Wuuduu > pokdu vidis smysl wow, eq2 atp. jen ve smyslu namaxovat postavu a pak delat donekonecna to same tak je mi pak jasny, ze to nebavi, ani me by to nebavilo...A prave proto je ve wowu moznost delat co se ti zlibi...Nikdo te nenuti chodit dokola jednu a tu samou instanci a ver, ze HC raideri ji projdou jednou, daj first kill na serveru, ve svete, mozna jeste pockaj na drop nejakyho legendary itemu a je konec...Ale i jako beznej hrac se dokazes zabavit, ja nevim sel si nikdy treba instanci pro 10 lidi v 5ti ? Nebo stealth runy dungu atp... Vymyslet se toho da spusty a prave tim, ze wow obsahuje od vseho trochu je to o to jednodusi...Co ti brani vzit si pvp gear a jit si stoupnout pred instanci a nikoho do ni nepustit nebo ja nevim sednout si s bandou taurenu v barrens okolo ohno a povidat si v taurenstine legendy o hrdinech ??
Jo vubec bych s nedovolil rict, ze toho trapnyho nascriptovanyho bosse umlati i banda opic. Je videt, ze si tech bossu moc neprogressoval pac bys pak vedel, ze je to nekdy prace na opravdu dlouhou dobu...
A vubec srovnavat pvp a pve nejde, kazdyho bavi neco jinyho. Me treba taky bavi pvp a mam na to vyclenenyho alta, ale ze bych ho mel provozovat dnes a denne me docela desi...To sme pve, ac jsem momentalne v raid guilde tak bych se taky zblaznich chodit to 5x tejdne furt dokola...Ve wowu to muzu vsechno krasne stridat a to je proste to co mi ve WHO chybi...
A to, ze nikdy nevis co se stane, kdy co pouzije zacasti atp... to je jen otazkou doby. Uvidis po case se z toho stane to samy co jsou dneska ve wowu BG. Lidi proste zjistej co se vyplati pouzivat, jaka zbran je nejlepsi a jaky kouzlo plati no toho a jaky na toho a pak se z toho stane presne to co ty pises o wowu trapny masturbacni rezby tisicu hracu kde 3/4 vypadaj stejne (jen jinak nabarveny), pouzivaj stejny veci atp...uvidis tak za pul roku pokud to tou dobou jeste nekdo bude hrat...(vsichni vime jak dopadl DAoC.... )
mas pravdu, vo WOW som tych bossov moc nedal (kedze som ho nikdy nehral), ale dal som ich "zopar" v EQ2, ktory som hral denne 2 roky (a ano, aj tam som chodil instancie pre 24 ludi v 5, alebo 6).
A myslim si, ze HC raideri raiduju furt dokola endgame raidy pre itemy, nie len pre first server kill.
Moj nazor, ze nascriptovaneho bossa da aj "banda tupych opic" sa nemeni. Ten pocitacom ovladany boss totiz nikdy nic noveho a necakaneho neurobi a je dopredu urcene co sa stane v ktorej chvili, nikdy mu nepride na pomoc necakany pomocnik, proste, staci zavriet oci a naslepo stlacat dopredu naucene klavesy v dopredu naucenom poradi. Jedine co prekvapi je "noob" v raide, co nevie co ma robit, alebo spravi chybu, alebo ho to disconectne - to je jedine prekvapko pri PvE raidoch.
Skeeter píše:...A to, ze nikdy nevis co se stane, kdy co pouzije zacasti atp... to je jen otazkou doby. Uvidis po case se z toho stane to samy co jsou dneska ve wowu BG. Lidi proste zjistej co se vyplati pouzivat, jaka zbran je nejlepsi a jaky kouzlo plati no toho a jaky na toho a pak se z toho stane presne to co ty pises o wowu trapny masturbacni rezby tisicu hracu kde 3/4 vypadaj stejne (jen jinak nabarveny), pouzivaj stejny veci atp...
