GF 9800GX2 - vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

[quote="Xnovic"]Ještě mam takový malý problém.. 8-)
problém je v tom, že když hraju nějakou hru a fps mi padne na cca 50fps, tak hra neni tak plynulá jak by při 50fps měla být, připádá mi to jako kdyby hra běžela tak ve 20ti fps

To je právě ten problém multi-gpu (měl jsem hd3870x2,tak vím své),jedná se o micro-stuttering.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
vindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GF 9800GX2 - vše okolo

Příspěvek od vindy »

Mam problemy s kartou od ZOTACu. V obraze v SLI sa rozne objavuju male stvorceky. Takze som skusil rozpojit SLI a nechat bezat len prve jadro. Vsetko bolo vporiadku. Hry, benchmarky a windows bezal normalne. Potom som nastavil nech bezi druhe jadro a napriklad v Ati Tool-e to vyzera nasledovne:
Obrázek
Po nejakom case sa to este zhorsi:
Obrázek
A rozpadanie obrazu sa prejavuje aj v 2D na ploche!!

Tipoval som to na odpalenu pamat na druhom PCB, ale co je zaujimave, ze po studenom starte PC, este kym sa karta zohreje, to bezi korektne aj na druhom GPU!! Ked dosiahne teplotu ~75C tak zacne vykazovat chyby. Pokial pustim vetrak na 100% tak karta funguje uplne normalne, dokonca aj v SLI mode. Ak znizim otacky a teplota stupne nad 75C, obraz sa zacne rozpadat. Prve jadro bezi korektne aj pri 95C.
Tak som kartu rozobral a naniesol novu teplovodivu pastu na obe GPU. Pamatove chipy su chladene tymi "poduskami" , chladeny je aj chip nForce 200 - SLI. Vlastne vsetko co sa dotyka chladica som prepastoval.
Zial nepomohlo. Mozno sa o nejaky stupen znizili teploty ale jedno jadro stale blbne pri relativne malej teplote (vtedy vetrak zacne tocit ledva na 55%).
Dosku mam gigabyte nForce 650.
Kartu som skusal aj v uplne inom pc, takze zdroj, maticna ani nic podobne to nesposobuje.
Windows som nainstaloval nanovo s najnovsimi ovladacmi a tiez nepomohlo.
Karta bezi bez pretaktovania na zakladnych taktoch 600/1512/999.
Skusal som dokonca aj podtaktovat druhe jadro ale iba znizilo teplotu a vydrzalo to mozno 2 minuty kym sa zohriala na svoj "limit" a zacala blbnut.

Napriklad vypocty Folding@Home idu vpohode na oboch jadrach bez chyby (aj pri teplote and 75C).
Cim to moze byt sposobene?

Edit:Podla zataze, teploty, (a pcb na ktore sa napaja ventilator) sa jedna o PRVE pcb, cize to ktore ma pci-e konektor a nForce 200 chip.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

reklamuj ju, dostanes GTX280 alebo 4870X2
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

beardie píše:reklamuj ju, dostanes GTX280 alebo 4870X2
Přesně jak napsal beardie, jasná reklamace, není tu co řešit. Dnes dostaneš lepší kartu, hlavně si nenech vnutit tuhle grafiku, ta má odzvoněno..
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
yut
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od yut »

Karta bezi bez pretaktovania na zakladnych taktoch 600/1512/999. lol
Lukes
Začátečník
Začátečník

Re:

Příspěvek od Lukes »

Jindrous píše:
Kocur8 píše:Špatně nemáš nic nVidia nemá HDMI se zvukem.
to je tím, že nemáš hdmi propojen kabelem s deskou, mjsí se ten zvuk propojit s deskou kablíkem a pak to půjde,konektor najdeš vedle konektorů ke zdroji, je opatřen záslepkou...

Muzete mi poradit kam ten kablik pripojit nikde v navodu to neni?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Stačí propojit kartu tím externím kablíkem z SPDIF výstupu/konektoru na zvukovce (resp. desce) do audio-in vstupu na kartě (ten pod záslepkou vedle konektorů napájení jak psal Jindrous) . kablík by měl být součástí balení.
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

to vim, ze se to ma propojit ale nejak nevim jak to mam propojit s tou deskou na tom propojevacim kabliku je 2pinova propojka a sdif na desce ma 3piny

zakladni deska ma piny
1 power
2 spdif
3 DND

tak bych potreboval aby me nekdo rekl kam mu vede pravy a levy dratek ktery je pripojeny v grafice
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Co je to za desku?
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

Gigabyte P-965 Ds4
Xeevis
Nováček
Nováček

[DOTAZ] 9800GX2 a dual display

Příspěvek od Xeevis »

Zdravim, mam tuto grafickou kartu a chtel bych si poridit k memu stavajicimu 22" LCD druhy, ktery bych rad umistil nad nej, zajimalo by mne jak karta resi pripojeni 2 vystupu. V Nvidia Control Panel jsou moznosti "Multi-display mode" a "Multi-GPU mode" coz je dle meho usudku softwarova separace SLI, je to vubec nutne? Druhy monitor chci vyuzivat k odkladani oken ze kterych potrebuji primarne cist. Chci se vyhnout neustalym "Alt+Tab" pri cteni materialu kdyz jsem v nejake fullscreen aplikaci, ci vyrizovat IM.

