Poraďte v čem psát odbornou práci
- axloth
- Začátečník

-
Re: Poraďte v čem psát odbornou práci
Je pravda, ze pokud ta prace ma obsahovat hodne vzorcu, rovnic a podobnejch veci, tak se pak vyplati tex. Ale jinak je to podle me zbytecny. Zalezi o cem tam prace ma byt...
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V Office 2007 jdou rovnice zadávat podobně jako v Texu, třeba
Jinak taky jsem bakalářku dělal ve Wordu 2007, měl jsem tam vzorce a neměl jsem žádný problém...
Kód: Vybrat vše
\int a^b sin(\gamma)- Trek
- Začátečník

Oni totiž někteří pomalejší, nebo ti jimž nějaký pomatený učitel vtloukal kraviny do hlavy, viděli naposled Microsoft Office na Windows 95. To je ten problém, trochu se to hnulo dopředu.Jasper píše:V Office 2007 jdou rovnice zadávat podobně jako v Texu, třebaJinak taky jsem bakalářku dělal ve Wordu 2007, měl jsem tam vzorce a neměl jsem žádný problém...Kód: Vybrat vše
\int a^b sin(\gamma)
- djgeneral
- Žlutá karta Bazar

-
To, že jsi se nikdy nebyl schopný TeX naučit, je tvoje chyba. Zkus si napsat nějakou složitou formuli v TeXu a v MS Wordu. Pak možná ten zásadní rozdíl uvidíš...Trek píše:Oni totiž někteří pomalejší, nebo ti jimž nějaký pomatený učitel vtloukal kraviny do hlavy, viděli naposled Microsoft Office na Windows 95. To je ten problém, trochu se to hnulo dopředu.
A za další.. Proč si myslíš, že se drtivá většina odborných knih píše v TeXu(nebo jiném sazebním systému)? Proč se nepíšou v MS Wordu když je tak cool?
A áno, jsem linuxák. Proto mi diskuse s pomatenýma windowsákama, kteří za svůj život viděli jen MS Office a v ničem jiným se psát nenaučili, přijde nepřínosná...
- Trek
- Začátečník

Já jsem taky linuxák debžo. Teď mám v kompu open solaris a přichystaný suse, který si zejtra instalnu.
Používám ovšem vždy to, co je adekvátní dané situaci.
Používám ovšem vždy to, co je adekvátní dané situaci.
- bukva
- Začátečník

Já budu psát bakalářku teď, a pravděpodobně to budu psát ve OneNotu (Office 2007), protože OneNote je vhodný pro text, který píšeš po mnoha různých částech (pokud to ale holdáš napsat za den, napiš to klidně ve Wordu), a sázet v Adobe InDesignu (z něj export do PDF a tisk).
Ale ještě se to může změnit.
Ad některé názory výše - Word je textový editor, ne sázecí DTP program, z toho vychází mnoho zásadních věcí a vlastností.
Nicméně třeba nám teď profesoři říkali, že bakalářky se vlastně vedou teprve 3 roky (alespoň na VUT) a není to pokládáno za nějak vážnou práci (předloni a předpředloni se bakalářka prostě "udělala" z jednoho z ateliérových projektů, teprve loni to dostalo trošku úroveň) i WordPad je dostatečně na úrovni
Ale ještě se to může změnit.
Ad některé názory výše - Word je textový editor, ne sázecí DTP program, z toho vychází mnoho zásadních věcí a vlastností.
Nicméně třeba nám teď profesoři říkali, že bakalářky se vlastně vedou teprve 3 roky (alespoň na VUT) a není to pokládáno za nějak vážnou práci (předloni a předpředloni se bakalářka prostě "udělala" z jednoho z ateliérových projektů, teprve loni to dostalo trošku úroveň) i WordPad je dostatečně na úrovni
- djgeneral
- Žlutá karta Bazar

-
Jasný.. Takže na rovnice je podle tebe adekvátní MS Word... Prober se chlapče.. Napiš někomu, kdo někdy napsal nějakou odbornou knížku, a zeptej se ho proč ji nenapsal ve wordu.. Debžo...Trek píše:Používám ovšem vždy to, co je adekvátní dané situaci.
Dál s tebou nehodlám diskutovat.. O TeXu nevíš ani ń, nikdy jsi s ním nedělal a budeš poučovat.. Takový všeználky mám nejradší..
- Trek
- Začátečník

