Namapování adresáře jako \\jméno počítače\xx\xx\

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
watuka
Nováček
Nováček

Namapování adresáře jako \\jméno počítače\xx\xx\

Příspěvek od watuka »

Dobrý den. Používám program který používá soubory - na síťové cestě. - na externím PC v síti.
Občas pracuji doma a potřebuji tuto cestu navirtualizovat. Např knihovna je na \\jméno počítače\xx\xx\
Potřebuji vytvořit adresář který by se tvářil jako \\jméno počítače\xx\xx\
a tam bych měl tyto soubory.

Děkuji
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: Namapování adresáře jako \\jméno počítače\xx\xx\

Příspěvek od Atapi »

Hojsa, jediný co mě zatím napadlo je použít VMware, tam si vytvořit nějaký jednoduchý virtuální PC a síť a ten adresář nasdílet tam... není to nejrychlejší (kvůli instalaci OS), ale jestli nepříjdeš na něco jiný, tak by to mělo jít.
Obrázek
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Šlo by to aj jednoduchšie:
Stačí si nazdielať požadovaný adresár a adresa je potom

Kód: Vybrat vše

\\localhost\zdielaný_adresár alebo \\127.0.0.1\zdielaný_adresár alebo \\nazov_pc\zdielaný_adresár 
tak ako keby to bol PC na sieti.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

to mě nenapadlo, jen si bude muset pokaždý měnit název PC na ten ve firmě nebo kde to je (počítám že asi nepude měnit v programu cesta k těm souborům, když to musí dělat takhle)
Obrázek
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Tak ale asi to bude jednoduchšie meniť názov PC ako nahadzovať druhý OS do vmware.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

pro něj asi jo no, mě by to nebavilo stálě měnit :lol: (já teď používam VMware docela často, tak mě to napadlo jako první :-D )
Obrázek
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Rozmýšlal som ešte nainštalovať cez cygwin samba server a tam vytvoriť požadovaný sharename.. ale to by bolo asi nad rámec bežných uživateľských schopností. Sám som to neskúšal takže neviem či to vôbec ide tak spraviť.
Obrázek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Nazev pocitace si menit nemusi, staci dat do host tabulky radek s nazvem, ktery potrebuje a IP adresou pocitace, nebo localhosta

jmenokterechci        127.0.0.1
nebo

jmenokterechci        a.b.c.d (IP pocitace)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
watuka
Nováček
Nováček

Příspěvek od watuka »

Děkuji.
Předpokládám že provedu to nejjednodušší - přejmenuji počítač.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

watuka píše:Děkuji.
Předpokládám že provedu to nejjednodušší - přejmenuji počítač.
nejjednodušší je to co popisuje Dony ... v hosts přidáš zaznam s názvem PC, které bude ukazovat na localhost.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ale aj tak pri príchode do siete bude treba dať ten záznam preč z tej host tabuľky. Takže to už je podľa mňa asi jedno či zmeniť názov PC alebo pridať tento záznam i keď na zmenu záznamu netreba reštart..
Obrázek
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Josko píše:Ale aj tak pri príchode do siete bude treba dať ten záznam preč z tej host tabuľky. Takže to už je podľa mňa asi jedno či zmeniť názov PC alebo pridať tento záznam i keď na zmenu záznamu netreba reštart..
Na hosts jsou aplikace, kde je to otázka 2 kliků... což mi přijde o dost lepší než přejmenování PC a s tím spojený restart.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
watuka
Nováček
Nováček

Příspěvek od watuka »

Tak nakonec jsem přepsal ručně hosts a vše funguje.
Ještě jednou díky.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“