HD4850/4870 chlazení
Moderátor: morke
- Reptile
- Začátečník

Re: HD4850/4870 chlazení
jj. koukal jsem
zajmavě vyřešený;)
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
- Breathlless
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[quote="Reptile"]v poho.. ja sem zatim nepsal komplet sestavu co plánuju...
no je mi jasny že to vddc bude problem ... už mam připravenej pasiv z AC chladiče na athlona... je brutální, tak uříznu pěknej proužek a dam to tam teda tou pastou...ale bojim se že to nebude držet...je fakt moc vysokej... a taky jakou přesně pastu mam použít? prej se nemá dávat ta stříbrná...v jinych sem zase našel carbon - což je hliník.- takže to stejně bude vodivý
quote]
Carbon = uhlík chlapče ! Aluminium = hliník
no je mi jasny že to vddc bude problem ... už mam připravenej pasiv z AC chladiče na athlona... je brutální, tak uříznu pěknej proužek a dam to tam teda tou pastou...ale bojim se že to nebude držet...je fakt moc vysokej... a taky jakou přesně pastu mam použít? prej se nemá dávat ta stříbrná...v jinych sem zase našel carbon - což je hliník.- takže to stejně bude vodivý
quote]
AMD Athlon X2 7750 BLACK EDIT @3,1GHz , ASUS M3N78 pro , 4x2GB Corsair extreme 800MHz, ASUS 5770 512MB, Black Power 650W
Chlazení :Zalman ZM-WB5, ZM-NWB1, ZM-GWB3, čerpadlo AQ 1000l/h, Expanzka LQT, výměník 3x120 + 3x zalman ZM-F3
Temp: Ide: CPU 42/GPU45, Burn: CPU 48/GPU 56
Chlazení :Zalman ZM-WB5, ZM-NWB1, ZM-GWB3, čerpadlo AQ 1000l/h, Expanzka LQT, výměník 3x120 + 3x zalman ZM-F3
Temp: Ide: CPU 42/GPU45, Burn: CPU 48/GPU 56
- Fofrer
- Začátečník

hah koukam ze me nekdo s tim Carbonem predbehlBreathlless píše:
Nevim proc by se na VDDC nemela davat stribrna pasta.. ja ji tam mam a nejsem sam.
- Mrtvola
- Začátečník

Já jí tam měl taky, 5 měsíců a nic.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- X@rdas
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ASUS P5Q PRO | C2D 7200 @ 3.6GHz Noctua U12P | Zotac GeForce GTX 260 AMP! Edition | Apacer Gold 2 x 2048MB RAM @ 1002 MHz cl5 | WD6400AAKS 640GB Silentmaxx | Samsung SH-S223Q | Corsair HX520W | ANTEC 300 Three hundred 1x Magma 4V |HP LP2275w PVA + PIVOT|Microsoft Sidewinder + Logitech VX Revolution | Logitech G11 |Nokia N82 | Corsair Voyager GT 16 GB | Xbox 360
- Woyta
- Středně pokročilý

Arctic Silver 5 contains over 88% thermally Conductive filler by weight. In addition to micronized silver, Arctic Silver 5 also contains sub-micron zinc oxide, aluminum oxide and boron nitride particles. These thermally-enhanced ceramic particles improve the compound's performance and long-term stability
Shrnuti. AC silver obsahuje praskove stribro, oxydy hliniku, oxydy zinku, ... atd. Je nevodiva ale mela by byt dale od tras či kontaktu. Pasta je nevodiva ale ma malou kapacitu ktera muze zpusobit problemy pokud přemostí dvě trasy.Not Electrically Conductive:
Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.
(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)
Lepe tedy použít MX-2 například.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Diwald
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mel bych otazku na tuhle kartu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59690 ja blbec sem pri kupovani koukal jen na teploty a hlucnost a ted nevim jeslti mi nato pude nejaky vodni chlazeni , jeslti tam nacpu http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01 myslim bez toho cernyho , nebo jesli si to nevejde , poradte jeslti nato muzu namontovani nejaky vodni chlazeni nebo ji mam prodat? diky
NEW PC: Intel Q6600, ATI HD R4870 OC MSI, RAM 4GB 800, 750 GB Spinpoint, AMW 22
OLD PC: AMD Athlon 2800+ @ 2083; ATI Radeon 9600 series; Ram:1024; 160GB Seagete; Creative SB 7.1;Watercooled (CPU 41/50°C 12cm Rad); AMW 22"
www.Diwald.com
OLD PC: AMD Athlon 2800+ @ 2083; ATI Radeon 9600 series; Ram:1024; 160GB Seagete; Creative SB 7.1;Watercooled (CPU 41/50°C 12cm Rad); AMW 22"
www.Diwald.com
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Nereferenční PCB, asi tam celý blok nenacpeš. Možná když tam nebudeš montovat tu část pro chlazení napájecí kaskády mohl by pasovat.
- Diwald
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no nato sem prave myslel jestli nekdo tusi jestli by se to veslo ... bez toho aych musel rezat do bloku
NEW PC: Intel Q6600, ATI HD R4870 OC MSI, RAM 4GB 800, 750 GB Spinpoint, AMW 22
www.Diwald.com
www.Diwald.com
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Asi nevešlo, podle toho obrázku jsou ty zalité cívky moc vysoké na to aby se tam ta část napasovala.
- Vivec
- Středně pokročilý

