V jednom zarizeni nic takoveho kvalitniho neexistuje. Mel by to snad umet OvisLink 5460 v nejakem rezimu, ale tohle zarizeni je fakt desne nespolehlivy.
Doporucil bych ti kombinaci AP (pro pripojeni k providerovi) a router (na sireni dal). A dival bych se po znacce linkSys nebo Asus.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Myslim, ze domu porizovat tuhle stavebnici je
a) zbytecny
b) drahy
Pokud si dobre pamatuju jeste ceny komponent a urcite jejich zlevneni tak mi vychazi cena nekde kolem 2500,- - 3000,- za 1 krabici + nutnost si to postavit (nerikam ze je to prace na dlouho, ale ne kazdy do toho pude) + ne zrovna jednoduchy soft.
Navic mikrotik je uz spis hodne profi-reseni na budovani komercnich siti.
Pro bezneho uzivatele opravdu nic kvalitniho (Linksys, Asus, etc..) neexistuje.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
taky se priklanim k reseni ze ten mikrotek je zbytecne drahej
kamos to ma jako domaci sit...ne profi reseni...
bohate mu tam staci nake to ap+wifi router...
ale jaksi je toho na trhu hodne tak bych byl rad kdyby mi nekdo vybral konkretni reseni
budu to brat s czech computeru tak jestli sem nekdo hodi naky konkretni tipy tak budu rad
a muj pozadavek je ze potrebuju zaroven primat internet od providera a zaroven odesilat ho po baraku dal
To odporuje podmince v jednom zarizeni. Ja netvrdil, ze to je levne (ikdyz to je rozdil cca 1k a za tu kvalitu to mozna stoji) a jednoduche. Na nastaveni to je pro laika nerealne, to ano...
Jinak samostatne staci vzit 2 stejny schopny zarizeni, osobne bych bral neco vyssiho od Ovisu, D-Linku nebo nejlepe Linksys
Mimochodem profi site bezi povetsinou na "normalnich" pc bud se specialnim linuxem nebo Mikrotik OS
Osobně jsem tento problém vyřešil takto: Na střeše mám NanoStation 5 a na rozvod po bytě jsem zvolil SMCWGBR14-N. Celková investice (instalaci jsem prováděl sám) včetně bleskojistek, zásuvky a kabeláže byla 4100 CZK. Možná ještě koupím UPSku, abych byl připojen i po výpadku elektrického proudu. Temporary jsem použil řešení na Ciscu, jež jsem měl doma ke konfiguraci pro zákazníka, cena takového řešení byla zhruba dvacetinásobná.
Vidím, že to tady probíráte, tak se chci poptat jestli nevíte nastavení Ovislinku 5460v2 pro následující použití.
Mám LAN v baráku pro 8 lidí, 2 wifi spoje na 2 různá AP (2,4G a 5G) 1. Asus WL500b, 2. Mikrotik RB413+Jirous. Oba v bridge režimu. Nyní potřebuji připojit jednomu sousedovi jeho Ovislink 5460v2 na LAN (chce mít přes wifi po bytě notebook). Jaké nastavení tam dát. Původně jsem zkoušel mode Gateway a dělalo to paseku. Net vypadával a v závěru si Asus vzal IP z rozsahu Ovise 192.168.100.x a naskočilo to až po odpojení Ovise od sítě.
Dát tam mode AP? Půjde mu ten Ovislink s NAT?