Ano, presne tak to dopadne kazda takato hra. Ina moznost nie je. WAR bude tiez.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22 ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8 STEAM•uubuuW ... EVE Online•H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Toto mi tiez vadi, vsetci pouzivaju tie iste "spravne" buildy, raid musi byt "spravne" zlozeny a mat "spravnu" taktiku, a to vsetko podla navodu hrstky HC ludi ktori boli prvi a uzili si ten exploring, vacsina ludi sa nehra ale kopiruje efektivitu ako cvicena opicka... Potom si vsetci pripadaju ze hraju nejaky kucharsky recept, vyber toto, toto, par stoviek hodin stlacaj tieto tlacitka a mozes si pozriet par pixlov v inventari. A aby vsetci casom nezomreli nudou tak vyvojari musia prekopavat pravidelne za nejaky cas polovicu hry aby to stare naucene bolo ludom nanic, ale vsetci sa tvaria ze je to nerfovanie a buffovanie aj ked asi nikdy nebol v nijakej MMORPG stav ked vsetci hovorili ze vsetko je balanced a netreba nic menit. A s tym pve raidovanim je to pravda. Ked mi niekto povie ze postupom casu stupa skill raiderov a instancie su tazsie iba sa potichu zasmejem. Mozno to plati pri prvych world killoch ked este nic nie je ani nerfnute ale pre 99,9% ludi to neplati. Dajte rozumnym spolupracujucim zelenacom equip a taktiku a za nejaky cas (mozno dlhsie nez pravidelni raideri) daju posledneho bossa v poslednej instancii bez niekolkomesacneho preliezania a farmenia instancii. O nic tam nejde iba si zistit ktore tlacitka kedy mackat a kam sa kedy postavit, nic viac. Taka spartakiada a ceremonial otvorenia olympijskych hier v malom.
Mno nevim KilJeadena zabilo 317 guild z cca 115 tisic U nas na realmu 1 a to mi opravdu neprijde, ze by to bylo nejak extra jednoduchy...Ano samozrejme boss ve wowu je nascriptovanej a bude delat dycky ty same ability, ale stejne je ten boj pokazdy uplne jinej. Dycky se neco pokazi a hned se to cely zmeni...
A banda zelenacu si nejdriv ten equip musi nejak ziskat tzn. ze se banda zelenacu nikdy na posledniho bosse v posledni instanci nepodiva pac by pred tim museli prolezt tu predposledni a aby meli na tu predposledni tak musej jit tu pred tim atd. atd...
Takze tomu, ze posledniho bosse da i banda noobu se musim jenom smat...Mozna nekde na neofiku, ale na ofic serverech proto, abys toho posledniho bosse alespon videl, musis neco udelat...
maju az dve moznosti:
1. daju dole vsetkych bossov co su potrebni na pristup k poslednemu... taktika: stado cvicenych opic stale funguje aj na nizsich, ako final bossa
2. kupia si e-bayed char a pojdu priamo na posledneho, ale to bude mat asi za nasledok to ozivenie, a odbocenie, novu opicu bude treba najskor dopredu vycvicit.
Robis z raidov nieco extra narocneho, a pritom to nie je nic specialneho, obycajne zabitie nascriptovaneho umeleho pocitacom uvladaneho moba, ktory nema vlastnu volu, nikdy neurobi nic nove a necakane - je na to treba len jeden skill: NASPAMET SA NAUCIT KROKY - co robit ked ma boss 90% zivota, co robit, ked ma 50% zivota a na co si dat pozor, ked ma 15% zivota.
Nehovorim, ze to moze byt jednoduche, ale je to vsetko dopredu urcene, a obtiaznost je stale ta ista, stale dokola. Ten boss ma stale ten isty armor, ten isty health, tie iste ability. Je to to iste, ako kazda singleplayer hra, akurat ze ju nehras sam, ale spolupracujes s partiou kamaratou.
Co ovsem netvrdim, ze to nie je zabava. Je to zabava, clovek sa pri tom bavi - to ano.
Pre mna je ale vacsou vyzvou realny super, super ktory je nepredvidatelny, super ktory robi chyby, super ktory je lepsi ako ja. A casto aj super, na ktoreho proste nemam, nech robim cokolvek a hlavne super, ktoreho spravanie nikto na svete dopredu s istotou nevie odhadnut. A ak sa zide takych to superov viac, vratane slusnej partie, pre mna je ta zabava v porovnani s PvE uplne niekde inde.