blok v ceně bazarový karty? neblbni a dej tam blok co chladí jen jádro, neřeknu když jde o 4870, tam vy napájecí obvody potřebují chladit ale 4850 je studená...
- B.o.B.o.
- Začátečník

-
Dej tam toto a pasivky na pameti: http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... S-07T.html Mam to tak i ja a sem spokojenej.Diwald píše:Mel bych otazku na tuhle kartu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59690 ja blbec sem pri kupovani koukal jen na teploty a hlucnost a ted nevim jeslti mi nato pude nejaky vodni chlazeni , jeslti tam nacpu http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01 myslim bez toho cernyho , nebo jesli si to nevejde , poradte jeslti nato muzu namontovani nejaky vodni chlazeni nebo ji mam prodat? diky
PC1: CPU: AMD Athlon 64x2 5200+ 90nm @ 3100Mhz (a stoupá), MB: Gigabyte M55S-S3, RAM: 4096mb Transcend 667mhz, GPU: ATi 4850 + Alphacool Nexxxos GPS-07T, PSU: Seasonic 500W,
CPU, GPU, HDD is watercooled
PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+
PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W
CPU, GPU, HDD is watercooled
PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+
PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W
- snejdy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Protože pokud se ta pasta dostane na vodivé cesty někde kolem obvodu tak ti je vyzkratuje a pak můžeš dát kartě sbohem (když jí tam dáš víc a přimáčkneš chladič tak se samozřejmě rozleze). Kámoš si takhle odpálil staršího athlona (ještě ten nezapouzdřenej) když se mu ta pasta rozlezla na součástky kolem čipu. Takže je lepší používat všude el. nevodivou pastu. Jediný místo kde se toho nebojim jsou dnešní procesory který jsou všechny zapouzdřený.Fofrer píše:Breathlless píše: Nevim proc by se na VDDC nemela davat stribrna pasta.. ja ji tam mam a nejsem sam.
//Woyta Cetl jsi co je o par prispevku vyse?
//snejdy Ani nevim, spíš jsem to jen tak prolít okem...ale teď už to tam vidim
Dokonce by se teoreticky stříbrná pasta mezi dvěma kontakty mohla změnit v jakousi "baterii" takže by to mohlo komponentu poškodit případně ještě před zapnutim. ale za tohle ruku do ohně nedam, to je spíš taková domněnka. (možná už taky bylo rozebráno výše)
Naposledy upravil(a) snejdy dne stř 11. bře 2009, 21:01, celkem upraveno 2 x.
i7 8700K ; AMD R9 390x 8GB ; 32GB DDR4 2666 ; MB ASUS TUF Z370 ;
SSD Crucial M.2 525 GB, asi 20 TB HDD WD ; Win10 64 Pro ; 40" 4K IIyama x4071
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
SSD Crucial M.2 525 GB, asi 20 TB HDD WD ; Win10 64 Pro ; 40" 4K IIyama x4071
zvuk: Creative SB Z -> optical -> Asus Xonar STU -> NAD C326 -> Klipsch RB 81 II + Klipsch SW-112 ; Sennheiser HD 650 ; Sennheiser IE80
- previtus
- Nováček

