Hybrid power - praxe
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- kamko26XT
- Nováček

Re: Hybrid power - praxe
Mne pri 2D zase pise v evereste aj v riva tuner takty 400jadro 400real clock pamet mam 9800GTX+ ale ked zapnem hru a potom ju minimalizujem tak v tam v grafe su normalne takty 740jadro a 1000real clock pamet.
Je to dobre? ale bandwidth mi v 2D ukaze 25GB/s a v 3D len 62,4GB/s je to normalne?
Je to dobre? ale bandwidth mi v 2D ukaze 25GB/s a v 3D len 62,4GB/s je to normalne?
CPU AMD Athlon X2 5600+@2,9Ghz brisbane 65w; doska Gigabyte MA790GP-DS4H; vga Gigabyte 9800GTX+ 1GB gv-n98xpzl-1gh; 2x1GB DDR2 1066Mhz Kingston HyperX; 570W ATX2.2 Trust; DVDRAM optiarc 7203s; 250GB seagate barracuda 1platna.
- Patt
- Nováček

-
Mám základní desku GA-M750SLI-DS4 s chipsetem NFORCE 750a SLI s dvoujádrovým cpu do AMD a grafickou kartu GeForce 260. Pořídil jsem si to kvůli proklamované možnosti vypnout grafiku na PCI-E slotě a běžet na integrované pokud jí nebudu potřebovat. Jmenuje se to HybridPower. Nainstaloval jsem si nejnovější ovladače 181.22, ale žádnou takovou možnost jsem tam nenašel, ani ikona v tray liště se mi nezobrazila, jak měla. Více se o tom píše např. zde
Mám monitor kde je jeden digitální a jeden analogovej výstup. Digitální mám připojen ke grafice na PCI-expres slotě a analogovej k integrovaný grafice na zákl.desce. Poradte mi někdo prosím co dělám špatně, že to nejde.
//Krteq - přesun do správného tématu
Kód: Vybrat vše
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Nvidia-Hybrid-SLI-Jako-byste-zhasli-zarovku/Vse-pres-zakladni-desku/sc-21-a-139994-ch-58639/default.aspx
http://www.cdr.cz/a/23376 - videoMám monitor kde je jeden digitální a jeden analogovej výstup. Digitální mám připojen ke grafice na PCI-expres slotě a analogovej k integrovaný grafice na zákl.desce. Poradte mi někdo prosím co dělám špatně, že to nejde.
//Krteq - přesun do správného tématu
- no-X
- Středně pokročilý

Předně je třeba zmínit, že nVidia v současné době o HybridPower moc nemluví a nové karty to ani nepodporují:
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... 4&Itemid=1
Druhá věc je, že s GTX260 je HybridPower téměř k ničemu, spotřeba karty je ve 2D poměrně nízká, takže přepnutí na integrovanou grafiku spotřebu už moc nesníží.
Pokud se to přesto chceš pokusit rozchodit, je třeba splňovat toto vše:
1. Windows Vista
2. aktuální BIOS pro desku
3. aktuální ovladače pro grafiku (ty máš)
4. v BIOSu povolit HybridPower (nebo HybridSLI)
5. v BIOSu zapnout integrovanou grafiku
6. v BIOSu nastavit integrovanou grafiku jako primární grafickou kartu
7. v BIOSu manuálně nastavit frame-buffer pro integrovanou grafiku alespoň na 256MB
8. mít nainstalované ovladače jak pro integrovanou, tak pro slotovou grafiku
Pak by to mělo běhat.
Druhá věc je, že s GTX260 je HybridPower téměř k ničemu, spotřeba karty je ve 2D poměrně nízká, takže přepnutí na integrovanou grafiku spotřebu už moc nesníží.
1. Windows Vista
7. v BIOSu manuálně nastavit frame-buffer pro integrovanou grafiku alespoň na 256MB
Pak by to mělo běhat.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Patt
- Nováček

-
Děkuji za radu, vyzkouším. Ono jde hlavně o to že mi tam nebude řvat větrák od grafiky, protože je docela hlučnej a PC budu mít konečně tichý.no-X píše:Předně je třeba zmínit, že nVidia v současné době o HybridPower moc nemluví a nové karty to ani nepodporují:
1. Windows Vista
Pak by to mělo běhat.
- Patt
- Nováček

