Přeji všem hezký den.
Rád bych se zeptal na aktivaci Windows. Nainstaloval jsem Windows XP Home a po Internetu ho aktivoval. Jsem nějak omezen pokud chci systém (ten samý) přeinstalovat třeba každýho půl roku? Pamatuje si to tu první aktivaci?
Také pokud jsem aktivoval Microsoft Office po telefónu (na jiném PC) a po nějaké době bych přeinstaloval OS a znovu nainstaloval Microsoft Office, bude to chtít registrační číslo které jsem po telefónu obdržel po prvé nebo je zapotřebý žádat o novou aktivaci? Jsem nějak omezen co se týče do počtu přeinstalací?
Předem všem děkuji za odpovědi.
Aktivace Windows a Microsoft Office
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Radek123
- Nováček

-
- mamutik
- Začátečník

Re: Aktivace Windows a Microsoft Office
Pri preinštalovaní operačného systému bez zmeny hardwaru by ti to malo vziať ten istý licenčný kľúč, aký si použil prvý krát a mal by si taktiež prejsť overením pravosti OS. Pri office neviem ako to je. A limitovaný počtom preinštalovaní nie si
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
System si pamatuje Activation ID, ktery bylo pouziti pro prvni aktivaci. Pokud se aktivacni ID diametralne zmeni ( vymena MB apod.) system je schopny todle rozpoznat.Radek123 píše:Přeji všem hezký den.
Rád bych se zeptal na aktivaci Windows. Nainstaloval jsem Windows XP Home a po Internetu ho aktivoval. Jsem nějak omezen pokud chci systém (ten samý) přeinstalovat třeba každýho půl roku? Pamatuje si to tu první aktivaci?
Také pokud jsem aktivoval Microsoft Office po telefónu (na jiném PC) a po nějaké době bych přeinstaloval OS a znovu nainstaloval Microsoft Office, bude to chtít registrační číslo které jsem po telefónu obdržel po prvé nebo je zapotřebý žádat o novou aktivaci? Jsem nějak omezen co se týče do počtu přeinstalací?
Předem všem děkuji za odpovědi.
Pokud dodrzis licenci OEM (Vazba na HW) , konkretne na MB, pak muzes klidne co pul roku reinstalovat a aktivovat na Aktivacni lince 800 100 074.
Pro Office je to podobne ( OEM licence) , kde je nutne po kazde reinstalaci produkt aktivovat. Aktivace prvni je zpravidla online, kazda dalsi pres telefon.
Pocet preinstalaci omezen neni, pri dodrzeni licencnich podminek.
- Radek123
- Nováček

-
Prosím tě co je to Activation ID a skratka MB.
Děkuji za odpovědi a pomoc.
Děkuji za odpovědi a pomoc.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Activation ID je "číslo" vypočtené z komponent tvého počítače (tj. dokud se nezmění něco v počítači dává pořád stejné číslo)
MB = MotherBoard = základní deska = ta velká placka ve který jsou napíchaný ostatní placky, aj.
MB = MotherBoard = základní deska = ta velká placka ve který jsou napíchaný ostatní placky, aj.