Aktivace Windows a Microsoft Office

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Radek123
Nováček
Nováček

Aktivace Windows a Microsoft Office

Příspěvek od Radek123 »

Přeji všem hezký den.

Rád bych se zeptal na aktivaci Windows. Nainstaloval jsem Windows XP Home a po Internetu ho aktivoval. Jsem nějak omezen pokud chci systém (ten samý) přeinstalovat třeba každýho půl roku? Pamatuje si to tu první aktivaci?
Také pokud jsem aktivoval Microsoft Office po telefónu (na jiném PC) a po nějaké době bych přeinstaloval OS a znovu nainstaloval Microsoft Office, bude to chtít registrační číslo které jsem po telefónu obdržel po prvé nebo je zapotřebý žádat o novou aktivaci? Jsem nějak omezen co se týče do počtu přeinstalací?

Předem všem děkuji za odpovědi.
mamutik
Začátečník
Začátečník

Re: Aktivace Windows a Microsoft Office

Příspěvek od mamutik »

Pri preinštalovaní operačného systému bez zmeny hardwaru by ti to malo vziať ten istý licenčný kľúč, aký si použil prvý krát a mal by si taktiež prejsť overením pravosti OS. Pri office neviem ako to je. A limitovaný počtom preinštalovaní nie si
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Radek123 píše:Přeji všem hezký den.

Rád bych se zeptal na aktivaci Windows. Nainstaloval jsem Windows XP Home a po Internetu ho aktivoval. Jsem nějak omezen pokud chci systém (ten samý) přeinstalovat třeba každýho půl roku? Pamatuje si to tu první aktivaci?
Také pokud jsem aktivoval Microsoft Office po telefónu (na jiném PC) a po nějaké době bych přeinstaloval OS a znovu nainstaloval Microsoft Office, bude to chtít registrační číslo které jsem po telefónu obdržel po prvé nebo je zapotřebý žádat o novou aktivaci? Jsem nějak omezen co se týče do počtu přeinstalací?

Předem všem děkuji za odpovědi.
System si pamatuje Activation ID, ktery bylo pouziti pro prvni aktivaci. Pokud se aktivacni ID diametralne zmeni ( vymena MB apod.) system je schopny todle rozpoznat.
Pokud dodrzis licenci OEM (Vazba na HW) , konkretne na MB, pak muzes klidne co pul roku reinstalovat a aktivovat na Aktivacni lince 800 100 074.

Pro Office je to podobne ( OEM licence) , kde je nutne po kazde reinstalaci produkt aktivovat. Aktivace prvni je zpravidla online, kazda dalsi pres telefon.

Pocet preinstalaci omezen neni, pri dodrzeni licencnich podminek.
Radek123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radek123 »

Prosím tě co je to Activation ID a skratka MB.

Děkuji za odpovědi a pomoc.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Activation ID je "číslo" vypočtené z komponent tvého počítače (tj. dokud se nezmění něco v počítači dává pořád stejné číslo)
MB = MotherBoard = základní deska = ta velká placka ve který jsou napíchaný ostatní placky, aj. :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“