Defragmentace disku -pomůže?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- B.P.
- Začátečník

-
Defragmentace disku -pomůže?
Ahoj ledka u pc mi dost chrčí -prý je to způsobené prácí hlaviček u hdd -pomůže defragmentace disku aby se to zlepšilo? co to vlastně je ? díky
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Re: Defragmentace disku -pomůže?
Ahoj, zkus se trošku lépe vyjádřit, vůbec nechápu, o co jde. Odkdy LED dioda chrčí? Já jí zatím viděl jenom blikat.
- B.P.
- Začátečník

-
bliká a při tom chrčí -podle techniků je to normální -mám pc sestavu -přesné informace nevím-ted se mi teprve bude vracet z opravny (tam mi právě řekli,že je to prací těch hlaviček u hdd a že je to normální) prý by mohla pomoci defragmentace ale já nevím k čemu přesně slouží
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Defregmentace disku může sice čístečně pomoci, ale velký vliv mít nebude. Chrčení LED diody slyším poprvé v životě, tak prosím, trošku mi jej více popiš. Dioda bliká, jednoduše řečeno, dle činnosti HDD.
- Atapi
- Začátečník

Tak hlavně nechrčí dioda (nečekal jsem že to budu muset někdy napsatB.P. píše:bliká a při tom chrčí -podle techniků je to normální -mám pc sestavu -přesné informace nevím-ted se mi teprve bude vracet z opravny (tam mi právě řekli,že je to prací těch hlaviček u hdd a že je to normální) prý by mohla pomoci defragmentace ale já nevím k čemu přesně slouží
- B.P.
- Začátečník

-
já mám nový tichý hdd samsung je starý asi 14 dnů - prostě jsem jen chtěla vědět co je defragmentace a zda pomůže -tot vše díky
- facility
- Začátečník

-
Ak ti to robi pri nete skus v nastaveni prehliadaca napr.Opera ...nastavit "Diskovu Cache ako neaktivnu?B.P. píše:pomůže defragmentace disku aby se to zlepšilo?
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- jansv
- Mírně pokročilý

-
A já zase nečekal, že uživatel není schopen popsat problém ani na druhý pokus.Atapi píše:Tak hlavně nechrčí dioda (nečekal jsem že to budu muset někdy napsatB.P. píše:bliká a při tom chrčí -podle techniků je to normální -mám pc sestavu -přesné informace nevím-ted se mi teprve bude vracet z opravny (tam mi právě řekli,že je to prací těch hlaviček u hdd a že je to normální) prý by mohla pomoci defragmentace ale já nevím k čemu přesně slouží), ale ten HDD. Pravděpodobně jak lítá hlavička sem a tam, defragmentace proto částečne pomůže, ale "chrčet" bude dál. Hlavně jestli máš nějakej hlučnej předpotopní HDD, to pomůže možná tak zahodit ho někam daleko (nebo darovat tchýni, popř. sousedovi) a koupit novej, krásnej, tichej HDD
- B.P.
- Začátečník

-
facility: když jsem na netu tak t není tak hrozné ,hlavně když se mi v pc něco načítá -nebo když přehrávám filmy atd... vcházím do různých složek a podsložek atd.. nevim, jak řikám pc u sebe budu mít asi až zítra nebo pozítří ,ted nic přesnějšího napsat nemůžu
ale předem díky za rady
- B.P.
- Začátečník

-
četla jsem něco o defragmentaci - ale pořád nechápu když se dokončí jak bude pc vypadat-pořád stejně? soubory na stejném místě atd... četla jsem že se dá bud udělat normálně z programu co je už v pc nebo programem O&O Defrag Professional Edition - který je lepší -všem díky za odpovědi
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Jedině O&O Defrag Professional Edition, popř. obdobné extérní defregmentační programy. To, co je v OS stojí za ..... a nemá téměř žádný význam.
- B.P.
- Začátečník

-
ok díky
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Nemáš za co.