-
Mám problém ...
a včera jsem si tuto diskuzi celou pročetl a nic podobného nenašel.
Pořídil jsem si GK Asus 4870, Accelero S1 rev2, Noctuu NF-S12-800 (jedna 3pinová přípojka), 120mm, pastu Arctic Cooling MX-2, SCYTHE SCVCH-1000 VGA Chip Heatsinks.
Grafickou kartu mam tu první variantu (4870 Refference PCB design Ver.1).
Z GK jsem sundal referenční chladič, odmastil úplně všechno, co mělo být, nasadil pasivky, nasadil accelero (s už přimontovaným větráčkem), nandal jsem to do počítače, pomodlil se
a nic. Monitor, který je připojen na GK nepřijímal žádný signál, ale počítač asi běžel (neviděl jsem ale co tam běží...).
V záchvatu paranoi jsem všechno vrátil do původního stavu a ono to fungovalo normálně.
Postupně jsem zkoušel tyto kombinace:
GK + referenční chladič (nic neupraveno) = funguje (viz obrázek teplot „před operací“)
GK + pasivky na důležitých místech + accelero + na acceleru noctua (to samý, co nahoře) = NEfunguje
GK + červený plech + pár pasivek na ten plech + accelero + na acceleru noctua = NEfunguje
GK + červený plech + referenční chladič + referenční větráček (vlastně všechno stejně, jen obráno o tu část z plastiku, na níž je obrázek nějaké ženštiny) = funguje (viz obrázek teplot „po operaci“)
Tuto poslední variantu jsem ještě oblepil pasivkama a teploty oproti úplnému začáku o něco slezly, ale je mi líto nevyužít accelero.
Otázka 1 – jak je možné, že to pokaždé když tam to accelero dám nefunguje?
poznámky:
1.) accelero jsem nemohl k GK přišroubovat tím křížovým plíškem s pérkami, tak jsem ho tam přišrouboval delšíma šroubkama a přitáhl. - možný problém?
2.) Noctua má přípojku 3pinovou (teda pokud „třípinová“ znamená, že z ní vedou tři drátky ... o názvosloví nic nevím) a referenční chladič má 4pinovou. Referenční byl také zapojen drátkem přímo do GK a Noctua musela být do základní desky. Přemýšlel jsem i o tomhle, jestli to nemůže vadit a tak jsem zkusil nechat neupravenou GK s odpojeným jejím referenčním větráček (odpojil jsem tu 4pinovou) a se zapojenou Noctuou (v 3pinové zdířce na základní desce), i když nebyla k GK přivázána ... - takže tím to snad není
měření teplot je v obrázku
První část jsou teploty před operací, až na první měření (IDLE) jsem jel na taktech 750MHz jádro a 800MHz paměti. LOAD jsem zařizoval hraním Neverwinter Nights 2, čímž jsem GK úplně nevytěžoval (někdy to bylo tak 80%, a to poslední bylo téměř 100% vytížení). Všechny měření (až na první dvě) jsou s větráčkem na 70% (druhé měření mě totiž vyděsilo...).
Otázka 2 - Je možné, že teploty se zavřenou bednou jsou lepší než s bednou otevřenou? (viz modrý pruh) (taky to bylo přez noc – třeba si to nějak sedlo??)
Kompletní zlepšení je sice dobré, ale je to při větráčku na 70% - strašný hluk!