A ked niekto spravi nieco dva, trikrat? Ano, ale stvrty krat uz bude musiet taktiku zmenit, pretoze kazdy bude vediet, co ma ocakavat. Toto PvE boss nikdy nespravi. To iste, kazdy den, kazdy tyzden, kazdy mesiac, cely rok, kazdy rok.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22 ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8 STEAM•uubuuW ... EVE Online•H00d
cisla a pocty noobov/ludi, neschopnych naucit sa naspamet nejake kroky a hlavne ludi, ktory nie su HC raideri, takze neberu hru ako robotu, kde musia raidovat kazdy den, cely tyzden.... to nie je zaujimave a urcujuce.
Su na svete miliony ludi, neschopnych prejst Solitaire, takze Solitaire je mega narocna vec?
Je to DOPREDU nastavene, aby sa tam HNED kazdy nedostal, takze na zaciatku, prvy rok, dva iba HC raid guild members, t.j. pravdepodobne nezamestnani, invalidni atd, co maju cas kazdy den / cely den raidovat, aby mali mega hyper equip a mohli si dovolit raidovat aj tazsie a tazsie NPC.
Aj tebe je jasne, ako to funguje, len si to moc idealizujes.
V skutocnosti, mas kopu a kopu casu hrat, mas kopu casu raidovat a tym padom sa to prejavi na tvojej naucenej cinnosti, a zaroven aj na tvojej vybave. A tvoja vybava sa prejavi na odolnosti voci vacsim bossom.
V EQ2 som ludi, clenov HCRaid guild, co davali serverfirst killy atd nazyval raidbot-i. Oni nemali iny zivot, kazdy den raid, povinna ucast od ... do, bez vynimky. Kto zavahal, vyletel a bol nahradeny inym "raidbotom". Je to len o tom. Bezni hraci, co maju rodiny, pracu, chodia do skoly atd. si proste na najtazsich bossov pockaju dlhsie, tak je totiz ta obtiaznost, to mnozstvo HP bossa + mnozstvo DMG jeho utokov nastavene.
Tym vsetkym som ale len chcel povedat, ze aj WAR aj WOW su zabavne hry, dlezite je, aby bavili cloveka, co ich hra a aby si clovek mohol vybrat aj nieco ine.
Ale vsetky tvoje texty co si pisal boli nazory WOW-kara, ktory kritizuje zakladne kamene WARu. Proste sto ludi = sto chuti.
Ano pokud se chces nekam podivat tak pro to musis neco udelat. A je uplne jedno jestli jsou to raidy ve wowu, pvp v WHO nebo de_dust2 v CSku. Pokud budes chtit bej uspesnej tak tomu musis obetovat cas. Aby ses podival na MS ve fotbale tak nestaci zajit jednou za tejden na placek za domem, ale musis tomu obetovat podstatnou cast sveho casu.
Co se tyce toho casu u raidu u wowu tak tomu opravdu nemusis venovat cely dny jak ty pises. Samozrejme, ze pokud budes nekym sponzorovanej a budes chtit dat world first kill tak tomu ten tejden nebo ctrnact dni obetujes, dojdes to do konce a tim je pro tebe HC raiderina u konce...
Ver tomu, ze v guilde co jsem jsou uplne normalni lidi, maji pritelkyne, nekteri i manzelky a deti, chodej do skol nebo do prace a zijou zcela beznej zivot (az na par vyjimek samozrejme ). Raidy se chodej cca 3x tejdne od 20 do 23:30 hod. A muzu ti rict, ze lidi kterym jde jen o ten tvuj megahyper nejvicnelepsi equip skoncej driv nez zacanou...Loothuntery nikdo nechce...
Tim vsim chci rict, ze to nejde takhle spojovat. Cokoliv budes chtit delat dobre, musis mit nauceny. Nechci kritizovat WHO pac ho neznam a hovorim jen na zaklade zkusenosti mejch kamardu. Me by se ten zakladni princip WHO i libil a verim, ze ty boje mezi guildama o keepy vyvesovani vlajek atp. muze mit svoje kouzlo, ale bohuzel je to jen pro lidi co jsou na pvp. A jak rikam, nebranim se pvp, ale na mmorpg je to proste malo. V takovyhle hre by meli bejt moznosti uplne pro vsechny jak pro milovniky BG tak pro fanaticky uctivace RPstylu nebo chrabry hrdiny co chtej proste porazit svyho draka...To je ta zakladni myslenka co jsem chtel rict: Krasna hra, ale bohuzel jen pvp.....
