Wifi router + AP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
KnOx
Začátečník
Začátečník

Wifi router + AP

Příspěvek od KnOx »

cauvec
lidi potrebuju helpnout :)
kamos potrebuje wifi router+ap+client v jednom zarizeni

potrebuju zaroven primat internet od providera a odesilat ho po baraku dal

fakt v tom mam docela gulas a nevim co vzit.. :sad:

tak budu moc rad kdyz poradite dik :roll:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Wifi router + AP

Příspěvek od LiveBomb »

V jednom zarizeni nic takoveho kvalitniho neexistuje. Mel by to snad umet OvisLink 5460 v nejakem rezimu, ale tohle zarizeni je fakt desne nespolehlivy.
Doporucil bych ti kombinaci AP (pro pripojeni k providerovi) a router (na sireni dal). A dival bych se po znacce linkSys nebo Asus.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Jo tak prave na ten Ovislink sem se koukal
asi to udelam tak ze koupim zvlast ap a zvlast router jak si rikal :wink:
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

LiveBomb - nerozmis, tak se necpi ;) Mikrotik Routerboard, postaci zakladni RB133. http://i4wifi.cz

Ale na nastaveni si sezen nekoho zkusenejsiho. Jestli mas slusnejsiho providera, tak tito cely zaridi
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Myslim, ze domu porizovat tuhle stavebnici je
a) zbytecny
b) drahy

Pokud si dobre pamatuju jeste ceny komponent a urcite jejich zlevneni tak mi vychazi cena nekde kolem 2500,- - 3000,- za 1 krabici + nutnost si to postavit (nerikam ze je to prace na dlouho, ale ne kazdy do toho pude) + ne zrovna jednoduchy soft.

Navic mikrotik je uz spis hodne profi-reseni na budovani komercnich siti.
Pro bezneho uzivatele opravdu nic kvalitniho (Linksys, Asus, etc..) neexistuje.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

taky se priklanim k reseni ze ten mikrotek je zbytecne drahej
kamos to ma jako domaci sit...ne profi reseni...
bohate mu tam staci nake to ap+wifi router...
ale jaksi je toho na trhu hodne tak bych byl rad kdyby mi nekdo vybral konkretni reseni
budu to brat s czech computeru tak jestli sem nekdo hodi naky konkretni tipy tak budu rad :wink:

a muj pozadavek je ze potrebuju zaroven primat internet od providera a zaroven odesilat ho po baraku dal :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

To odporuje podmince v jednom zarizeni. Ja netvrdil, ze to je levne (ikdyz to je rozdil cca 1k a za tu kvalitu to mozna stoji) a jednoduche. Na nastaveni to je pro laika nerealne, to ano...

Jinak samostatne staci vzit 2 stejny schopny zarizeni, osobne bych bral neco vyssiho od Ovisu, D-Linku nebo nejlepe Linksys

Mimochodem profi site bezi povetsinou na "normalnich" pc bud se specialnim linuxem nebo Mikrotik OS
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jak kde. Co sem mel moznost videt 3 site, tak je to mikrotik, pak bezna spotrebka (ovis, etc) a kombinace mikrotik a pckca.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Osobně jsem tento problém vyřešil takto: Na střeše mám NanoStation 5 a na rozvod po bytě jsem zvolil SMCWGBR14-N. Celková investice (instalaci jsem prováděl sám) včetně bleskojistek, zásuvky a kabeláže byla 4100 CZK. Možná ještě koupím UPSku, abych byl připojen i po výpadku elektrického proudu. Temporary jsem použil řešení na Ciscu, jež jsem měl doma ke konfiguraci pro zákazníka, cena takového řešení byla zhruba dvacetinásobná.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vidím, že to tady probíráte, tak se chci poptat jestli nevíte nastavení Ovislinku 5460v2 pro následující použití.

Mám LAN v baráku pro 8 lidí, 2 wifi spoje na 2 různá AP (2,4G a 5G) 1. Asus WL500b, 2. Mikrotik RB413+Jirous. Oba v bridge režimu. Nyní potřebuji připojit jednomu sousedovi jeho Ovislink 5460v2 na LAN (chce mít přes wifi po bytě notebook). Jaké nastavení tam dát. Původně jsem zkoušel mode Gateway a dělalo to paseku. Net vypadával a v závěru si Asus vzal IP z rozsahu Ovise 192.168.100.x a naskočilo to až po odpojení Ovise od sítě.
Dát tam mode AP? Půjde mu ten Ovislink s NAT?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“