ze jsem odinstaloval drivery a soft k monitoru - tim zkolaboval celej system, byl potreba format a znovu nainstalovat win, uz jsem tam radsi zadne ovladace nedaval a od te doby slape uz rok jako hodinky.
- janat
- Nováček

-
maXXmilian - jinou grafiku bohužel k dispozici nemám, ale zkusím jinou věc. Kolega má monitor 26". Zkusím jej tady na tomto komplu nahodit. Když bude v pohodě, znamená to, že ten můj je z nějakého mně neznámého důvodu zralej na reklamaci. Pokud bude zhasínat jak ten můj, podezření padnou na grafiku.
- janat
- Nováček

-
Ještě mě napadá, nemělo by se při použítí většího monitoru, v mém případě přejití z monitoru 19" na 24" nějak upravovat nastavení grafiky?
- zombux
- Odborník PCT

ne, leda zvýšit rozlišení jestli ta 24" umí většíjanat píše:Ještě mě napadá, nemělo by se při použítí většího monitoru, v mém případě přejití z monitoru 19" na 24" nějak upravovat nastavení grafiky?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- janat
- Nováček

-
Mám zde maximální rozlišení.
- janat
- Nováček

-
Takže mám tu půjčenej monitor 26" LG W2600H a ten šlape jak hodinky - žádné zhasínání, žádné jiné výkyvy, šlape jak má.
Takže moje čtyřiadvacítka pěkně poputuje na reklamaci.
Takže moje čtyřiadvacítka pěkně poputuje na reklamaci.