jak to ctu tak nemuzu souhlasit se skeeterem, nemas pravdu. WoW je o tom bud mit hafec casu, nebo mit velmi dobre konexe na lidi v dobrych gidlach. Osobne znam par lidi co sou tady uz zmineny raidboti nebo pro me oblibenejsi noliferi, jo fajn maj full T6, mas S3/S4 veci a co? sedet u toho kazdy vecer od 20 do 24 to za to fakt stoji, farmit jak blbec na raidy kdyz se neraiduje, to neni zabava to je druha prace, at mi nikdo nerika ze ho to bavi a navic se z nich stavaji strasni sobci s nosankama nahoru pokud ma clovek jinej nazor nez oni, nerikam ze sou takovi vsichni ale rekneme 80% se takhle projevuje. Ja sam sem chodil cca 3-4 raidy tydne pre tbc a uz i to bylo na palici a dyl jak 1/4 roku se to v kuse neda vydrzet. WoW vubec neni o skillu je to jen o farmne cehokoliv a mit chut a odhodlani to prekousnout a vydrzet, nic jinyho to neni. Spousta velmi dobrejch hracu se potaci v prumernejch nebo horsich gildach, protoze pro ty lepsi G je dulezitej gear ne skill. navic slovo world first kill to je snad lol, nihilum a jim podobni jeli na emulovanejch serverech s aktualnim patchem a tam si to zkouseli s potkama zadarmo co to slo no a az si to vyladili hopli na realm a tam to dali na pohodu. Navic je to jen opravdu o tom scriptu a o addonech bez kterejch sou nekteri ty hc raideri uplne v prdeli kdyz jim neblika pres obrazovku napis ted se hejbni ted neutoc... proste lol, vsichni mega raideri maj tak aspon 60 mega pameti zadelanejch addonama proc? protoze to je znamka skillu . asi nema cenu se dal rozepisovat mam na to proste svuj nazor, kterej se zaklada na vlastnich zkusenostech.
Ale ja tohle netvrdim a ani jsem netvrdil. Vicemene s tim souhlasim, jen s tim, ze se to nemusi delat vzdy HC. Ja se zadnyho HC raidera nepovazuju, jsem v docela kamaradsky guilde kde se nikdo neposere kdyz se neco nepujde, o nejaky first killy nam vubec nejde a ja jsem sel do raid guildy vicemene jen proto, ze jsem chtel videt konec jedny ery ve wowu. Naxx a AQ40 sem bohuzel nikdy neprolezl tak bych rad videl alespon konec TBC v podobe Sunwellu. A to, ze jde vsem jen o loot je blbost pac pokud nehodlas prodat acc tak je ti uplne naprd. Loot je jen jakejsi bonus a muzu ti rict, ze daleko vetsi radost mam z prvniho killu bosse nez z nejakyho lootu...
A dalsi vec, jak uz jsem tu napsal tak vsechny konicky ktery budes chtit delat dobre musej mit tu nejlepsi pripravu. A je jedno jestli jde o PC hru nebo o fotbal. Ja pokud budu chtit jednou kopat Ligu Mistru tak taky budu muset kazdej den na hriste a jak debil do zblbnuti honit micudu od branky k brance, a kdyz nebude trenink tak budu taky farmit fyzicku behanim atp...
Zkratka a dobre zalezi na tom, jestli chces neceho dosahnout nebo jestli se spokojis s tim co mas. Ja si dal za cil videt Kil Jeadena nekdo si dal za cil vyhrt MS v kuzelkach...je to zcela nepodstatny...
A ted zpet k WHO, myslite, ze tam to bude jiny ?? Ze tam budou ty nejlepsi guildy s tema nejlepsima keepama a nejlepsim gearem banda noobu ktera se proste jen bavi ?? Bude to uplne to same jako ve wowu....
Da sa niekde Warhammer online vyskusat? Napriklad 3 skusobne dni alebo tak?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Wuuduu píše:3 dni su aj tak moc malo, aby si zistil, ze tam dalej to za moc nestoji...
Ja viem ze je to malo, chcel som to len vyskusat, viem ze bola closed beta ale ci bola open alebo nejaky free trial to netusim.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
zdravim, tak WH je tak trosku oziveny - vsetky 4 tiery v rvr funguju, a v sucasnosti sa hra ladi a ladi, opravuje
je to zadarmo, sem tam to padne a je to velmi fajny pvp
staci vyskusat