-
Tak jsem to zkoušel nejde to. Vše jsem nastavil tak jak se má, vše zaktualizoval a stejně to nejde. Problém je, že v biosu jsou zašedlé tyhle dvě položky Hibrid Sli a Display detection a je před nimi ještě modrý křížek, tak si myslím, že zaktivovat ani nepůjdou. Skoušel jsem v biosu všechny možný kombinace nastavení co mě napadli jak je zaktivovat a nic. Deska to podle všeho umí, grafika je taky podporovaná, Vistu taky mám, nevím proč to pořád nejde. 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Kde máš zapojený kabel od monitoru? pokud se nepletu, tak by měl být zapojen do výstupu integrované grafiky.
- Patt
- Nováček

-
to mám, jeden mám zapojený do integrované graf. karty na desce (analog) a druhý mám připojen ke graf. kartě v PCI-Expres slotě (DVI). Nebo stačí jen jeden kabel, který bude připojenej jenom k integrovaný grafice a k normální grafice žádnej kabel připojenej nebude?Krteq píše:Kde máš zapojený kabel od monitoru? pokud se nepletu, tak by měl být zapojen do výstupu integrované grafiky.
- no-X
- Středně pokročilý

Ano, měl by být k integrované grafice.
Ještě jedna věc - ono je třeba, aby to podporoval i BIOS grafické karty. Zkoušel ses dívat na stránky výrobce grafiky, zda to ten konkrétní model, který máš, podporuje?
Ještě jedna věc - ono je třeba, aby to podporoval i BIOS grafické karty. Zkoušel ses dívat na stránky výrobce grafiky, zda to ten konkrétní model, který máš, podporuje?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Patt
- Nováček

-
Grafika je Gigabyte GeForce 260. Obecně si myslím že nezáleží na výrobci, GF 260 jsou podporovány všeobecně.no-X píše:Ano, měl by být k integrované grafice.
http://www.gigabyte.cz/products/vga/specs/gv-n26-896h-b.html- Krteq
- Středně pokročilý

-
Něco málo jsem našel v Hybrid-SLI User Guide přímo od nV
Enabling HybridPower
To enable HybridPower, the switches that control Hybrid SLI must be set to the appropriate values in the System BIOS settings. Go into the system BIOS and go to Advanced -> Chipset to ensure that the following settings are set to the values given:
- Hybrid Support: ........................Enabled/Auto
This enables hybrid functionality in the BIOS.- Onboard or mGPU Enable:.............Enabled
When Hybrid is enabled, the Onboard GPU is automatically enabled.- Preferred or Primary Boot GPU:......mGPU
This sets the primary display adapter. For HybridPower, this must be set to mGPU.- mGPU Frame Buffer Control:..........Manual
- mGPU Frame Buffer Size:..............256 MB
The Frame Buffer size must be set to a minimum of 256MB for Hybrid SLI.
- Papaya
- Nováček

Re:
k bodu 2: kde nebo jak si nastavím profily pro automatické přepínání ze Save do Performance?1. Pokud je Save Power, tak se hra spusti pouze na IGP ... druha karta ve slotu je stale mrtva ...
2. Pokud chces hrat hru naplno, musis prepnout na Boost performance ... jinak to nejde. Jde to ale automatizovat a udelat si profily ... výkon IGP+PCIe je roven téměř výkonu samotné PCIe (viz měření v článku) ono aby to výkon přidalo, to nepatrně snižuje ...
3. pro XP to nebude nikdy
PS: mám AMD Phenom 9950 BE, AM2+, chipset nvidia 750a
, GeForce 9800 GX2 (v BIOSu povoleno Hybrid Power a monitor připojen k integr. GK)
PS2: prý se taky musí upravit nastavení v Ovládacích panelech pro Možnosti napájení...?
Díky
MB: ASUS M3N72-D | CPU: AMD Phenom 9950 Black Edition @3000MHz | Memory: A-Data Vitesta 2x 2GB @1066MHz | GPU: XFX 9800 GX2 1GB @700/2200/1800MHz | HDD1: Maxtor 320GB | HDD2: Fujitsu Siemens 640GB | DVD HP DVD640i - LightScribe | MONITOR: Acer AL1916W 19¨ | CASE: ASUS yellow | PWR: LC6600GP 600W 3dMark06 13879bodů, 3dMark Vantage 13743bodů
- Patt
- Nováček

