SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Myslím, že hlavně záleží na tom, zda to podporují příslušné S-ATA ovladače. Já mám nějaký nforce S-ATA ovladač a SMART u svých SATA disků nemám podporovaný, lhostejno zda spouštím Speedfan v režimu správce či nikoliv. Ani jiný program mi to nezobrazí...
show must go on..
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Pokud vim ta SMART umi precist treba i EVEREST
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
lipo222
Nováček
Nováček

Chlazení

Příspěvek od lipo222 »

Zdravím, mám malou otázku, mám nainstalovaný SpeedFan, ale 2 hodnoty který mi ukazuje mně znepokojují: Aux 122C Core 55C A někdy mi vyletí na velmi malou chvíli i Ambient. Pokud se zprávně domnívám aux je zvuk, a stím problémi mám stále mi shazuje hlasitost dolu(při skype, NFS Carbon) Core- jádro mám dvou jádro Core 2 E6750 (2,6Ghz) chlazeným Arctic Freezer7 Pro heatpipe, jinak všechny ostatní hodnoty hlásí jako podchlazené, kde může být chyba??
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Speedfan a SMART

Příspěvek od Vacil »

AUX je zdroj ... a vzhledem k tomu ze nevim jak by deska vzala informace z cidla zdroje, tak pochybuju ze to bude spravnej udaj

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Speedfan a SMART

Příspěvek od Don »

aux je teplota mustku na desce... tyto cidla obcas delaji haluze takze se tomu nediv ;)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Drizztcz
Nováček
Nováček

SpeedFan

Příspěvek od Drizztcz »

Rád bych se zeptal na tento program. Koupil jsem si nový Case, který má větráček ve předu a rád bych u něj snížil počet otáček (kvůli hlučnosti). Bylo mi z několika různých zdrojů řečeno, že k tomu je nejlepší právě program SpeedFan.
Když jsem jej spustil, tak se mi opravdu zobrazilo počet otáček u výše zmíněného větráku (Fan4):
Obrázek
A rád bych zjistil, kde je mohu nastavit. Ani po půlhodině prozkoumávání jsem na nic nepřišel.
Wotan
Začátečník
Začátečník

Re: SpeedFan

Příspěvek od Wotan »

tady na foru je jak se ma nastavit speedfan, staci jen hledat, jinak prikladam toto:
Obrázek
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
Sadam
Nováček
Nováček

Re: SpeedFan

Příspěvek od Sadam »

diky, taky sem si s tim nevedel rady...
AMD X2 BE-2350 EE passive cooling | 2x1Gb A-Data DDR800 Extreme Edition | Asus M2A-VM
Ati Radeon HD4670 fanless| WD 1TB | DVDRW | Seasonic S12-II 430W | packed in Antec Solo
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo

Příspěvek od Satepek »

Jelikož jsou ted v zimě teploty meho pc velmi dobré tak bych chtěl snížit hlučnost nevadí mi že se to trošku víc ohřeje ale rychlosti nejdou snižovat ani zvyšovat :( VIZ SCREENY

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dneska se mi povedlo dosáhnou krásných teplot :-D :-D :-D a proto chci snížit otáčky , větral jsme místnost ale jen trochu proto ty teploty :D

Obrázek

Obrázek

Sestava : Mainboard - Gigabyte GA-7DXE , Processor - AMD Athlon(tm) XP 1700+ Palomino 1466 MHz
RAM - 640 MB , Hard Disk - Maxtor 6E030L0 ATA (31 GB)
1x System Fan - AC Fan PRO TC 80mm , 1x CPU Fan - AC COPPER SILENT 3 , 1x Source Fan 12 Cm , 1x GPU Fan
Satepek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SpeedFan - Nelze nastavit otáčky ventilátoru

Příspěvek od Satepek »

Nikdo nic ? :( :sad:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: SpeedFan - Diskuze, problémy a vše okolo

Příspěvek od Don »

posledni verze speedfanu 4.37

http://www.almico.com/sfdownload.php
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
-SiD-
Nováček
Nováček

Příspěvek od -SiD- »

Sem novým uživatelem tohoto prográmku a jsem docela spokojen. Předtim sem používal CoreCentre, ale v tom se nedá nic moc nastavit a moc toho nezobrazuje. Ten Fanspeed mi měří správně CPU, MB a HDD, ověřil sem to i v ostatních měřících programech a měřili stejný hodnoty (+-1), jenom škoda že neměří i grafiku. Akorád takovej problémek, kterej nechápu je, že když se mi spustí po spuštění windows, tak mi otáčky fanu na CPU ukazuje 0, ale točí se a i zrychluje a otáčky zobrazí až když jede na 100%. Ale když k němu spustim CoreCentre nebo Everest a hned ho zase klidně vypnu, tak ty otáčky začne zobrazovat normálně... A ještě nechápu, CoreCentre mi dokázal fan CPU roztočit až na 6000ot a FS na 100% točí max 3000ot
Athlon Forever
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

je nějaká verze Speedfanu ve vistě 64 funkční na nforce4? :| ta poslední 4.37 mi odmítá regulovat větráky. jen ukazuje teploty.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
matluba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matluba »

čau nevíte někdo proč mi po výměně desky a nahrání nové verze Speed stále píše: nelze nainstalovat povolte speedfan service a ukončete všechny programy.
Už jsem to zkoušel i v nouzáku a stále nic .
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

ahoj, mám problém mám verzi 4.37 a nezobrazují se mi ve speedfanu teploty jader, i když se mi vždy zobrazovaly.. ale v coretempu je vidím.. :) a v everestu taky..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Instaloval jsi tu verzi na tu předchozí ? Myslím, že je nutný vlézt do Configu a dát si je tam zobrazit.
Goldnoob team proud member!
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

ano instaloval na tu předchozí.. ani v nastavení se mi nezobrazují... zkoušel jsem i přenastavit čtení z jiné sběrnice ve speedfanu
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

Nevim jestli sem takova lama:D ale nejde mi regulovat nexus D12-SL spominanym speedfanem.delam nekde chybu?
Nothin´
goodfire
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodfire »

čaute. Mám takový problém. Potřeboval bych nějakej program kterej sám po startu systému autamaticky nastavé větřák na CPU na 50%. SKoušel jsem Speedfan, ale ten se mě bohužel nedaří nastavit tak aby se zapnul hned po startu a automaticky tuto hodnotu nastavil. Popř. Jestli to nějak nastavit jde?. V biosu sem to zkoušel a nějak na to nemmůžu přijít
Sony Vaio S15 - i5-3210M - Nvidia Geforce GT 640M LE - 4 GB DDR3L - 640 GB Seagate
HP Mini 5102 - Atom N450 - Intel Graphics Media Accelerator 3150 - 2 GB DDR2 - 320 GB WD

eX - Acer TravelMate 5742G - i3-370M - Nvidia Geforce GT 540M - 4 GB DDR3 - 640 GB WD
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“