Windows vista - problém s product keyem
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- wishbone
- Nováček

-
Windows vista - problém s product keyem
Dobrý den.Před 6 měsící sem si koupil ntb od acer s WV home basic.Jel normálně...před měsícem mě začal blbnout,tak sem si říkal že si ho přeinstaluju a teď mám pár problémů.Každý má na ntb speciální disc recovery,kde je OS a ovladače k ntb.Já sem neměl nic(ani CD)říkal sem si že si pak skočím do obchodu ať mi to dodají.Přeinstaloval sem OS.Ovladače sem si našel na netu a teď k věci:V obchodě mi řekli,že ty ovladače a OS,je v nějáké skryté složce na (asi) skrytým discu.Já sem to nikde nenašel,ale teťka se na to díval a když to zkusil něják přeinstalit těma vistama co mám v ntb,tak to nešlo.Ani vypálit,rozbalit,přesunout,prostě nic nejde.Tak sme to nechali,ale další problém je,že mě nejde aktivovat systém ani product keyem,kterej sem si koupil.Chci se tedy zeptat,jestli někdo neví,jak vyvolat tu zálohu ovladačů a OS a jestli je možný,že mám třeba jinou verzi OS než na kterej je ten key dělanej?Naschvál sem si instaloval stejnej systém (home basic).Dík moc za pomoc
- zombux
- Odborník PCT

Re: Windows vista - problém s product keyem
ovladače najdeš na webu aceru, jsou tam přesně pro tvůj model, obvykle víc typů hardwaru takže to musíš vyzkoušet (v rámci jedné řady notebooků Acer montuje třeba víc typů wifin, apod.).
co se týče product keye - samolepku máš na spodku notebooku, klíč na ní vložíš při instalaci Visty - médium je jen jedno a nedá se to splést, správná verze se vybere automaticky podle toho jaký klíč při instalaci zadáš.
na skrytou partišnu nebo cd se vybodni, s trochou snahy to jde i bez toho. něco nejasného?
co se týče product keye - samolepku máš na spodku notebooku, klíč na ní vložíš při instalaci Visty - médium je jen jedno a nedá se to splést, správná verze se vybere automaticky podle toho jaký klíč při instalaci zadáš.
na skrytou partišnu nebo cd se vybodni, s trochou snahy to jde i bez toho. něco nejasného?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- bubanek
- Středně pokročilý

Recovery oddíl je skrytý. Instalaci vyvoláš stisknutím ALT+F10 hned po zobrazení loga Acer.
Nepotřebuješ žádný CDkey ani ovladače, vše je tam integrované (bohužel se spoustou jinýho balastu).
Pro jistotu doporučuji vytvořit Recovery DVD. Dělá se to ve Windows, pomocí jejich nástroje Acer Recovery.
Nepotřebuješ žádný CDkey ani ovladače, vše je tam integrované (bohužel se spoustou jinýho balastu).
Pro jistotu doporučuji vytvořit Recovery DVD. Dělá se to ve Windows, pomocí jejich nástroje Acer Recovery.
- zombux
- Odborník PCT

nebyl bych si tím úplně jistej, recovery oddíl tam zdaleka není vždycky - na spoustě sestav si ho uživatel prvně musí sám vytvořitbubanek píše:Recovery oddíl je skrytý. Instalaci vyvoláš stisknutím ALT+F10 hned po zobrazení loga Acer.
- bubanek
- Středně pokročilý

Ale joo, u notebooku bude. Však ať zkusí 
- zombux
- Odborník PCT

vsadíme se?bubanek píše:Ale joo, u notebooku bude. Však ať zkusí
- wishbone
- Nováček

-
To,že je skrytej sem si zjistil až při přeinstalaci OS.Ten oddíl tam mám,ale nejde se do něj dostat.Možnost ALT+F10 sem zkoušel,ale nevím jak dál,protože tohle už je na mě moc.Jestli víš jak na to,tak mě prosím napiš na Jakub.Zlamal@seznam.cz .A ten acer recovery teď zkusím.Doufám že se dá někde stáhnout.Dík moc aji takbubanek píše:Recovery oddíl je skrytý. Instalaci vyvoláš stisknutím ALT+F10 hned po zobrazení loga Acer.
- bubanek
- Středně pokročilý

