Ntb do 15tis - tichý, lehký, dlouhá výdrž, kvalitní LCD
Moderátor: Don
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ntb do 15tis - tichý, lehký, dlouhá výdrž, kvalitní LCD
Jo, to je klasická baterka, přídavná ani k HP Compaq 6730s připojit podle mě nepůjde (chybí konektor)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- wolf359
- Začátečník
Já jsem v polovině ledna koupil HP 6730s (NA741ES#AKB) a jsem s ním velice spokojený - matný display, má dobré dílenské zpracování a je tichý. Visty Basic mi na notebooku stačí.
- Lister
- Začátečník
-
Tak je objednáno HP 6730 - verze s 3GB RAM, 320GB diskem a Vista Home basic - na ten noťas to bude stačit, aero bych stejně nepoužíval a ty multimediální fíčury jsou na NTB taky k ničemu.
Tak se těším, pokud vše půjde bez potíží, tak je ve středu doma.
No a jelikož je to můj první NTB, tak bych měl snad poslední dotaz - Visty budou asi hozené na disku, ale snad by měla jít nějak udělat záloha - někde jsem četl, že jsou potřeba DVD - je to nějak složité, nebo to zvládnu ?
Tak se těším, pokud vše půjde bez potíží, tak je ve středu doma.
No a jelikož je to můj první NTB, tak bych měl snad poslední dotaz - Visty budou asi hozené na disku, ale snad by měla jít nějak udělat záloha - někde jsem četl, že jsou potřeba DVD - je to nějak složité, nebo to zvládnu ?
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na notebooku je předinstalovaná aplikace, která ty DVD vytvoří, stačí akorát klikat a vkládat disky do mechaniky ... Jinak doufám, že se notebook bude líbit ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- nikl
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jeste k notebooku kolem 15-16k, co rikate na tehle, Dell s LED podsvicenim za dobrou cenu http://www.alza.cz/dell-studio-1537-d108067.htm
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
- Lister
- Začátečník
-
Tak NTB je doma.
Zpracování fajn, je pevný a přitom poměrně lehký, velmi tichý, při běžné práci o něm člověk neví. Celkově elegantní, dobrá klávesnice, překvapivě slušný zvuk - i když musel jsem stáhnout výšky, protože byly přebuzené, ale jinak to zní dobře. Výdřž reálně kolem 3 hodin možná i víc až se baterie zajede.
Tady ale chvála končí, protože LCD mě zklamalo neskutěčným způsobem. Pozorovací úhly 0 - když před tím sedím a nastavím si obraz tak abych viděl dobře nahoře, tak spodek je moc světlý s minimálním kontrastem. Když si to nastavím tak, abych viděl dobře spodní část, tak se zase barvy v horní části už dokonce invertují!! Navíc při tomto nastavení se špatně pracuje, protože LCD už je dost odkloněné dozadu a třeba web kamera je pak nepoužitelná.
Odezva na TN dost mizerná, při scrolování text prakticky mizí, odhadl bych reálnou odezvu někde k 50ms.
Silně uvažuju, že bych ho vrátil, jen nevím jestli ho vezmou, protože při první spuštění se automaticky instaluje soft, takže PC teď není v původním stavu.
Je to škoda, nebýt LCD byl by to ideální NTB
Musím říct, že až potom co si člověk sedne k tak mizernému TN panelu, tak ocení kvalitu domácího LCD (přešel jsem s CRT přímo na A-MVA/S-PVA matrice a lepší, takže s podobnými zobrazovači mám minimální zkušenost)
Zpracování fajn, je pevný a přitom poměrně lehký, velmi tichý, při běžné práci o něm člověk neví. Celkově elegantní, dobrá klávesnice, překvapivě slušný zvuk - i když musel jsem stáhnout výšky, protože byly přebuzené, ale jinak to zní dobře. Výdřž reálně kolem 3 hodin možná i víc až se baterie zajede.
Tady ale chvála končí, protože LCD mě zklamalo neskutěčným způsobem. Pozorovací úhly 0 - když před tím sedím a nastavím si obraz tak abych viděl dobře nahoře, tak spodek je moc světlý s minimálním kontrastem. Když si to nastavím tak, abych viděl dobře spodní část, tak se zase barvy v horní části už dokonce invertují!! Navíc při tomto nastavení se špatně pracuje, protože LCD už je dost odkloněné dozadu a třeba web kamera je pak nepoužitelná.
Odezva na TN dost mizerná, při scrolování text prakticky mizí, odhadl bych reálnou odezvu někde k 50ms.
Silně uvažuju, že bych ho vrátil, jen nevím jestli ho vezmou, protože při první spuštění se automaticky instaluje soft, takže PC teď není v původním stavu.
