ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Příspěvek od *VIPER* »

Tak včera mi umřel taky :( - odešla zřejmě deska, pokud má někdo zájem o náhradní díly (LCD, CPU, HDD, DVD...), dejte vědět...
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

vcera daval ntb na 4 reklamaci tak sem zvedav zda se vrati 33klacku doufam ze jo
NB:Acer Aspire V3 571G
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

*VIPER* píše:Tak včera mi umřel taky :( - odešla zřejmě deska, pokud má někdo zájem o náhradní díly (LCD, CPU, HDD, DVD...), dejte vědět...
Cau jak je na tom DVD mechanika? Me uz nejak nechce vypalovat, poud ji mas 100% funkcni tak bych ji za rozumnou cenu koupil.

//D.M. promaz OT, na nabídky náhradních dílů použijte náš Bazar nebo třeba Aukro...
Malcolm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Malcolm »

Zdravím, mám dotázek. Nevím jestli se to tu už řešilo. Jestli ano, tak se omlouvám. Lze nějak slušně vyměnit procesor za rychlejší? Případně za jaký a jak maximálně výkonný. Koukal jsem, že toto je Socket S1 :) Díky.
N3PI
Nováček
Nováček

Příspěvek od N3PI »

Mno nevim zda to tu resili, 43 stranek je na cteni docela dost, ale ja zrovna vcera menil procak za vykonejsi.
2 roky jsem mel muj A6Tc-AP026h ve standartu (CPU AMD Turion™ 64 X2 TL-50 1,6GHz, 512 MB RAM, Geforce GO7300, 100GB HDD). Po 2 letech bezproblemove funkcnosti (ze zacatku mi obcas po restartu nenajelo LCD,ale to uz se rok a pul nestalo, a praskly kousek plastu u firewire-videl jsem nekolik A6T a vsechny to stejne misto, asi vyrobni vada a prilis velky tlak na plast, prepajeneho konektoru na nabijeni, bych chtel videt kdo ty lidi ucil pajet, protoze ty kupy pajky co tam byly jsem snad jeste nikdy nevidel :-D ) jsem se rozhodl trochu muj uz starnouci kousek vylepsit. Ne ze bych mel problem s vykonem na normalni praci, ale rad si obcas i zahraju. Prvne jsem jen dokoupil 1GB RAM do druheho slotu a nechal to tak byt, na CoD4 mi to stacilo (1024x768 a medium detaily) mno ale pak jsem si koupil Fifu 09, NfS Pro Street a hlavne Crysis :-D. Takze jsem sehnal za hubicku novou 2 GB RAMku a puvodni 512ka sla do vysluzby. Jenze Crysis je hoooodne narocna hra, tak jsem zacal uvazovat o zmene procesoru. Samozrejme jsem si prvne kladl otazku jak to bude s teplotou, chladic za lepsi nelze vymenit, a prostor v NtB je tak maly ze kazdy stupen navic je znatelny :-/ ale nakonec jsem si rekl ze do toho pujdu. Koukl jsem na net na typy Turionu a pak projel ebay a aukro. Normalne komponenty nejsou k sehnani a kdyz jo, tak neuveritelne drahe (ebay - TL-66 za 400USD :-D). Po mesici marneho schaneni jsem mel na opravu A6T s TL-52, ktery vsak diky ulomene civce na MB sel do haje. Jenze vykon je stejny tak jsem ho tam nechal. Po tydnu jsem vsak bojoval na aukru o TL-64 2,2 GHz a za pomerne vysokych 3250 jsem si ji ted v sobotu koupil. V nedeli jsem prevzal procesor a predal penize a mazal spokojeny domu :-D. Uvaha o chlazeni vsak stale byla silna, tak jsem stahnul Sensors View a zacal testovat teplotu puvodni CPU pri ruzne zatezi.
Prvne sli 2 hodinove testy pri beznem pouzivani (vetsinou internet) na High Performance a Super Performance. Teplota se drzela a byla pri obou testech skoro shodna (zapisoval jsem teploty co 10 minut a pak sledoval nejvyssi): prumer CPU 30-34 stupnu a GPU 50, maximalni byla CPU 45 a 60 GPU. Pak prisel na radu HC test :-D a to v podobe hrani Crysis. Hral jsem 2 hodiny na Super Performance a teplota se drzela do: CPU 60 a GPU 65, maximalne presahla o 1 stupen.
Tak jsem se jal vymenit procesor, vybaven stribrnou teplovodivou pastou s obsahem stribra 99,9% (jsem kurna koukal kolik tech past je :-D, je to uz pomerne dlouha doba co jsem naposledy delal stolni pocitac) a bez cisticich chemikalii na zbytky stare pasty (zebraci ten kit nemeli zrovna na sklade :-( ) jse rozebral NtB a jal se do demontaze stareho CPU. Docela jsem se zapotil protoze ta sracka co Japoncici davaj mezi procesor a chladic je pevnejsi jak beton :-D ale podarilo se a CPU jsem vymenil a notas jsem slozil zpatky dohromady (samozrejme jsem procistil zebra chladice a lopatky ventilatoru).
A jal se dal testovat, tentokrat uz nove CPU. A vysledky? Ted co pisu tenhle roman na Pulitzerovu cenu je prumerna teplota CPU 30 a GPU 50 na High Performance. K hrani jsem se jeste nedostal takze vetsi zatez nemuzu porovnat, zatim :twisted:
Docela koukam jake hodnoty teplot tady uvadite. Vim ze Turiony jsou mobilni topinkovace (maximalni provozni teplota je 95-100 stupnu. To mam primo z AMD z Drazdan, je to totiz zakaznik) Ale teploty pres 100 stupnu a na netu jsem videl ze kluci maji i 110 je uz docela moc, nevim zda ten Sensors View ukazuje korektne, v Biosu neni udaj o teplote, ale porovnal jsem to jeste se SpeedFan a ukazuje priblizne stejne hodnoty +- 1 stupen.

