Hrubost rastru (24", 26") vs XBox360

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
TehGoat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Hrubost rastru (24", 26") vs XBox360

Příspěvek od TehGoat »

Zdravim,
momentálně vybírám monitor k notebooku (D-SUB), Macu (DVI-D) a hlavně k XBoxu360 (HDMI) do cca. 13k s daní.

Byl jsem víceméně rozhodnutej pro Samsung T260HD (velkej, 1:1 mapping, kupa vstupů atd.), ale jedna věc se mi přece jenom poslední dobou honí hlavou - jemnost rastru na 26" vs. 24", což je pro XBox, kde se u her většinou s AA moc počítat nedá, trošku otázka.

XBox jsem viděl bežet na T260, kde byly "zuby" přece jenom vidět. Nevim, mohlo to bejt tím, že byl obraz roztaženej přes celou plochu, takže mohly vzniknout lehkou (120px na výšku) deformací, ale nerad bych vyhodil skoro třináct tisíc za něco, u čeho bych potom skřípal zubama. Takže se mi do hlavy vloudila myšlenka koupit místo T260HD T240HD, i když rozdíl v rozteči bodů je jen 0,017, čili na ten metr, ze kterýho na to budu koukat by mě to logicky ani nemělo vadit.

T240HD by byla jistota a ještě bych trochu ušetřil, ale do 26" jsem chtěl jít prostě proto, že už je to velikostí fakt televize :lol: a to se ke konzoli hodí.

Prostě potřebuju, aby mi někdo moje (hrozně pochybný) obavy vyvrátil ;) Nebo ještě lépe, pokud máte někdo zkušenosti s XBox360 a 24/26" monitorem, sem s nimi.

P.S.: TN technologie mi žíly netrhá, na monitor budu (při hraní) koukat víceméně pořád přímo z metru až metru a půl a na monitor neni vidět z postele.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrubost rastru (24", 26") vs XBox360

Příspěvek od Sheep-Master »

vem tu 26", mě zas příde rastr u 24" až moc jemnej :-D
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Hrubost rastru (24", 26") vs XBox360

Příspěvek od zombux »

ber to tak že na hrubší rastr se musíš koukat z trošku větší dálky aby zmizel, a to zase kompenzuje větší úhlopříčka. takže kolem a kolem je to úplně jedno
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“