problem s cpu intel q9550 core0 o 13stupnov vyssie teploty

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Yomarshal
Nováček
Nováček

problem s cpu intel q9550 core0 o 13stupnov vyssie teploty

Příspěvek od Yomarshal »

mam problem moj cpu intel core 2 quad ma v stave Idle aj Burn na prvom jadre core0 vysiu teplotu od 12 az 13 stupnov a dost ohrieva cpu. pri idle Core0-57
core1-43
core2-42
core3-42
Zakladna doska asus p5q E

Pasta a povrch chladica su OK zatial pouzivam original chladic , preco jedno jadro hreje viac?moze byt chyba v cpu ze je jadro poskodene? meral som teploty vo viacerych programoch.Mam pravo na reklamaciu?Je mozne ze som dostal zly kus,po precitani roznych for ma dost uzivatelov tohto cpu rovnake teploty jadier +- 3stupne
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s cpu intel q9550 core0 o 13stupnov vyssie teploty

Příspěvek od yuri.cs »

Q9300 Core0 tez o 8-10 vyssi t ;)
Mam pocit, ze je to "vlastnost" u 45nm :D
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Je to asi poměrně běžné. Mám Q9550 a P5Q-Deluxe, Core0 má 53st C, Core2 je nejchladnější, má 42st C v idle. Někde jsem četl, že čidla jsou kalibrovaná pouze při teplotách blízkých TJmax, což je tuším 100st C. Při nižších teplotách nemusí ukazovat přesně. Zkus zatížit procesor na 100%, pokud se dostaneš na teploty přes 70st C (příp. zpomal větrák), měly by se teploty srovnávat.
Yomarshal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yomarshal »

Mal som ho zatazeny na 100% taktiez teplota na core0 o 13stupnov s origo chladicom presahovala teplota 80stupnov aj pri otvorenej bocnici,skusim reklamovat uvidim co mi povedia a ak nie tak kupit lepsi chladic.
Ja si myslim ze pod tym plechom kde su jadra core0 zle dosada alebo je tam malo pasty alebo nejakej hmoty.
vysoke teploty som riesil aj tak ze som dal rurku ku cpu aby si tahal studeny vzduch lenze co sa stalo teplota sa zvysovala a ventilator stale male otacky teploty presahocali 88stupnov a ventilator stale 2000rpm v biose som mal nastavenu kontrolu rpm tak som dal znova test zapchal rurku s rukou otacky sa zacali automaticky zvysovat rozobral krabicu a zistil som ze pod ventilatorom je termistor ktory riadi otacky takze ked som tam dal rurku tak sa ochladzoval a mal nizke otacky.Pozrel som na stary intel P4 aky ma ventilator a bol bez termistora lenze ten mi nepasuje na terajsi chladic.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Hmm, tak t 88°C uz neni moc pro cpu moc prijemna. To cpu jede na defaultu (2.8), nema nahodou nastavene prilis vysoke napeti, stycna plocha cpu-zakladna chladice je OK? Jinak Intel BOXy jsou vazne odpad.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Yomarshal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yomarshal »

stycna plocha prelestena je ok,takt default napetie auto takze default.
nikdy netaktovany
Drago99
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drago99 »

hmm tak u me se to ma takhle CPU mi vypisuje 22stupnu coz je temer pokojova teplota. Jinak Vsechny jádra me jedou na 42 avsak 2 jadro mi jede na 35 stupnu chladim to noctuou HP12U taktovano na 3GHz asi o 0,05 voltaz nahoru mno zatim to nechci pokouset mam to pc 2 dny doma tak, ale snad se to poda a 3,5 vydrzi. Tak nevim podle, které teploty se mam ridit bios 22 everest taky ale 42 jadra mno a co je nejhorsi teplota skoro vubec nestoupa ani neklesa kdyz stoupne tak o 2-3 stupne a behem 2s je hned dole
Modena
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Modena »

Mám CQ9550 na ASUS Rampage, chlazený Zalmanem CNPS9500A LED, ten boxovaný chladič nemá vůbec cenu montovat ! ! !
Komp slouží především jako střihová mašina na Adobe Master Collection CS4 na 64bit Vistách a když renderuje, jedou všechna jádra s vytížením od cca 90 do 100% nepřetržitě třeba i 3 dny v kuse, takže můžu říct, že můj komp se "nefláká" . . . :mrgreen:
ASUS RAMPAGE FORMULA umožňuje v BIOSu nastavit takty od 2.8GHz (default) do 3.2 GHz (tak to mám teď), což simuluje nejvyšší Core Quad.
Teploty při renderu se pohybují od 54 do 62°C, v idle mají stabilně kolem 42°C, co ale potvrzuji je to, že Core 1 má 62°C a Core 4 má 55°C. Nejdřív jsem z toho rozdílu byl nervní a chtěl sundavat chladič, páč jsem se domníval, že ho mám blbě na pastě, ale postupně jsem se uklidnil a nechal to tak . . . A to bych radil i tazateli i když rozdíl 13°C prvního a posledního jádra je podle mě už dost ! :(
Rozhodně bych ale doporučil sundat ten zoufalej inteláckej chladič a dát tam cokoliv prověřeného !!!
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Je fakt, že jsem byl ze začátku z velkého rozdílu teplot též nervní. Sundal jsem chladič (Noctua C12P), očistil a znovu nanesl pastu. Rozdíl teplot se nezmenšil. Ale při 100% zatížení (OCCT nebo wprime) je teplota nejžhavějšího jádra 71st a nejchladnějšího 65st - tzn., že se mi ten rozdíl při větších teplotách o něco zmenšil. CQ9550 provozuji na 3.4GHz (400Mhz FSB) s napětím nastaveným v BIOSu na 1.18125V (skutečné v zátěži 1.14V - vypadá to na dobrý kus, budu muset někdy zkusit, jestli půjde přes 4GHz). Ventilátor chladiče (140mm) má snížené otáčky (tuším, že 800/min.).

Rozhodně též doporučuji použít lepší chladič (tj. v podstatě jakýkoliv jiný) než Intel box i pro netaktovaný procesor. Při taktování pak určitě "nějaký lepší" - můžeš vycházet třeba z testů tady na PCT. Teploty v zátěži by neměly být vyšší než 80st (jádro) nebo 70st. (kovový kryt). Při 100st by se měl procesor automaticky "vypnout".

P.S. Teploty jader měřím pomocí RealTemp, TJmax=100st.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“