Je to škoda, nebýt LCD byl by to ideální NTB
Musím říct, že až potom co si člověk sedne k tak mizernému TN panelu, tak ocení kvalitu domácího LCD (přešel jsem s CRT přímo na A-MVA/S-PVA matrice a lepší, takže s podobnými zobrazovači mám minimální zkušenost)
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chces lepsi LCD, tak musis vzit neco s lepsim rozlisenim (a vyssi cenou) nebo vybirat konkretni kus. Stejne oznaceny model muze mit jine LCD, podle toho, co bylo zrovna skladem.
Vyborne clanky na tema LCD v ntb:
Není displej jako displej… ani na notebooku
Lesklý, nebo matný displej?
Vyborne clanky na tema LCD v ntb:
Není displej jako displej… ani na notebooku
Lesklý, nebo matný displej?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- wolf359
- Začátečník
Tak abych řekl pravdu, toho jsem si vůbec nevšiml, že by display tohle dělal. Naopak ve srovnání s Toshibou A300-146, co jsem měl předtím, mi display připadá podstatně lepší. Po práci se na to zkusím mrknout.Lister píše:Tak NTB je doma.
- Lister
- Začátečník
-
Tak se s tím dipslejem asi budu muset smířit, nakonec to není tak tragické, sice to stále vnímám, ale už mě to nerozčiluje (jsem bohužel typ, člověka, který chce mít vše perfektní a když to tak není, tak můj mozek není schopný tu věc ignorovat ).
Všichni, kdo mají s NTB větší zkušenopst než já, při pohledu na ten displej prohlašují, že to LCD není špatné - asi to tak bude a můj standart je nastaven zbytečně vysoko .
Navíc mi odešel hlavní počítač - nejde nakopnout (asi deska nebo zdroj) - a nějaké PC potřebuji, takže tohle si musím nechat tak jako tak.
Dokonce se mi podařilo i rozdělit disk na dva menší, jen nevím jestli může nějakým způsobem vadit, že jsem disk zálohy systému přejmenoval na K, místo původního D (proč sakra nezvolili jiné písmeno, všichni co znám používají D jako datový disk nebo disk na programy)
Ten program na zálohu toho recovery disku, jsem nenašel, ale asi jsem špatně hledal.
PS: pokud mám někdo notebook HP doma s továrním nastavením disků nemohl by se podívat jestli si pamatuju správně že recovery disk byl D a disk s HP utilitami H ??? Asi to bude potřeba přejmenovat zpět pokud bych chtěl systém reinst. - nebo že by to bylo jedno??
Všichni, kdo mají s NTB větší zkušenopst než já, při pohledu na ten displej prohlašují, že to LCD není špatné - asi to tak bude a můj standart je nastaven zbytečně vysoko .
Navíc mi odešel hlavní počítač - nejde nakopnout (asi deska nebo zdroj) - a nějaké PC potřebuji, takže tohle si musím nechat tak jako tak.
Dokonce se mi podařilo i rozdělit disk na dva menší, jen nevím jestli může nějakým způsobem vadit, že jsem disk zálohy systému přejmenoval na K, místo původního D (proč sakra nezvolili jiné písmeno, všichni co znám používají D jako datový disk nebo disk na programy)
Ten program na zálohu toho recovery disku, jsem nenašel, ale asi jsem špatně hledal.
PS: pokud mám někdo notebook HP doma s továrním nastavením disků nemohl by se podívat jestli si pamatuju správně že recovery disk byl D a disk s HP utilitami H ??? Asi to bude potřeba přejmenovat zpět pokud bych chtěl systém reinst. - nebo že by to bylo jedno??
- wolf359
- Začátečník
To znám, taky jsem míval období, kdy jsem musel mít vše perfektní. Jednu dobu mě opravdu hrozně štvalo nepřesné měření teploty mého C2D E8400. Časem to nějak přešlo a potřeba perfektnosti tak trochu vyšuměla. Znova jsem si pořádně prohlédnul display a opravdu mi připadá dobrý. Text vidím dobře i při scrolování.
U toho písmene disku HP_RECOVERY si to už nepamatuju, taky jsem ho měnil. Mám ale dojem, že to opravdu byl disk H. Já jsem odstranil ten disk s BIOSem a taky jsem zmenšil C abych měl větší D na data.
U toho písmene disku HP_RECOVERY si to už nepamatuju, taky jsem ho měnil. Mám ale dojem, že to opravdu byl disk H. Já jsem odstranil ten disk s BIOSem a taky jsem zmenšil C abych měl větší D na data.