A ty zas nevis nic o produktech spolecnosti Microsoft. Kazdopadne doporucovat TeX na bakalarku je zcela neadekvatni.djgeneral píše:O TeXu nevíš ani ń, nikdy jsi s ním nedělal a budeš poučovat.. Takový všeználky mám nejradší..
By me zajimalo co ty pises v tom TeXu, ze z nej teces.
Jinak ty rovnice bych tu moc neuvadel, zere to tu syntax ve Wordu 2007, ted jsem si to vyzkousel.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stran priblizne 30, je to bakalarska prace. Odevzdani na konci semestru.Zivan píše:Mozna zakladni otazky. Co to ma byt za odbornou praci (!= diplomka)? Kolik stranek priblizne? A kolik mas casu na odevzdani?
Ano potrebuji vytvorit praci, ale pouzivat textak tak aby on slouzil me a ne naopak, coz neumim.Wuuduu píše:Som myslel, ze potrebujes dosiahnut nejaky ciel, vytvorit nejaku pracu, nie sa ucit X novych, divnych programov.
Uz zkousim zkousimdjgeneral píše:Myslím, že by si mohl cvičně zkusit něco napat (1-2 stránky) a uvidí, jak mu to půjde..
Skoda jen toho anglickeho manualu.. Jinak to zatim jde..
- Trek
- Začátečník

Kdyz myslis, ze je ten TeX cool tak budiz.
Jiste sve znalosti TeXu uplatnis v budoucim zamestnani.
Jiste sve znalosti TeXu uplatnis v budoucim zamestnani.
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Já dělal svou bakalářku ve Wordu 2007 a naprostá spokojenost. Dokument měl zruba 70 stran a byl plný vzorců, grafů a tabulek. Taky jsem ve Wordu uměl prd a nerad jsem s ním pracoval. Při psaní bakalářky jsem si na něj zvykl a teď na něj nedám dopustit.
Pro začátečníky bych doporučil knížku Word 2007 Podrobná uživatelská příručka od Kateřiny Pírkové. Ušetřila mi hodně času a za to je těch necelých 300Kč pakatel...
Pro začátečníky bych doporučil knížku Word 2007 Podrobná uživatelská příručka od Kateřiny Pírkové. Ušetřila mi hodně času a za to je těch necelých 300Kč pakatel...
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- kocourleo
- Začátečník

Dělal jsem bakalářku v Openoffice a vzorce to umí dostatečně dobře, neměl jsem s nimi žádný problém. Export do PDF je taky v pohodě, rozhodně bych neutrácel zbytečně za Microsoftí Office.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Trek
- Začátečník

Jojo 1308 korun ceskych za 3 licence, na to aby si bral clovek hypoteku.kocourleo píše:Dělal jsem bakalářku v Openoffice a vzorce to umí dostatečně dobře, neměl jsem s nimi žádný problém. Export do PDF je taky v pohodě, rozhodně bych neutrácel zbytečně za Microsoftí Office.
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ne, hypoteku si budes brat na to az te nekdo napraska a vysoudi z tebe poruseni licencnich podminek = nelegalni soft. A berte to z pohledu jak to ma byt, ne jak to je, protoze to si ty Office nemusite kupovat uz vubec.
- Holda
- Středně pokročilý

Ale oni v tom balíku je opravdu licence na 3 PC. Nedávno jsem ho koupil mimo jiné i na bakalářku. Zatím se mi v něm oproti OO dělá výborně.
Nápad dělat to v OneNote ale není vůbec od věci.
Nápad dělat to v OneNote ale není vůbec od věci.
.
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja vim ze jo, mam ji taky, jenze je pro nekomercni pouziti = k nicemu. Kdyz mi tata rekne napis mi 10 radku ve Wordu, vytiskni to a ja to dam zakaznikovi tak porusuje licencni podminky.
- Holda
- Středně pokročilý

- Trek
- Začátečník

At si tvuj otec poridi plnou verzi, pokud podnika, tu si aplikuje do nakladu.sheriff.wiggum píše:Ja vim ze jo, mam ji taky, jenze je pro nekomercni pouziti = k nicemu. Kdyz mi tata rekne napis mi 10 radku ve Wordu, vytiskni to a ja to dam zakaznikovi tak porusuje licencni podminky.
Ja mam Office za 15000 na komercni ucely a tenhle pro domacnosti pro pritelkyni na bakalarku a nekomercni ucely.
Me prijde ta cena jako velmi fer za 3 licence. Za ty penize je hodne muziky.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo na to bych se chtel zeptat.. Doma mam dve pc. A treti je u pritelkyne a ta bydli jinde. Muzu tedy ty 3 licence nainstalovat na tyto tri pocitace, i kdyz nejsou ve stejne domacnosti?Trek píše:Me prijde ta cena jako velmi fer za 3 licence. Za ty penize je hodne muziky.
Sorry, ze se ptam, mel bych si to vyhledat, ale nejak pozbyvam cas..
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ne, muj tata ma openoffice a kdyby nepotreboval ucetni system tak tam ani nema windows, me pouze zarazi to ze dotycny clovek slepe doporucuje neco co je slepa ulicka, na to narazim. Mozna kdyby cetl licencni podminky tak by to tak nevystrelil. Nevim jak jste na tom vy ostatni ale me se cas od casu se stane, ze clovek pise neco za ucelem zisku cimz se stava ona megavyhodna licence naprosto zbytecnou.