Nefunkční wifi ve Win XP po instlaci Ubuntu
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Ferda_the
- Nováček

-
Nefunkční wifi ve Win XP po instlaci Ubuntu
Zdravíčko,
nainstaloval jsem si Ubuntu k Win XP, které jsem již měl na počítači. Nicméně pod Win XP mi hned poté přestala fungovat wifi. Pod Ubuntu je to v poho. Ve Win ve správci hardware je normálně ukázaná jako funkční, ale očividně nejede... Nevím jaké info bych měl poskytnout. Mám notebook Asus n10jc. Klient na wifi používám nějaký Atheros. Nevěděl by někdo co s tím? Už jsem z toho zoufalý...
nainstaloval jsem si Ubuntu k Win XP, které jsem již měl na počítači. Nicméně pod Win XP mi hned poté přestala fungovat wifi. Pod Ubuntu je to v poho. Ve Win ve správci hardware je normálně ukázaná jako funkční, ale očividně nejede... Nevím jaké info bych měl poskytnout. Mám notebook Asus n10jc. Klient na wifi používám nějaký Atheros. Nevěděl by někdo co s tím? Už jsem z toho zoufalý...
- bubanek
- Středně pokročilý

Re: Nefunkční wifi ve Win XP po instlaci Ubuntu
Definuj nefunguje (nelze se připojit, nebo nevyhledá sítě nebo něco jiného..)??
- Ferda_the
- Nováček

-
Tak to se mi zrovna podařilo vyřešit. Stáhnul jsem nové ovladače a jede... Ale je možné že mi to Ubuntu poškodilo ještě více? Jednak mi přijde, že se déle nahrávají. A pak další viditelná věc. Snad si to jen nenamlouvám, ale připadá mi, že se velmi zmenšilo maximální nastavení světlosti displeje. Je to teďka celé tmavší...
- Ferda_the
- Nováček

-
Tak oprava. Problém s wifi se vrátil jakmile jsem jednou spustil Ubuntu. Takže reintal a zase jede...
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Divné, pokud máš to Ubuntu na jiném oddílu, tak by nemělo mít na HW ani SW ve windows vliv.
Ještě jednou definuj, co znamená nefunguje?
Ještě jednou definuj, co znamená nefunguje?
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- Ferda_the
- Nováček

-
Nelze ani vyhledávat síťě a píše, že wifi není k dispozici. Nástroj Atheros je rovnou přeškrtnutý, jako by tam ten hardware ani nebyl.
Co se týče toho problému se světlostí, tak jsem zjisil, kdy to ztmavne. Když se spouští windows a už nabíhají nějaké programy na tu lištu vpravo dole. Jestli se nepletu, tak to ztmavne po naběhnutí těch nVidia nástrojů (případně nástroje na ovládání interní grafické karty - můžu mezi nimi přepínat). Restart počítače nepomůže. Pouze vypnutí, kdy je displej světlý do zmíněné situace.
Co se týče toho problému se světlostí, tak jsem zjisil, kdy to ztmavne. Když se spouští windows a už nabíhají nějaké programy na tu lištu vpravo dole. Jestli se nepletu, tak to ztmavne po naběhnutí těch nVidia nástrojů (případně nástroje na ovládání interní grafické karty - můžu mezi nimi přepínat). Restart počítače nepomůže. Pouze vypnutí, kdy je displej světlý do zmíněné situace.
- bubanek
- Středně pokročilý

Jestli jsi Ubuntu nainstaloval správně, na zvláštní oddíl atp. a všechno ti funguje, tak ti těžko ovlivní chování software ve Windows. Takže bych začal hledat chybu někde jinde.
Například jestli je ta wifi karta vůbec zobrazena ve 'Správci zařízení'.
Například jestli je ta wifi karta vůbec zobrazena ve 'Správci zařízení'.
- scream
- Začátečník

mne ubuntu 7.10 nespapalo moju wifinku od intelu... cize som musel krkolomne dohadzovat drivery.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W