Ovládání z klávesnice (C++/CLI)

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Ovládání z klávesnice (C++/CLI)

Příspěvek od Hoonzooid »

Ahoj borci, dělám teď jednu aplikaci a u něčeho jsem se poměrně seknul... Potřebuju, aby se při zmáčknutí tlačítka na klávesnici zavolala metoda obsluhující stisk tlačítka. Funguje, ovšem pouze v tom případě, že ve Formu není vůbec nic. Každý prvek co je pak v tom Formu, tak má svojí metodu KeyPress nebo KeyDown. Těch ovládacích prvků mám ve Formu už poměrně dost a při pokusu ovládat program šipkama na klávesnici se mění pouze focusy jednotlivých prvků ve formu. Napadlo mě zavolat Form2, kterej bude prázdnej a v něm se bude ovládat klávesnicí... To mi funguje, ale elegantnější řešení by bylo to udělat do jednoho Formu. Nevíte někdo jak na to? Něco jako nastavit nějakýmu prvku natvrdo focus, aby když budu mačkat šipky na klávesnici, aby nepřeskakoval? Pak by stačila ošetřit pouze metoda toho jednoho prvku.. Díky moc
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovládání z klávesnice (C++/CLI)

Příspěvek od €agle »

Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

Možná by to mohlo chodit, ale hlavní použití vidím v menu... Ale asi by to mohlo jít modifikovat do toho co potřebuji..
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Jelikož se akcelerátory zpracovávají ještě dřív, než samotné zprávy dialogu, tak tím získáš kompletní kontrolu nad klávesnicí, jak jí využiješ už je na tobě...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“