Otázka 3 – Když tam teďka nemám tu plastovou část s nakreslenou ženou – nemůže okolí karty utrpět nějaké zranění? (nad ní mám zvukovku, pod ní volno)
namerene-teploty.gif (širší než 800 bodů)
Pořídil jsem si GK Asus 4870, Accelero S1 rev2, Noctuu NF-S12-800 (jedna 3pinová přípojka), 120mm, pastu Arctic Cooling MX-2, SCYTHE SCVCH-1000 VGA Chip Heatsinks.
Grafickou kartu mam tu první variantu (4870 Refference PCB design Ver.1).
Z GK jsem sundal referenční chladič, odmastil úplně všechno, co mělo být, nasadil pasivky, nasadil accelero (s už přimontovaným větráčkem), nandal jsem to do počítače, pomodlil se
V záchvatu paranoi jsem všechno vrátil do původního stavu a ono to fungovalo normálně.
Postupně jsem zkoušel tyto kombinace:
GK + referenční chladič (nic neupraveno) = funguje (viz obrázek teplot „před operací“)
GK + pasivky na důležitých místech + accelero + na acceleru noctua (to samý, co nahoře) = NEfunguje
GK + červený plech + pár pasivek na ten plech + accelero + na acceleru noctua = NEfunguje
GK + červený plech + referenční chladič + referenční větráček (vlastně všechno stejně, jen obráno o tu část z plastiku, na níž je obrázek nějaké ženštiny) = funguje (viz obrázek teplot „po operaci“)
Tuto poslední variantu jsem ještě oblepil pasivkama a teploty oproti úplnému začáku o něco slezly, ale je mi líto nevyužít accelero.
Otázka 1 – jak je možné, že to pokaždé když tam to accelero dám nefunguje?
poznámky:
1.) accelero jsem nemohl k GK přišroubovat tím křížovým plíškem s pérkami, tak jsem ho tam přišrouboval delšíma šroubkama a přitáhl. - možný problém?
2.) Noctua má přípojku 3pinovou (teda pokud „třípinová“ znamená, že z ní vedou tři drátky ... o názvosloví nic nevím) a referenční chladič má 4pinovou. Referenční byl také zapojen drátkem přímo do GK a Noctua musela být do základní desky. Přemýšlel jsem i o tomhle, jestli to nemůže vadit a tak jsem zkusil nechat neupravenou GK s odpojeným jejím referenčním větráček (odpojil jsem tu 4pinovou) a se zapojenou Noctuou (v 3pinové zdířce na základní desce), i když nebyla k GK přivázána ... - takže tím to snad není
měření teplot je v obrázku
První část jsou teploty před operací, až na první měření (IDLE) jsem jel na taktech 750MHz jádro a 800MHz paměti. LOAD jsem zařizoval hraním Neverwinter Nights 2, čímž jsem GK úplně nevytěžoval (někdy to bylo tak 80%, a to poslední bylo téměř 100% vytížení). Všechny měření (až na první dvě) jsou s větráčkem na 70% (druhé měření mě totiž vyděsilo...).
Otázka 2 - Je možné, že teploty se zavřenou bednou jsou lepší než s bednou otevřenou? (viz modrý pruh) (taky to bylo přez noc – třeba si to nějak sedlo??)
Otázka 3 – Když tam teďka nemám tu plastovou část s nakreslenou ženou – nemůže okolí karty utrpět nějaké zranění? (nad ní mám zvukovku, pod ní volno)
namerene-teploty.gif (širší než 800 bodů)
- Fofrer
- Začátečník

