Memory system error

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
lam^^
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Memory system error

Příspěvek od lam^^ »

Ahoj,

nedavno jsem si koupil novy veci do PC a mam s tim problemy..... jedna se o AMD X2 6000+, 4 GB(2x2GB) A-Data Vitesta Extreme E., deska nForce 560 od MSI...tenhle konkretni error mi to hazi jen pri hrani age of empires 3, vzdycky behem hry nebo behem nahravani mi to vypise error Memory System Error, unable to allocate memory, size: XXXXX (cislo), the application will now exit. Vzdycky po tomhle muzu tu hru hrat dal ale beze zvuku, zvuk vypadne... zkousel jsem postupne oba moduly pameti zvlast a delalo to i kdyz s obema zvlast.. nevim si rady, zkousel jsem zvysit na max i virtualni pamet a to vubec nepomaha.. prilozim Screen s obrazkem ty chyby. za pripadnou pomoc sem vdecnej :) snad se najde nekdo kdo vi jak na to..

http://img156.imageshack.us/img156/733/error1xq9.jpg
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: Memory system error

Příspěvek od Trek »

Vzhledem k tomu, že máš dvě giga tak to prostě dělá asi ta hra.
Aktualizoval bych ovladače zvuku a videa, snížil detaily ve hře a zvýšil virtuální paměť pokud není automatická.

A vůbec otevřel bych tu sviňu v debuggeru a podíval se na to.
lam^^
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lam^^ »

ahoj, hele jak to myslis 2 GB? mam 4GB... a vubec predtim sem nemel s tou hrou vubec zadny problemy a to jsem mel 1GB DDR a AMD 64 3000+, hraju to ted s uplne totoznym nastavenim... ta hra neni vubec zadnej high-end narocna.. ovladace na grafiku mam nejnovejsi, ovladace na zvuk sem zkousel i SB Audigy 2 ZS i integr. Realtek HD Audio s ovladacema oboje a je to furt stejny...virt. pamet jak jsem psal uz jsem taky zvysoval a nic.. zadnej vliv.... nemuze bejt vadna deska nebo pameti ? nechal sem je projet memtestem do cca 140 % vsechny 4 a zadny erory to nenaslo :/ jinak to PC je na tuhle hru i v nejvyssich detailech naprosto dostacujici, je to asi 3 roky stara hra :/
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Projeď paměti memtestem aspoň 2-3 hodiny.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
lam^^
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lam^^ »

hele tak ted sem to nechal cca 1,5 hod v tom memtestu a bez chyb.. ale chci se zeptat, kdyz zapinam ten memtest, jak klikam na "Test memory" tak to dole vypise "Couldn't allocate xxxxMB RAM".. proste teď tam bylo treba 2300 MB.. to je normalni? :?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

lam^^ píše:hele tak ted sem to nechal cca 1,5 hod v tom memtestu a bez chyb.. ale chci se zeptat, kdyz zapinam ten memtest, jak klikam na "Test memory" tak to dole vypise "Couldn't allocate xxxxMB RAM".. proste teď tam bylo treba 2300 MB.. to je normalni? :?
Jestli to chtělo alokovat 2300 MB, tak tá hra musí bejt opravdu sračkově naprogramovaná.
Existujou nějaký updaty tý hry? Možná je zblblá z toho, že máš hodně paměti.

Memtest ok většinou znamená, že tá paměť je prostě v pohodě.
lam^^
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lam^^ »

nene, to nepsala ta hra, napsal jsem ze ten memtest sam napsal to ze nemohl alokovat 2300 MB ram, predtim nez zacal test a pak se to jeste muselo rozdelit na 4 testy soubezne cca 4x 678 MB
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jestli to poustis ve windows, tak jsi opravdu lama.

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=42&t=108814
lam^^
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lam^^ »

zkusim to teda vypalit a udelat pri bootu windowsu, myslite ze by mohla byt na vine nahodna nekompatibilita?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Zkus memtest, uvidíme.

Podle mě je to ale ta hra. Prostě šunt.
Tobě to samozřemě vadí, protože to chceš hrát, tak budeš hledat všemožné virtuelní problémy s pamětí, deskou, zdrojem, grafikou, ...

Pokud by to ovšem začlo dělat i něco jinýhom to by byla jiná.
lam^^
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lam^^ »

tak sem udelal memtest pres noc z bootu windowsů a za 8 hod zadnej error. :( no hele jde o to ze v age of empires jsou ty hry dlouhy takze se hraje treba 2 hod prakticky v kuse, ale proste i kdyz hraju jiny hry (hry na HL2 enginu) tak to proste zatim nespadlo, verim ze kdyby to chtelo delat stejnej error tak to pada stejne casto i v jinych hrach....
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

V tom případě může být problém někde v ovladačích nebo jak už bylo zmíňeno ve hře. Zkusil bych napsat na technickou podporu kde by mohl být problém. Nebo zkus mrknout do sekce hry jestli to threadu o dané hře už někdo neřešil.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Stiefell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stiefell »

Též mám stejný problém, docela mě to štve tak sem se kouknul na google a našel toto

http://support.microsoft.com/kb/837869

jdu to zatím vyzkoušet, napíšu jestli zabralo ;).

EDIT - Hmm, tak nezabralo ale chybka se objevila až po delší době, jinak kdyby někdo nevěděl tak je to Microsofťácká hra.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“