Nelze nalezt DHCP server

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
makrela
Nováček
Nováček

Nelze nalezt DHCP server

Příspěvek od makrela »

Dobry den, v uvodu hned prozradim, ze nejsem zadny velky pc expert proto pripadne rady tak nejak polopate:)

Takze mam situace je nasledujici:
k adsl modemu jsou pripojeny stabilne 2 PC + prilozitostne jeden ntbk
vse fungovalo bez problemu az do minuleho tydne kdy se notebook po zapojeni do site odmital pripojit. vse je stale stejne nastaveno, jako brat adresu ze serveru dhcp automaticky. brana je 10.0.0.138 1PC *.139 2PC *.140 ntbk byval *.141

nyni ma misto teto adresy neco ve stylu 169.254.*.* na forech jsem zjistil ze tuto adresu si PC da kdyz nemuze najit dhcp server

v nastaveni routeru v polozce LAN clients vsak ntbk videt je jeho MAC adresa tam take je a k ni je prirazeno spravne IP tzn *.141

zkousel jsem menit kabely, odinstalovat a znova nainstalovat sitovou kartu, a dnes take kompletni format a reinstal ntbk, nic vsak nepomohlo, system je win xp sp 3, firewall vypnuty

nekde jsem take vycetl funkci ipconfig /release a pak renew ale u te to napise ze nemuze najit dhcp server

uvitam kazdou radu a predem dekuji
chz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze nalezt DHCP server

Příspěvek od chz »

mozna si router mysli, ze ta mac adresa ntb je davno pripojena, tak dalsi odmita, zkus pozmenit mac adresu na sitovce ntb, pripadne z routeru uplne odstranit sdhcp zaznam te mac adresy a resnout ho
Intel Core i7 920 - ASUS P6T - 3x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz - Gigabyte GF 9800GTX - 2x WD Raptor 150GB RAID0 - Spire Rockeeter IV 600W - Case Lian-Li A-70B
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“