Sestavy nad 30.000Kč_old
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: Sestavy nad 30.000Kč
Áno samozrejme Q6600, ten Q9550 tam zostal z predošlého návrhu, pardon.
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
a kolik by mě to asi stálo?
sTano11 píše:Na 19" LCD je zbytočné kupovať tak výkonnú VGA, ako aj celé PC. Doporučil by som ti nasledujúce: teraz kúpiť C2Q a GTX260 čo bude dostatočne výkonné pre každú hru, a keď za rok či viac nebude stačiť výkon tak za zvyšok peňazí môžeš upgradovať.
Ja osobne som sa nestretol ani s jednou hrou ktorá by nedala rozchodiť pod Vistou ktorá fungovala na XP.
Intel Core 2 Q9550 BOX
Cooler Master Hyper 212
ASUS P5Q Pro
DDR2 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
WD SE16 3.5" 640GB WD6400AAKS
Samsung SH-S223F černá, OEM
GTX260 896MB
Seasonic SS-500ET-T3 500W OEM
Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case
Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM SP1
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to je problém pozreť cenník tvojho obľúbeného predajcu?
ale napríklad v alfacompe je to okolo 25tis Kč (ale procesor som počítal Q6600 s Q9550 to bude okolo 27,5tis kč)
ale napríklad v alfacompe je to okolo 25tis Kč (ale procesor som počítal Q6600 s Q9550 to bude okolo 27,5tis kč)
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Dá se sehnat ta to klávesnice pod 2 000:LOGITECH G15 CZ
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja som našiel v slovenských veľkoskladoch najlacenšie 76eur. A odporúčané maloobchodné sú od 85eur. Takže obraz o cene si asi vieš urobiť
inak dá sa zohnať aj pod 2000CZK ale z nemecka, na ebay som ich videl pár aj za 65eur tuším
inak dá sa zohnať aj pod 2000CZK ale z nemecka, na ebay som ich videl pár aj za 65eur tuším
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte že bych místo toho mohl použít:
//
Mám ještě dotaz jela by mi na to hra GTA IV (Grand Theft Auto IV)?
//Stano - edit dvojpost
- Intel Core 2 Q9550 BOX
Cooler Master Hyper 212
ASUS P5Q Pro
DDR2 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz - OCZ 4GB Vista Upgrade XTC (kit 2x 2GB) 800MHz
WD SE16 3.5" 640GB WD6400AAKS
Samsung SH-S223F černá, OEM
GTX260 896MB
Seasonic SS-500ET-T3 500W OEM
Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case
Microsoft Windows Vista Home Premium CZ 64bit OEM SP1
//
Mám ještě dotaz jela by mi na to hra GTA IV (Grand Theft Auto IV)?
//Stano - edit dvojpost
- Mareš
- Nováček

-
Myslím, že to takhle může být. Grafiku ber 260ku s 216 shadery (ještě lépe 55nm). Jinak, když trochu přetaktuješ procesor (dává i 3,4GHz na def. napětí), tak si myslím, že klidně můžeš nastavit maximální detaily. Možná ale budeš muset snížit dohlednost, kvůli videopaměti na grafárně, ale to už jsou jen detaily. Každopádně si s klidem GTAčko zahraješ.
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
máte někdo skušenodti se stavbou pc ptž já bych si chttěl to hle pc postavit,ale ještě nikdy jsem pc nestavěl můžete mi když tak poradit.
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a čo by si potreboval poradiť? V podstate to vôbec nieje zložité ale pokiaľ si to ani raz nerobil tak by som si zavolal niekoho kto ti to ukáže.
- 723530
- Začátečník

-
Dobrý den, potřeboval bych poradit s počítačovou sestavou primárně určenou na práci ve 3D grafických programech (SolidWorks, SolidEdge) a jejich doplňkových programů na výpočet proudění, námahy atd., ale též na večerní odpočinkové hraní doufám nejnovější her. Monitor používám 24" značky Dell (bohužel koupený za plnou cenu a ne za směšnou částku zde v bazaru), trochu jsem si to zde pročetl tak bych mohl začít.
Zákl. deska: Asus P5Q Pro (Tuhle desku doporučujete skoro ke každé sestavě a myslím si, že poměr výkon/cena/přetaktovací schopnosti jsou u ní nejlépe zastoupeny.)
Procesor: Intel Core 2 Q9550 (Čtyřjádrový procesor využiji na 100% a 12 MB L2 cache je též velké plus, doufám že se dají i zajímavě zvýšit jeho provozní frekvence.)
