Problém mezi notebookem a externím hdd

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
B.P.
Začátečník
Začátečník

Problém mezi notebookem a externím hdd

Příspěvek od B.P. »

Ahoj snad píšu do správné sekce(kdyžtak mě přeřaďte jinam :) )
jde o tohle mám externí hdd 1TB maxtor - do ted byl v pohodě připojen jak k notebooku s vistou-také ho občas připojím k pc sestavě s xp home .Předevčírem bylo vše ok ,včera jsem zapla externí hdd -pustila si video na něm (asi 3 videa ) ,v půlce mi wmp napsal že je mám wmp zavřít ,protože video bylo asi přesunuto nebo je nedostupné.Najednou hláška řadič ati komunikačního procesoru V/VUSB 2.0 EHCI - ŘADIČ USB by mohl pracovat rychleji -objeví se nějakých 8 portů.Myslela jsem že to má spojitost s webkamerou acer a tak jsem ovladač k ní odinstalovala,ale děje se to pořád.
Nevíte co s tím? Nejde jen o nějaké nastavení usb nebo knihovny ? děkuji mooc za rady
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém mezi notebookem a externím hdd

Příspěvek od Don Martinez »

Tohle vypadá jako, že se někam vypařily ovladače na USB 2.0... Což je divný protože by snad měly bejt součástí systému (XP SP2 i Vista)... Zkusil bych přeinstalovat ovladač od čipový sady...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
B.P.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.P. »

no tohle je notebook -všechno je v něm integrovaný takže ovladače nikdy neinstaluji (jako třeba u pc sestavy musím instalovat na každou věc ovladače) tady ,ale ne.Takže nevím jak jsi to myslel-je nějaká stránka kde bych stáhla jen ty ovladače na usb 2.0. ? ale jinak usb fungují -myslím na myš atd.. v pořádku -jen asi s většími zařízeními má problémy a nevím proč -dříve to nebylo(u hdd a tiskárny mám ty hlášky) ,díky
B.P.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.P. »

těd jsem ve správci zařízení u řadiče usb 2.0. zatrhla místo oznámit chybné hlášení - neoznamovat chybová hlášení :) - sice to asi nevyřeší problém ,ale aspoň snad ty hlášky nebudou tak časté .Jinak podle všeho je usb ovladač v pořádku nainstalován tak nevím
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak i notebook potřebuje ovladače, je to úplně to samý jako desktop, jenom komponenty musí splňovat trošku jiný prostorový a spotřební nároky... Co se týče webu odkud ovladače stáhnout, abych ti mohl dát link, potřebuju značku a typ notebooku :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
B.P.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.P. »

acer aspire 3100 , jak je pak nainstalovat když pc píše že už v něm jsou a jsou v pořádku? po zapnutí hdd se taky v tom správci objeví radič velkokapacitního zařízení -nebudou zapotřebí ovladače také k tomu (ikdyž pc zase píše že už tam jsou) ,díky moc
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Normálně stáhnout a spustit ten instalační balíček - přepsat by se to mělo samo... Horší je, že ovladače pro čipset jsem na webu Aceru pro Windows Vista nenašel :-/ ... Zobrazuje se ti ve Správci zařízení u USB vykřičník?
Obrázek
B.P.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.P. »

ne ,ten byl jen u web camery -a tak jsem dala zakázat a vykřičník zmizel ,ale u ničeho jiného otazník nebyl -no jak jsem tam včera zatrhla místo toho něco jiného tak od té doby je to ok.Takže je snad zatím vše v pořádku.Díky
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Já bych ještě zkusil odebrat USB Universal Host controller (bude jich tam nespíše více, tak všechny) a pak restart PC jestli si to ta Windows nenaintalují znovu sama.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“