Možné pískání lcd monitoru samsung syncMaster 2053bw
Moderátor: maXXmilian
- B.P.
- Začátečník

-
Možné pískání lcd monitoru samsung syncMaster 2053bw
ahoj ,až do ted jsem si myslela že mi píská pc sestava ,ale bylo mi řečeno že nejspíše píská monitor -je to možné? může to být způsobené nastavením jasu v něm nebo špatnou el.sítí(bydlím v paneláku a máme jí dost přetíženou-občas praskají žárovky atd...)prý by pomohl nějaký zál.zdroj ups nebo tak něco a nebo poslat na reklamaci (která ovšem nemusí být uznána) -pokud s tím máte nějaké zkušenosti byla bych ráda za radu moc předem děkuji 
- zombux
- Odborník PCT

Re: Možné pískání lcd monitoru samsung syncMaster 2053bw
překvapivě občas LCD píská při nižších hodnotách jasu než při těch vyšších. zkus měnit jas a uvidíš jestli se intenzita pískání bude měnit
ignorelist: kremrole a dezoláti
- B.P.
- Začátečník

-
jj mám to na 20 ze 100 takže do zkusím změnit třeba na 60 -při koupy jsem jas měla na 100 ale hrozně mě z toho bolely oči ,díky za tip snad to pomůže
- zombux
- Odborník PCT

chce to rozumně nastavit, při vysokém jasu pak je dobré zase snížit kontrast, ale je to hodně individuální, každá kombinace člověk-monitor je unikátní
- B.P.
- Začátečník

-
a něni nějak stránka od samsungů kde jsou napsány hodnoty jas a kontrast -jak by měl být aby bylo vše ok? nebo některý uživatel na tomto foru by se nenašel-aby poradil své hodnoty se kterými je u monitorů samsung spokojen? díky
- zombux
- Odborník PCT

ne na to opravdu univerzální návod neexistuje, je třeba to vyladit na základě tvých představ, okolního osvětlení v místnosti atd.
- maXXmilian
- Moderátor

Myslim si ze zbytecne resite "nesmysly".
Pokud jde o piskani, monitor by nemel piskat pri zadnem nastaveni.
A pokud jde o nastaveni kontrastu a jasu je to individualni a zalezi to i na podminkach v mistnosti. Ja mam napriklad nastavene asi 50/50 (jas/kontrast) a v noci kdyz je uplna tma prepinam asi na 20/20 protoze to strasne sviti. To jen tak pro inspiraci (jas i kontrast na stovkovych nebo blizkych hodnotach je vpodstate sebevrazda
).
Pokud jde o piskani, monitor by nemel piskat pri zadnem nastaveni.
A pokud jde o nastaveni kontrastu a jasu je to individualni a zalezi to i na podminkach v mistnosti. Ja mam napriklad nastavene asi 50/50 (jas/kontrast) a v noci kdyz je uplna tma prepinam asi na 20/20 protoze to strasne sviti. To jen tak pro inspiraci (jas i kontrast na stovkovych nebo blizkych hodnotach je vpodstate sebevrazda
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- B.P.
- Začátečník

-
mě bylo řečeno,že nějaké monitory samsung prostě pískají-prý to mají jako vlastnost -nevím , ale určitě zkusím 50/50
a co se týče toho přepětí v elek. v paneláku -může to mít také nějaký vliv na pc a monitor ? díky moc za vše
- B.P.
- Začátečník

-
Tak nakonec nepískal monitor-přesně jak jsem si myslela -téma se může uzamknout