-
Omlouvám se že reaguju takhle pozdě, ale dřív jsem se k tomu z časových důvodů bohužel nedostal.
Problém je nejspíše toto. viz obrázek, kde je defaultně vypnuté hybrid sli a display detection. Příde mi to jako by zde nebyla vůbec podpora, ale mám chipset 750a na AMD, zde by podpora být měla viz. stránky Gigabyte
Zkoušel jsem tov Biosu všelijak zaktivovat, povolováním a zakazováním jiných komponent ale neúspěšně. Už nevím, kde by mohl být problém. Ovladače mám všechny nainstalované, z netu postahované nejnovější verze. Na cd jsem se díval, žádná spešl utilita na toto tam není. Už nevím, štve mě to kvůli tomuto jsem si kupoval NVIDII.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2819Zkoušel jsem tov Biosu všelijak zaktivovat, povolováním a zakazováním jiných komponent ale neúspěšně. Už nevím, kde by mohl být problém. Ovladače mám všechny nainstalované, z netu postahované nejnovější verze. Na cd jsem se díval, žádná spešl utilita na toto tam není. Už nevím, štve mě to kvůli tomuto jsem si kupoval NVIDII.

- Krteq
- Středně pokročilý

-
A jakou máš kartu? Tohle jsem našel v manuálu ke Tvé desce jako poznámku k těm zašedlým features Hybrid SLI a Display Detection - "(Note 2) This item appears only if you install a graphics card that supports this feature."
- Patt
- Nováček

-
Mám GeForce 260 od Gigabyte
GF 260 jsou mezi podporovanými kartami,co jsem četl, tak nevím..
http://www.gigabyte.cz/products/vga/specs/gv-n26-896h-b.html- Krteq
- Středně pokročilý

-
No podle všeho tuhle technologii karta nepodporuje. Jak psal nahoře no-X, je na výrobci jestli v BIOSu karty tuhle "funkci" povolí či nikoliv, není pravilem že všechny GTX260 tuhle technologii podporují.
- Papaya
- Nováček

Myslím, že všechny karty od NVidia 9800 a vyšší by měly podporovat funkci Hybrid Power & Hyrid SLI (alespoň podle informací zde http://www.nvidia.com/object/hybrid_sli_desktop.html). Já jsem si sestavu skládal taky právě díky téhle funkci, kterou velice často využívám. Napoprvé po instalaci se mi ikona Hybrid SLI v liště nezobrazila, musel jsem odsrtanit staré ovladače NVidia a jejich pozůstatky pomocí Driver Sweeper. Restart a instalace nových ovladačů + Restart pomohl. Ikona se již zobrazila a přepínání funguje na jedničku! Jen nevím, kde a jak nastavit ty automatické profily, aby se karta sama aktivovala do Performance modu při spuštění dané aplikace???
EDIT: nesmíte zapomenout povolit funkci Hybrid Power & SLI v BIOSu a hlavně mít připojen POUZE 1 MONITOR a to k výstupu Vaší integrované GK! Funkce Hybrid Power nefunguje při zapojení více monitorů!!!
EDIT: nesmíte zapomenout povolit funkci Hybrid Power & SLI v BIOSu a hlavně mít připojen POUZE 1 MONITOR a to k výstupu Vaší integrované GK! Funkce Hybrid Power nefunguje při zapojení více monitorů!!!
MB: ASUS M3N72-D | CPU: AMD Phenom 9950 Black Edition @3000MHz | Memory: A-Data Vitesta 2x 2GB @1066MHz | GPU: XFX 9800 GX2 1GB @700/2200/1800MHz | HDD1: Maxtor 320GB | HDD2: Fujitsu Siemens 640GB | DVD HP DVD640i - LightScribe | MONITOR: Acer AL1916W 19¨ | CASE: ASUS yellow | PWR: LC6600GP 600W 3dMark06 13879bodů, 3dMark Vantage 13743bodů
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ještě několik zajímavích informací jsem našel v oficiálních materiálech nVidia:
Hybrid SLI RequirementsQ: How do I know if my power supply supports HybridPower mode?
- Hybrid SLI-enabled motherboard and discrete GPUs (go to http://www.nvidia.com/hybridSLI for a full list.)
- HybridPower-enabled power supply (go to http://www.nvidia.com/hybridSLI for a full list)
- Windows Vista operating system
- At least 2GB of system memory
- Latest NVIDIA Graphics Driver from http://www.nvidia.com
- Systems BIOS programmed to enable Hybrid SLI (see next page)
A: NVIDIA has been working with power supply manufacturers to test currently available power supplies as well as update future products to include support for HybridPower. The list of the power supplies supported by the HybridPower feature can be found at http://www.nvidia.com/hybridsli NVIDIA does not recommend using any power supplies not on the approved list.
- Patt
- Nováček