Chladič procesoru: Thermalright Ultra-120 eXtreme (Velice výkonný a v testech si vede velice dobře, myslím že s ním nebude problém uchladit procesor, líbí se mi i jeho design a provedení.)
Graf. karta: Sapphire ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 (Vzhledem k 24 palců a hraní nejnovějších her na něm si myslím že volba dobrá možná i krátce do budoucna a to nemluvím o jeho výpočtovém výkonu.)
Operační paměť: A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz (Výkonová propast mezi frekvencemi je malá, proto nejspíš budou stačit tyto za velice příznivou cenu.)
Pevný disk: Samsung SpinPoint F1 3.5" 750GB (Většinou pro svou práci používám externí disky, ale u tohohle si nejsem jist, jestli má dvě nebo tři plotny, jak moc je hlučný, ale je to 750 GB z 32 MB cache za cenu 640 GB se stejnou cache, doufám že poradíte.)
Zdroj: Cooler Master Real Power 620W (Tak v tomhle úplně plavu, vůbec nevím jak moc výkonný zdroj bude potřeba i s nějakou rezervou pro přetaktování, ale tento vyhovuje nižší hlučností, účinnost více jak 80%, aktivní PFC a hlavně odpojitelnou kabeláží.)
Skříň: Zdroj: Lian Li PC-7 B Plus (Jemný design, žádne zbytečné otvory pro větráky, kompletně hliníková, kvalita Lian-li, jediná nevýhoda je, že má zdroj umístěný nahoře a že nevím, jestli je dostatečně prostorná, aby nedocházelo ke kolizi mezi chladičem/bočnicí nebo graf. kartou/diskem, zde radu určitě ocením, ale více jak 2500,- za skříň nejsem ochoten dát.)
Ventilátory: Noctua NF-P12-1300 (Tak ty vezmu tři, jeden na chladič procesoru a dva do skříně, teď mě tak napadá jestli ta zákl. deska umí regulovat běh ventilátorů do ní zapojených.)
Mechanika: LG GH22LS30 (Tak teď jsem v rozpacích, určitě černá a přes SATA, lightscribe je zajímavá věc, kterou bych možná i využil i když těch pár stovek by se dalo ušetřit.)
Sečteno podtrženo: 33 845,- (34 000,- je podle mého dobrá horní hranice částky.)
Jakékoliv návrhy, nápady ale i rady jsou vítány
Zákl. deska: Asus P5Q Pro (Tuhle desku doporučujete skoro ke každé sestavě a myslím si, že poměr výkon/cena/přetaktovací schopnosti jsou u ní nejlépe zastoupeny.)
Procesor: Intel Core 2 Q9550 (Čtyřjádrový procesor využiji na 100% a 12 MB L2 cache je též velké plus, doufám že se dají i zajímavě zvýšit jeho provozní frekvence.)
Chladič procesoru: Thermalright Ultra-120 eXtreme (Velice výkonný a v testech si vede velice dobře, myslím že s ním nebude problém uchladit procesor, líbí se mi i jeho design a provedení.)
Graf. karta: Sapphire ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 (Vzhledem k 24 palců a hraní nejnovějších her na něm si myslím že volba dobrá možná i krátce do budoucna a to nemluvím o jeho výpočtovém výkonu.)
Operační paměť: A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz (Výkonová propast mezi frekvencemi je malá, proto nejspíš budou stačit tyto za velice příznivou cenu.)
Pevný disk: Samsung SpinPoint F1 3.5" 750GB (Většinou pro svou práci používám externí disky, ale u tohohle si nejsem jist, jestli má dvě nebo tři plotny, jak moc je hlučný, ale je to 750 GB z 32 MB cache za cenu 640 GB se stejnou cache, doufám že poradíte.)
Zdroj: Cooler Master Real Power 620W (Tak v tomhle úplně plavu, vůbec nevím jak moc výkonný zdroj bude potřeba i s nějakou rezervou pro přetaktování, ale tento vyhovuje nižší hlučností, účinnost více jak 80%, aktivní PFC a hlavně odpojitelnou kabeláží.)
Skříň: Zdroj: Lian Li PC-7 B Plus (Jemný design, žádne zbytečné otvory pro větráky, kompletně hliníková, kvalita Lian-li, jediná nevýhoda je, že má zdroj umístěný nahoře a že nevím, jestli je dostatečně prostorná, aby nedocházelo ke kolizi mezi chladičem/bočnicí nebo graf. kartou/diskem, zde radu určitě ocením, ale více jak 2500,- za skříň nejsem ochoten dát.)