Napiš co tam vidíš, z hlavy si to nepamatuju.
- wishbone
- Nováček

-
Ukáže se mě tabulka a v ní sou možnosti :bubanek píše:Napiš co tam vidíš, z hlavy si to nepamatuju.
find\menu.lst
find\boot\grub\menu.lst
find\grub\menu.lst
commandline
reboot
halt
- bubanek
- Středně pokročilý

Hehe, tam máš linux nebo co? 
Něco je špatně, protože po zmáčknutí ALT+F10 mají začít nabíhat windows z recovery oddílu.
Projeď ty první tři, jestli se něco stane.
Něco je špatně, protože po zmáčknutí ALT+F10 mají začít nabíhat windows z recovery oddílu.
- wishbone
- Nováček

-
napíše to : minimal BASH-like line editing is supported.For the first word.TAB lists possible command completions-Anywhere else TAB lists the possible completions of a device/filename.ESC at any time exits.bubanek píše:Hehe, tam máš linux nebo co?
Linux nemám.Smazal sem windows vista home basic co tam byli.Hodil sem tam XP a když se zjistil že sou ještě horší než visty,tak se přeinstalovali na visty home basic
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ta klavesova zkratka by mnela byt psana v manualu ja treba u sveho NTB Acer ji mam
Levy ALT + F10 a heslo na spusteni tovarniho nastavení šest nul - 000000.
Tim se spusti instalace ze skryteho oddilu se vsim co Acer integroval.
CD-Key ktery je k NTB nemisi fungovat s jinou instalaci kterou ma zakaznik treba k jinemu PC ackoliv jsou to stejne edice.Acer ma asi jinak delanou predinstalacni sadu a CDkeje k tomu.
CD-Key ktery je k NTB nemisi fungovat s jinou instalaci kterou ma zakaznik treba k jinemu PC ackoliv jsou to stejne edice.Acer ma asi jinak delanou predinstalacni sadu a CDkeje k tomu.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- wishbone
- Nováček

-
Dík za rady,ale to byste asi museli vidět.Je to jako by byl oddí zablkovanej a po zmáčknutí alt+f10 naskočí řádky popsané výše a s tím nic nejde dělat.Tak se chci jen zeptat,kolik tak stojí oprava?Jináč to už nevidím.djstudio píše:ta klavesova zkratka by mnela byt psana v manualu ja treba u sveho NTB Acer ji mam
- Shit
- Odborník PCT

Tzv. SLP 2.0 => SLIC table v BIOSu + certifikát výrobce ve WV + spec.klíč a wokna jsou automaticky zaktivována.djstudio píše:Acer ma asi jinak delanou predinstalacni sadu a CDkeje k tomu.
- zombux
- Odborník PCT

jak jsem napsal nahoře, vykašlal bych se na recovery, zformátuj celej disk včetně skrytých oddílů a nainstaluj to načisto, jak jsem napsal nahoře. ovladače najdeš tady http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
- Shit
- Odborník PCT

Ale certifikát Aceru (acer.xrm-ms) tam nenajde => musel by navštívit podsvětí...zombux píše:jak jsem napsal nahoře, vykašlal bych se na recovery, zformátuj celej disk včetně skrytých oddílů a nainstaluj to načisto, jak jsem napsal nahoře. ovladače najdeš tady http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
- zombux
- Odborník PCT

je to nutný pro instalaci Windows? já už "pár" acerů přeinstaloval "načisto" a tohle jsem nikdy neřešilShit píše:Ale certifikát Aceru (acer.xrm-ms) tam nenajde => musel by navštívit podsvětí...zombux píše:jak jsem napsal nahoře, vykašlal bych se na recovery, zformátuj celej disk včetně skrytých oddílů a nainstaluj to načisto, jak jsem napsal nahoře. ovladače najdeš tady http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html
- wishbone
- Nováček

-
Ještě chci zkusit jednu možnost a to přes eRecovery management,ale nemůžu ho nikde najít na stáhnutí.Mám Acer Extensa 5620G.Mohl by mě sem někdo hodit odkaz?Dík
- bubanek
- Středně pokročilý

- Shit
- Odborník PCT

Pro instalaci ne, ale pro zajištění validity wokenic asi ano.zombux píše:je to nutný pro instalaci Windows? já už "pár" acerů přeinstaloval "načisto" a tohle jsem nikdy neřešil