DOPORUČTE 20" LCD
Moderátor: maXXmilian
- zombux
- Odborník PCT

Re: DOPORUČTE 20" LCD
ten monitor je vždycky (opakuji vždycky) třeba vidět než ho koupíš. čísla v testech nebo na marketingových příručkách neznamenají vůbec nic. něco co papírově má pěkný čísla, a i v testech vyjde dobře, zrovna tobě nemusí vůbec vyhovovat, a naopak. vybodni se na čísla a kup si takovej monitor kterej se ti bude líbit, a pro tvoje použití bude fungovat optimálně.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- rejca
- Začátečník

to se moc pěkně napíše, realtia je taková, v okolí není krám, který by měl LCD skladem - nejbližší, co mě napadá je DATART cca 40km daleko, ale zase skladem tam toho taky moc nebude, ale už je to fuk, už je objednáno ... 
Velké prodejny na komponenty, co drží skladem věci v okolí nejsou už vůbec, tady mají výhodu obyvatelé velkoměst či jejich příhraničních oblastí.
Nám ostatním nezbývá než študovat recenze, kupovat přes e-shop (levněji) a v případě velkých potíží vrátit zboží do 14 dní bez udání důvodu. Dělat si výlet kvůli monitoru někam do Prahy se mi vážně nechce a hodně by ho to prodražilo.
Velké prodejny na komponenty, co drží skladem věci v okolí nejsou už vůbec, tady mají výhodu obyvatelé velkoměst či jejich příhraničních oblastí.
Nám ostatním nezbývá než študovat recenze, kupovat přes e-shop (levněji) a v případě velkých potíží vrátit zboží do 14 dní bez udání důvodu. Dělat si výlet kvůli monitoru někam do Prahy se mi vážně nechce a hodně by ho to prodražilo.
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tohle LCD má MVA panel - horší než S-PVA, ale zase lepší než TN.rejca píše:takže jsem mohl koupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37973
výrobci udávají odezvu GtG, která je nejryhlejší ... takže u S-IPS a S-PVA tahle odezva +/- sedí i v reálu ... ale odezva ostatních barev je jiná ... a další věc je zmrvená elektronika aneb inputlagrejca píše:věc druhá je, proč se udávají nesmyslné odezvy, má mít 8ms má mnohem víc, tyhle ty reklamní finty mně vadí
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- rejca
- Začátečník

takže Samsung 2053BW přišel, včera jsem zkoušel, jas jsem musel stáhnout na 25 aby to bylo optimální pro večerní vysedávání - na 100 výchozí to je hrozný, divím se, že tam takový jas vůbec je 
Jinak můžu Samsung 2053BW doporučit pro někoho, kdo má málo místa na stole a nemůže 22" odsunout dál...
Docela mě TN panel potěšil, čekal jsem to horší, máme S-PVA televizi, a barvy jsou docela na pohled po vyladění docela podobné (možná jen bílá je míň bílá), pozorovací úhly jsou horší, ale koukám z příma, na video z postele to není. Na práci a na hry v pohodě.
Příští mointor za x let snad už bude OLED
Jinak můžu Samsung 2053BW doporučit pro někoho, kdo má málo místa na stole a nemůže 22" odsunout dál...
Docela mě TN panel potěšil, čekal jsem to horší, máme S-PVA televizi, a barvy jsou docela na pohled po vyladění docela podobné (možná jen bílá je míň bílá), pozorovací úhly jsou horší, ale koukám z příma, na video z postele to není. Na práci a na hry v pohodě.
Příští mointor za x let snad už bude OLED
- Mastrer
- Nováček

-
Pokud mohu doporučit 20" LCD, tak PHILIPS 200CW. Skvělý monitor. Nemohu si ho vynachválit.