1) slusna zahada, pokud vsechno sedi a v bode dva je to take funkcni.... jelikoz si to zkousel vicekrat, tak asi nejaky nechteny kontakt kdesi je mozny vyloucit? (napr ty jine srouby)previtus píše: Otázka 1 – jak je možné, že to pokaždé když tam to accelero dám nefunguje?
zkusil bych cerveny plech, acc s noctuou + na volno napojeny orig chladic.
2) pokud tam mas slusny airflow tak ano - v praxi to tak moc casto nebyva.
3) ne v tom by nemel byt zadny problem, akorat to asi malinko snizuje ucinnost chladice.
- Vivec
- Středně pokročilý

jo zkusil bych tam dát acelero a zapojit orig větrák, sice tohle byla vždycky dominanta MSI grafáren, ale co kdyby
- previtus
- Nováček

-
Tak předně děkuji za jakékoliv reakce
... trochu jsem se bál, že něco tak dlouhého nikdo číst nebude...
Taky jsem teď projel pár testů a v FurMarku jsem to na 100% větráčku stejnak dotáhl kolem 110°C u VDDC.
No, při absolutně krizové situaci, že by nic nefungovalo jak má, bych si tam nechal ten referenční chladič a oblepil ho tolika pasivkama, kolika ještě seženu (a pak hrál za hluku při 70%
)... a chtěl bych se zeptat o kolik to ještě může pomoci °C směrem dolů? (Teď například nemám žádný pasiv z druhé strany GK.)
EDIT:
... takže se ptám, jestli ho někde neprodávají (zkoušel jsem hledat a zatím nenašel ... pouze verzi 3pin->4pin (ale ty velký a ne tu malou (znamená to "s PWM redukcí"? - názvosloví
))
To určitě zkusím. Nicméně už před samotnou montáží jsem zkoušel té neupravené GK vytrhnout tu 3pinovou zástrčku od referenčního větráčku a vše běželo normálně (jenom se to zahřívalo zase o něco víc).Fofrer píše:...zkusil bych cerveny plech, acc s noctuou + na volno napojeny orig chladic.
No, mě to účinnost zvýšilo, protože jsem tam pak měl kam dát ty malý pasivky.Fofrer píše:...akorat to asi malinko snizuje ucinnost chladice.
Taky jsem teď projel pár testů a v FurMarku jsem to na 100% větráčku stejnak dotáhl kolem 110°C u VDDC.
No, při absolutně krizové situaci, že by nic nefungovalo jak má, bych si tam nechal ten referenční chladič a oblepil ho tolika pasivkama, kolika ještě seženu (a pak hrál za hluku při 70%
EDIT:
Tak jsem na http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 60#p439090 našel podobný případ a bylo mu porazeno, aby zkusil ten 3pin převést na to 4pin s PWM (teda alespoň tak jsem to pochopil). Ten jsem nikde nenašel (až na jeho schéma na http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 647897.jpg) ale natolik schopný abych to sestrojil asi nejsemprevitus píše:... Noctua má přípojku 3pinovou a referenční chladič má 4pinovou (s PWM redukcí). Referenční byl také zapojen drátkem přímo do GK a Noctua musela být do základní desky.
- Mrtvola
- Začátečník

Tak referenční chladič Ti vždy kartu ochladí tak aby fungovala, ne sice nějak super, ale přece jen výobce zase takový hovada nejsou ne:-) Větrák nech na auto. Furmark tahá kartu až do extrému, toho při hře nedosáhneš. Já třeba měl Furmark 90st. a Crysis něco přes 70st. takže klid. Tvůj problém s výměnou chlazení nevím, mě to fachalo úplně v pohodě. Teda než chcípla grafika...to byla ale výrobní chyba a ne chlazením, teploty byly mnohem lepší než referenční. Ve čtvrtek volali z Alfy a vrací mě peníze, sice jim to trvalo měsíc, ale vrací.
!!! Proto varování pro všechny kdo nejsou pracháči !!! S chlazením laborujte dle libosti ale na vlastní riziko a to nejlépe tak, že ho můžete vrátit do původního stavu. Tj. neřezat, nelepit nic lepidlem, nebrousit atd. Viz můj případ. Až po 5měsících karta ukázala že je někde vadná. tak bacha. Většina lidí tady to samozřejmě ví, ale je spousta laiků a teoretiků co si myslí že je to jak lego...ale stojí prachy.
!!! Proto varování pro všechny kdo nejsou pracháči !!! S chlazením laborujte dle libosti ale na vlastní riziko a to nejlépe tak, že ho můžete vrátit do původního stavu. Tj. neřezat, nelepit nic lepidlem, nebrousit atd. Viz můj případ. Až po 5měsících karta ukázala že je někde vadná. tak bacha. Většina lidí tady to samozřejmě ví, ale je spousta laiků a teoretiků co si myslí že je to jak lego...ale stojí prachy.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- previtus
- Nováček

-
Zkusil jsem to a nic. Zase se to nespustilo.Fofrer píše:... zkusil bych cerveny plech, acc s noctuou + na volno napojeny orig chladic.
Tak jsem zkusil tu GK s namontovanym referenčním pasivním chladičem, červeným plechem a s referenčním větráčkem odpojeným, nebo jenom na volno a to jelo. Takže to "nic" to dělá pouze pokud to tam nemá ten svůj vlastní referenční pasivní žebrovaný chladič... Je to vůbec možný? A co s tím můžu dělat - je to třeba dostatečný důvod k reklamaci? Nebo, pokud ne, tak existuje nějaký výkonější aktivní chladič, který bych k tomu nějak přibastlil a který by to chladil víc a tišeji než referenční?
- Fofrer
- Začátečník

Ne tohle fakt AFAIK je nemozny... to neni vybirava kockaprevitus píše: Je to vůbec možný? A co s tím můžu dělat - je to třeba dostatečný důvod k reklamaci? Nebo, pokud ne, tak existuje nějaký výkonější aktivní chladič, který bych k tomu nějak přibastlil a který by to chladil víc a tišeji než referenční?
Potom bych to videl nejspis na studeny spoj na PCB. S Ref chladicem je cela karta vic vyrovnana nez s ACC .. muzes si s tim zkusit pohrat. A na reklamacnim s timhle asi neobstojis...