Ma dalsi otazka spociva v nastaveni, mam velmi okrajove zkusenosti s extended desktop, kdy jsem vyuzival vetsi LCD u notebooku, kde slo pretahovat okna a prejizdet mysi pres okraj, tohle by mohlo byt znacne iritujici a navic tusim ze toto nejde zapnout na vrchni/spodni okraj. Tudiz by mne zajimalo zda jde nastavit nejake klavesove prepinani mezi monitory (popr nejaky virtual desktop s jinou instanci pro kazdy monitor).

Predem dik.

//Krteq - přesun do správného tématu
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

zdravim vsechny! chtel bych se zeptat jesli ma dnes cenu kupovat tuhle kartu (myslim samozrejme 9800GX2). s cenou okolo 5600 Kc s DPH mi prijde v pohode. jinak jsem premyslel o GTX260, takze nevim. puvodne jsem premyslel jenom o 260ce, ale kdyz jsem dneska videl GX2 pod sest litru, rikal jsem si ze to taky nemusi byt spatne reseni. Co byste doporucili? GX2 nebo GTX260 a proc? nechci srovnavani s jinyma kartama... 280 uz je na me moc draha a do ATi fakt nejdu ;)
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

V dnešnej dobe by som už do 9800GX2 nešiel, aj keď má docela priaznivú cenu. Má viac nevýhod, napríklad iba 512MB VRAM, čo je najmä vo vyšších rozlíšeniach + AA, AF málo, veľkú spotrebu atď. Zvolil by som GTX260 - 216SP ;-)
Inak, tento dotaz sa mal skôr nachádzať v [url=hhttp://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=93&t=20434]Jakou grafickou kartu do 7.000 vč. DPH?[/url], než tu.
.
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

sorrac ze to pisu sem, ale kdyz uz sem zacal... prece jenom se to sem hodi alespon tim ze mi jde hlavne o informace o te GX2.
Jinak jesli jde hlavne o tu pamet tak mam na mysli presne tuhle kartu, a ta ma 1GB pameti, takze by to zas takovy problem byt nemel. co sem se dival na vykon ve hrach, tak jedine kde mela tahle GX2 problemy byl FarCry 2, kde je to fakt bida, ale jinak to vypada ze je snad vsude lepsi nez GTX260 a je levnejsi...
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

lacko píše:sorrac ze to pisu sem, ale kdyz uz sem zacal... prece jenom se to sem hodi alespon tim ze mi jde hlavne o informace o te GX2.
Jinak jesli jde hlavne o tu pamet tak mam na mysli presne tuhle kartu, a ta ma 1GB pameti, takze by to zas takovy problem byt nemel. co sem se dival na vykon ve hrach, tak jedine kde mela tahle GX2 problemy byl FarCry 2, kde je to fakt bida, ale jinak to vypada ze je snad vsude lepsi nez GTX260 a je levnejsi...
Je to 2x512MB, ne 2x1GB....

v jakem rozliseni budes hrat? do 1680x1050 nema cenovou konkurenci(vykonove je na urovni GTX280)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Je to 2x512MB, VRAM sa nesčíta ;-) Inak na tom odkaze, čo si postol je dostupnosť na dotaz, čiže ...
Dobré by bolo, kebyže uvedieš zbytok zostavy, hlavne monitor a zdroj.

//neskôr to presuniem do správenho threadu
.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tahle karta je pro mě dneska už mrtvá. V res. 1280/1600 stačí na vše i slabší, ve vyšších už se začíná objevovat limit v podobě malé paměti. Jako bonus dostaneš klasické neduhy dvoučipových řešení atd., ta krapet nižší cena to nemůže ospravedlnit.
Goldnoob team proud member!
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

barco píše:Je to 2x512MB, VRAM sa nesčíta ;-) Inak na tom odkaze, čo si postol je dostupnosť na dotaz, čiže ...
Dobré by bolo, kebyže uvedieš zbytok zostavy, hlavne monitor a zdroj.
monitor mam 24" LG, 1920x1200, da se hrat i na 1680x1050, interpoluje celkem dobre, ale nativni rozliseni je nativni rozliseni ;) taky proto se divam po vykonnejsich kartach.
se zdrojem by taky nemel byt problem, mam Corsair HX 620 W. procak mam e2160@3GHz, neni to nic moc, ale zatim staci a v budoucnu planuju upgrade.
nicmene mate pravdu a radsi koupim GTX260. vykonove je sice casto horsi nez tahle GX2, na druhou stranu min zere a jak pripomel Osama, nebude trpet neduhy dvoucipovych karet. diky vsem za konzultaci :)
Papaya
Nováček
Nováček

Příspěvek od Papaya »

Dokáže mi někdo poradit?