Takze Ano, jde vymenit procak za vykonejsi, co s tim pak ale udela cas a zatez uz je ve hvezdach. me zatim notas funguje jak ma.

Az bude cas si zahrat, tak napisu i teploty pri hrani.
Sry za tento muj protahly prispevek :-D stacilo napsat jen ten predposledni odstavec ze :-D?

EDIT: Ted jsem aspon zkusil nejakou zatez, protoze psani moc zatezove neni. Takze jsem zkusil aspon prekopirovat 8GB hudby z Ipoda na disk a teplota stale pod 30 stupnu a vyuziti CPU 9%

EDIT2: Tak po par dnech zkouseni a testovani/hrani jsem nejvice dosahl teploty 72 stupnu na CPU a 66 na GPU. Coz je jen o 10 stupnu vice nez s puvodnim procesorem, takze parada. Jenze jeden maly hacek to ma, procesor se nejak nechce sam od sebe prirozenou cestou chladit. kdyz ma 20 stupnu, drzi kolem 20, kdyz si vsak zahraju na chvilku tak ma 50 stupnu a nejde dolu i kdyz nic nedelam, teplotu stale drzi i 2 hodiny necinnosti. Coz ma za nasledek fakt, ze jakmile restartuji, procesor se jeste vice zahreje (prilepil jsem na spodni stranu vika sensor s teplocitlivym papirem a teplomerem a vyslo mi 66 stupnu) a pri nacitani widli se rozjede ventilator na maximum a sam se vypne.
Bárt007x2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bárt007x2 »

Tak moje zkušenost: cca tři měsíce po záruce mě odešla grafika na Aušusu A6VA, někdy se stalo, že se rozpadl jen obraz a někdy černá obrazovka, novou desku mě nabízely v autorizovaným servise za 8tisíc což je nereálné, tak jsem nechal desku opravit v servisu http://www.ntbservis.cz Za opravu chtěli 2500,- a notebook šlape už víc jak tři měsíce a bez problému.
Sin@le
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sin@le »

Nooo, moc pěkně vypadající firmička a těch 2500 taky docela újde. Jinak koukal sem se že nabížejí i LCD, narvat do tohohle 15,4" WUXGA 1920x1200, jooo to by se mi líbilo, jen by mě zajímalo na kolik by to vyšlo a jestli by se tam vůbec vešlo. Jinak co se týče mechaniky, nedávno mi svině přestala číst, tak sem jí kuchnul, stačil jen ten vrchní plechovej kryt, všechno pročistil štětcem (laser jen malinkým štětečkem) a jede jako za mlada :-)... A co se týče všeho ostatního zatim zjišťuju, že mi tenhle NTB dostačuje. Jen aby vydržel (ťuk, ťuk)
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tubarog »

Sin@le píše:Nooo, moc pěkně vypadající firmička a těch 2500 taky docela újde. Jinak koukal sem se že nabížejí i LCD, narvat do tohohle 15,4" WUXGA 1920x1200, jooo to by se mi líbilo, jen by mě zajímalo na kolik by to vyšlo a jestli by se tam vůbec vešlo. Jinak co se týče mechaniky, nedávno mi svině přestala číst, tak sem jí kuchnul, stačil jen ten vrchní plechovej kryt, všechno pročistil štětcem (laser jen malinkým štětečkem) a jede jako za mlada :-)... A co se týče všeho ostatního zatim zjišťuju, že mi tenhle NTB dostačuje. Jen aby vydržel (ťuk, ťuk)
Tak bohužel zrovna tento display do NTB nenainstaluji :-(

Jinak o víkendu mi po třech a půl letech umřel :-( achjo
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“