Ventilátory: Noctua NF-P12-1300 (Tak ty vezmu tři, jeden na chladič procesoru a dva do skříně, teď mě tak napadá jestli ta zákl. deska umí regulovat běh ventilátorů do ní zapojených.)
Mechanika: LG GH22LS30 (Tak teď jsem v rozpacích, určitě černá a přes SATA, lightscribe je zajímavá věc, kterou bych možná i využil i když těch pár stovek by se dalo ušetřit.)
Sečteno podtrženo: 33 845,- (34 000,- je podle mého dobrá horní hranice částky.)
Jakékoliv návrhy, nápady ale i rady jsou vítány
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
možno by som pri takejto investícii pouvažoval o core i7, hlavne keď píšeš že quad využiješ na 100% tak by som sa pozrel či v aplikáciách ktoré budeš používať nieje medzi core 2 a core i7 veľký rozdiel.
Ale inak zostava ok (pokiaľ budeš taktovať tak procesor by stačil aj Q6600), grafika stačí aj s 1GB pamäte a zdroj bude stačiť aj 600W ale zober niečo maximálnej kvality teda Corsair HX620 či Enermax MODU82+ 625W
Ale inak zostava ok (pokiaľ budeš taktovať tak procesor by stačil aj Q6600), grafika stačí aj s 1GB pamäte a zdroj bude stačiť aj 600W ale zober niečo maximálnej kvality teda Corsair HX620 či Enermax MODU82+ 625W
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k tomu HDD, 640GB je rychlejší, 2-plotny jsou rychlejší, hustší a chladnější. a v takové kapacitě 100GB nepocítíš
- 723530
- Začátečník

-
Trochu jsem pouvažoval a asi se přesuneme do Sestav do 30 00,-. Přece jenom nataktováním získám totéž za menší peníz a zjistil jsem, že víc jak 3GHz na čtyřjádru je už v aplikacích málo vidět.
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer potřeboval bych poradit s PC sestavou.
Myslíte že by tohle mohlo fungovat po sestavení:
Myslíte že by tohle mohlo fungovat po sestavení:
- Zákl. deska : ASUS P6T6 WS Revolution
Procesor : Intel Core 2 Q9400 BOX
Chladič procesoru : Zalman CNPS9700 NT
Graf. karta : ASUS EAH4870X2/HTDI 2GB GDDR5
Operační paměť :OCZ 4GB Platinium XTC (kit 2x 2GB) 1800MHz
Pevný disk : Western Digital VelociRaptor 3.5" 300GB WD3000HLFS
Zdroj : Cooler Master Real Power 620W
Skříň : Thermaltake VC3000SNA Armor Jr.
Ventilátor : NoiseBlocker MF8-S1, 80x80mm
Mechanika : LG GGW-H20L
Windows :Microsoft Windows XP Professional CZ OEM SP3
Celk. cena :49 613,-Kč
Naposledy upravil(a) honzakkk dne úte 17. úno 2009, 21:52, celkem upraveno 1 x.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Načo sa bude využívať PC?
Trochu drahá doska ak nevyužiješ jeho potencionál.
DDR3 u Core platforme nemá cenu. Zbytočne zdraží zostavu.
Ak berieš 4GB RAM a 2GB VRAM VGA tak 64 bit OS je nutnosť!
PSU: volil by som kvalitnejšiu značku
Pri danej cene (ak je to potreba) už by som volil i7.
Trochu drahá doska ak nevyužiješ jeho potencionál.
DDR3 u Core platforme nemá cenu. Zbytočne zdraží zostavu.
Ak berieš 4GB RAM a 2GB VRAM VGA tak 64 bit OS je nutnosť!
PSU: volil by som kvalitnejšiu značku
Pri danej cene (ak je to potreba) už by som volil i7.
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak co mám teda všechno změnit aby ta sestava byla do 50 000,-Kč
//Stano - del citace. Zbytočne necituj predošlí príspevok.
//Stano - del citace. Zbytočne necituj predošlí príspevok.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Veď tá cena je do 50.000Kč nie?
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no vštiď jo,ale ty jsi mi napsal že to mám něco změnit tak bych chtěl od tebe doporučení za co to mám změnit
- Stano K.
- Středně pokročilý

Ja som sa ťa pýtal načo budeš využívať tú zostavu a že jednotlivé komponenty sú podla mňa zbytočne drahé, ale konkrétne ti neviem doporučiť kým neviem načo budeš používať tú zostavu! 
- honzakkk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
na hry a později možnááá na programování