Asus M3A (AM2+, 770+SB600)
Moderátor: Eddward
- zombux
- Odborník PCT
Re: ASUS M3A winxp-neznámé zařízení
podívej se do vlastností toho zařízení a zjisti vendor ID a device ID
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Wilik
- Administrátor
Ve vetsine pripadu se jedna bud o ACPI nebo zvuk na grafice (u ATI karet), pripadne nejake HDMI, WDM ci obdobne veci. Ke kazdemu je na strankach vyrobce (AMD) ovladac.
- zombux
- Odborník PCT
přesně tak. nejčastějc je to ACPI ATK, ovladač najdeš na webu Asusu. pak HDMI zvukovka, ovladač najdeš na webu Realteku.
Pfizer & Moderna inside
- ales.lesak
- Nováček
vyhorela mi zakladni deska M3A
Ahoj,
mohu vas poprosit o nazory? Uz podruhe musim jit reklamovat zakladni desku, bohuzel v druhem pripade si sebou vzala do hrobu i pevny disk, pametove moduly spolu prestaly fungovat.
Mam tuto sestavu:
Phenom X4
ASUS's M3A/HDMI
WD 6400AAKS
Fortron everest 800
DVD-RW LG
Goodram 2x1GB
win Vista basic
Co se stalo? Koupil jsem si novy procesor a po chvilce provozu zakourila soucastka na okraji zakladni desky, skoda ze jsem to nevyfotil. Slo o takovy cerny ctverecek, omlouvam se za tuto specifikaci, nejsem v tom "kovany." Desku mi vymenili s tim ze je to asi vadny kus, ale bohuzel po druhe se stalo to stejne. Nejvic me mrzi pevny disk, kdyz ho dam do druheho pocitace vubec se nehlasi.
Nevite v cem by mohl byt problem? Mam strach, ze se to stane znovu.
mohu vas poprosit o nazory? Uz podruhe musim jit reklamovat zakladni desku, bohuzel v druhem pripade si sebou vzala do hrobu i pevny disk, pametove moduly spolu prestaly fungovat.
Mam tuto sestavu:
Phenom X4
ASUS's M3A/HDMI
WD 6400AAKS
Fortron everest 800
DVD-RW LG
Goodram 2x1GB
win Vista basic
Co se stalo? Koupil jsem si novy procesor a po chvilce provozu zakourila soucastka na okraji zakladni desky, skoda ze jsem to nevyfotil. Slo o takovy cerny ctverecek, omlouvam se za tuto specifikaci, nejsem v tom "kovany." Desku mi vymenili s tim ze je to asi vadny kus, ale bohuzel po druhe se stalo to stejne. Nejvic me mrzi pevny disk, kdyz ho dam do druheho pocitace vubec se nehlasi.
Nevite v cem by mohl byt problem? Mam strach, ze se to stane znovu.
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: vyhorela mi zakladni deska M3A
Ahoj,tak to je opravdu zajímavej případ... Jen mě tak napadá, jestli nemáš FDD mechaniku? Nám totiž na střední odpalovala nejaká FDD mechanika postupně všechny desky, než se na to přišlo. Zkoušel jsi všechny součástky někde na jiným PC( myslím tím i třeba mechaniku) ? No každopádně to snad byla veliká smůla a znovu se to nestane
- RADEONX800
- Začátečník
-
hele a co to mas za toho PHENOMA ne nahodou 140W?????????? jestli jo tak ber tohle Biostar TA790GX A2+ - AMD 790GX na tom sem widel phenoma 2 na 4Ghz a mam taky ale s X3 a FSB250 Vcore def.
- ales.lesak
- Nováček
Ahoj, ten Phenom je model oznaceny jako 9600. Dekuji za tip, s Biostar zatim nemam zadnou zkusenost, v posledni dobe po fiasku s ABITEM a MSI kupuji ASUS a GIGABYTE. Tohle je prvni problem co na ASUSu mam.
- ales.lesak
- Nováček
Satiriasis píše:Ahoj,tak to je opravdu zajímavej případ... Jen mě tak napadá, jestli nemáš FDD mechaniku? Nám totiž na střední odpalovala nejaká FDD mechanika postupně všechny desky, než se na to přišlo. Zkoušel jsi všechny součástky někde na jiným PC( myslím tím i třeba mechaniku) ? No každopádně to snad byla veliká smůla a znovu se to nestane
Ahoj, FDD v pocitaci uz neni, mechaniku a zdroj muzu vyzkouset vymenit, diky za tip.
- ales.lesak
- Nováček
Tak uz asi vim odkud vitr fouka, kamarad mi na ICQ poslal tento link
http://www.bit-tech.net/blog/2009/02/20 ... es/?tcs=nl
a vypada to, ze problem bude v ASUS desce
. Ta soucastka se jmenuje mosfet a na obrazku z linku vyhorela na uplne stejnem miste jako me, jen jsem ji mel vice ocouzenou. Tzn. jinou desku, mam takovy pocit, ze ta dalsi ASUSka by dopadla uplne stejne.
http://www.bit-tech.net/blog/2009/02/20 ... es/?tcs=nl
a vypada to, ze problem bude v ASUS desce

- RADEONX800
- Začátečník
-
hele a ten mosfet vis k cemu je to je napajeni pro procesor a jakej to je phenom ten tvuj tahle deska uzivi procak MAX 125W ale jestli mas 9600 tak ta koukam zere je 95W a ja newim tohodle asuse bych nechtel ani zadara ten biostar co sem ti psal stoji stejne a uzivi i nerychlesiho phenoma kterej zere 140W asus dela podle mne jen hi-end dobry desky ale jak se jedna o nejakou levnejsi variantu tak je vsechno podimezovany na tom biostaru ti rikam ze ten phenom pojede jak po masle
nehlede na to ze ten biostar ma novjejsi chipset a HD3300