DOPORUČTE 20" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: DOPORUČTE 20" LCD

Příspěvek od zombux »

ten monitor je vždycky (opakuji vždycky) třeba vidět než ho koupíš. čísla v testech nebo na marketingových příručkách neznamenají vůbec nic. něco co papírově má pěkný čísla, a i v testech vyjde dobře, zrovna tobě nemusí vůbec vyhovovat, a naopak. vybodni se na čísla a kup si takovej monitor kterej se ti bude líbit, a pro tvoje použití bude fungovat optimálně.
ignorelist: kremrole a dezoláti
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

to se moc pěkně napíše, realtia je taková, v okolí není krám, který by měl LCD skladem - nejbližší, co mě napadá je DATART cca 40km daleko, ale zase skladem tam toho taky moc nebude, ale už je to fuk, už je objednáno ... :)

Velké prodejny na komponenty, co drží skladem věci v okolí nejsou už vůbec, tady mají výhodu obyvatelé velkoměst či jejich příhraničních oblastí.

Nám ostatním nezbývá než študovat recenze, kupovat přes e-shop (levněji) a v případě velkých potíží vrátit zboží do 14 dní bez udání důvodu. Dělat si výlet kvůli monitoru někam do Prahy se mi vážně nechce a hodně by ho to prodražilo. :?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

rejca píše::) takže jsem mohl koupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37973
tohle LCD má MVA panel - horší než S-PVA, ale zase lepší než TN.

rejca píše:věc druhá je, proč se udávají nesmyslné odezvy, má mít 8ms má mnohem víc, tyhle ty reklamní finty mně vadí
výrobci udávají odezvu GtG, která je nejryhlejší ... takže u S-IPS a S-PVA tahle odezva +/- sedí i v reálu ... ale odezva ostatních barev je jiná ... a další věc je zmrvená elektronika aneb inputlag
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

takže Samsung 2053BW přišel, včera jsem zkoušel, jas jsem musel stáhnout na 25 aby to bylo optimální pro večerní vysedávání - na 100 výchozí to je hrozný, divím se, že tam takový jas vůbec je :-)

Jinak můžu Samsung 2053BW doporučit pro někoho, kdo má málo místa na stole a nemůže 22" odsunout dál...

Docela mě TN panel potěšil, čekal jsem to horší, máme S-PVA televizi, a barvy jsou docela na pohled po vyladění docela podobné (možná jen bílá je míň bílá), pozorovací úhly jsou horší, ale koukám z příma, na video z postele to není. Na práci a na hry v pohodě. :-)

Příští mointor za x let snad už bude OLED :)
Mastrer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mastrer »

Pokud mohu doporučit 20" LCD, tak PHILIPS 200CW. Skvělý monitor. Nemohu si ho vynachválit.
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“