Mám XFX 9800 GX2 1GB
(model PV T98U-ZHDU s takty GPU/Mem/Shader=680/2080/1700 z výroby)
Obrázek

1. Při hraní některých her (Brothers in Arms - Hell's Highways, Crisys Warhead) na optimální detaily v rozlišení 1440x900 s mi objevují bugy (viz obr. níže). Myslel jsem, že je to chyba GK, ale provedl jsem několik testů stability pomocí utilitky Furmark, ale chyby se neobjevují, testy ve 3DMark06 a Vantage, taky nenašly žádné "artefakty".
:?: Jelikož mám GK z USA a reklamace by byla přinejmenším zdlouhavá, prosím někoho, jestli nemá podobné potíže, příp, čím jsou způsobené?
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

2. Další věc, která mne znepokojovala, byla teplota GK. Ani ne tak teplota jádra (ta je v idle 55-65°C a při zátěži 70-90°C) jako samotné GK, která uvnitř PC skříně doslova vařila a donutila mne dokoupit 120mm přídavný větrák do case. Nikde jsem nezjistil, zda má tato GK automatickou regulaci otáček ventilátoru z výroby nebo zda je nutné ji nastavit manuálně v RivaTuneru? Podle výpisu BIOSu z utility NiBiTor vše nasvědčuje, že v BIOSu již regulace otáček v závislosti na teplotě je, ale nikdy (ani při plné zátěži ve 3d) se větrák nespustil na více než 1500ot/min - což je polovina z max. 3000ot/min).
Obrázek
výpis z BIOSu v NiBiTor

Proto jsem se rozhodl aktivovat regulaci pomocí RivaTuneru a použil přednastavené hodnoty:
Duty cycle min = 45
Duty cycle max = 100
T min = 65
T range = 32
T operating = 80
T low = 65
T high = 90
Při max zátěži ve 3d při teplotě jádra 90°C větrák běží "pouze" na 2000ot/min
:?: Jak tyto hodnoty upravit aby např při 90°C větrák běžel na 100%?

3. Poslední věc, která mě zajímá je jestli se dá někde nastavit profil pro automatický přechod ze Save Power módu do Boost Performance při použití Hybrid Power? Moje deska i GK tuto funkci podporuje, ale automatické přepínání při spuštění určité aplikace by mi pomohlo.
:?: Neví někdo jak tuto funkci automatizovat?
Thellwin píše:Tahle karta je pro mě dneska už mrtvá. V res. 1280/1600 stačí na vše i slabší, ve vyšších už se začíná objevovat limit v podobě malé paměti. Jako bonus dostaneš klasické neduhy dvoučipových řešení atd., ta krapet nižší cena to nemůže ospravedlnit.
PS: jaké jsou ty neduhy dvoučipových řešení, pls?

Díky všem...
MB: ASUS M3N72-D | CPU: AMD Phenom 9950 Black Edition @3000MHz | Memory: A-Data Vitesta 2x 2GB @1066MHz | GPU: XFX 9800 GX2 1GB @700/2200/1800MHz | HDD1: Maxtor 320GB | HDD2: Fujitsu Siemens 640GB | DVD HP DVD640i - LightScribe | MONITOR: Acer AL1916W 19¨ | CASE: ASUS yellow | PWR: LC6600GP 600W 3dMark06 13879bodů, 3dMark Vantage 13743bodů
Dimitrij
Začátečník
Začátečník

Snížení spotřeba 9800GX2

Příspěvek od Dimitrij »

Neví někdo o nějaké utilitce která by byla schopna při práci ve windows snížit spotřebu grafické karty 9800GX2 například podtaktováním nebo snížením napětí??? Hybrid Power nelze využít protože nemám int. VGA.
CPU: AMD Athlon64 X2 s.939 2,2GHz @ 2,95GHz, MB: MSI K8N Diamond Plus, VGA: GeForce 9800GX2 1GB, RAM: 2x512MB Corsair 400MHz + 2x1GB Kingston 400MHz, Sound: Sound Blaster X-Fi Fatality Champion Series, HDD: WD 320GB + WD 500GB + WD 1TB, DVD/RW: Sony DRU830A + ASUS 1814BL, Cooler Master M620 650W, LCD: 22" Samsung 226BW + 26" Samsung SM 2693HM
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“