-
Já už na to kašlu, prostě mi to nejde, mohl bys mi ale napsat tvojí sestavu, třeba by jsem z toho poznal tu svoji nekompatibilní součástku, pokud by to nebyla nějaká velká pálka, tak bych jí třeba potom i vyměnil, za to ticho by mi to rozhodně stálo.Papaya píše:Myslím, že všechny karty od NVidia 9800 a vyšší by měly podporovat funkci Hybrid Power & Hyrid SLI (alespoň podle informací zde http://www.nvidia.com/object/hybrid_sli_desktop.html). Já jsem si sestavu skládal taky právě díky téhle funkci, kterou velice často využívám. Napoprvé po instalaci se mi ikona Hybrid SLI v liště nezobrazila, musel jsem odsrtanit staré ovladače NVidia a jejich pozůstatky pomocí Driver Sweeper. Restart a instalace nových ovladačů + Restart pomohl. Ikona se již zobrazila a přepínání funguje na jedničku! Jen nevím, kde a jak nastavit ty automatické profily, aby se karta sama aktivovala do Performance modu při spuštění dané aplikace???
- Papaya
- Nováček

Mám Vista x64 Ultimate +SP1, aktuální ovladače chipsetu nForce 15.24 a grafické ovl. 182.06
Takže moje osobní shrnutí: Hybrid Power je sice zajímavá myšlenka, ale není zřejmě ještě dotažená do konce co se týče kompatibility a ovladačů. Navíc Spotřeba v karet GTX260 a vyšších je Idle nepatrná a větráky lze velice dobře regulovat např. pomocí Riva Tuneru (např. moje GK 9800 GX2 při nečinosti točí věrták pouze na 45% (cca 1400ot/min), kdy je opravdu nehlučná), takže při dalších případných potížích Hybrid Power vypnu, přestoře jsem komponenty PC sestavy původně volil právě díky této funkci.
- Patt
- Nováček

-
Paměti mám 4 GB, Visty mám 32 bit a vše co jsem mohl jsem aktualizoval, včetně Biosu. Vím, že Rivou Tunerem jdou ty otáčky regulovat, jenže na mě je to moc složitý, nevím kde co a jakou hodnotu nastavit. Vím, že tady jsou tutoriály, jak na to, četl jsem je všechny, různě jsem to zkoušel nastavovat, ale bezúspěchu. Nikdy předtím jsem s tím programem nic nedělal a trávit nad tím hodiny pokus omyl se mě moc nechce, ten čas se dá strávit lepším způsobem, proto jsem scháněl něco jednodušího a efektivnějšího a vypínání ext. grafiky mě přišlo jako nejlepší způsob. Žádný sl. nastavování, probírání se otázkami kde nevím jak co nastavit, zmáčknu tl. a je to. Jednoduchý a efektivní, ale bohužel mám smůlu. Jo kdyby mi někdo oskrýnšotoval to svoje nastavení v Rivě a já si to podle něho taky nastavil a větráček se stišil na úroven, že by ani nebyl slyšet, tak by to bylo fajn, ale to mi asi nikdo nepošle, tak proto jsem chtěl ten hybrid power.