silence by Gribo

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

silence by Gribo

Příspěvek od gribo »

Tak konečně mi trochu čas i finance dovolily pustit se do stavby počítačové skříně.
Ikdyž je už mnoho počítačů nazvaných timto anglickým slovem "silence(ticho)" tak přesto i ja jsem se rozhodl nazvat muj mooding takto. Všechen hardware , který mam je chlazen pasivně. Před samotnou stavbou jsem nakoupil chladiče CPU a chipsetu. HDD také neminul menší zakrok . Dostal dárek v podobě tišícího boxu .Bylo nutné koupit i nový zdroj volil sem pro svou sestavu 550W zdroj společnosti LC power , který obsahuje ventilátor 120mm s hlučností pouhých 14dB (LC6550 SUPERSILENCE). Nechal jsem se inspirovat Stoobim a jeho jedním moodem kde pouziva interní DVD-RW mechaniku , která místo vysouvacích dvířek obsahuje pouze škvíru tato "parádička" se mi velice líbila a proto jsem si tuto mechaniku pořídil také :). Tuto sestavu se snažím dimenzovat pro ne moc náročné hry , ale hlavně ke sledování filmů , brouzdaní internetovým světem a stahování. Samozřejmě je nejduležitější TICHO!!!!!

Hardware: CPU: AMD ATHLON 3100+ dvoujadro s chladičem Cooler Master Hyper 212
GC: N-vidia geforce 6600gt
MB: MSI K8Neo3 s vyměněným chladičem chipsetu společnosti Xigmatek.
2x2gb ram DDR2
Obrázek
HDD:500GB Seagate s tišícím boxem společnosti Acutake
Obrázek
Zdroj:LC6550 supersilence
Obrázek
Dále jsem zakoupil panel pro regulaci otáček 6 FANU od firmy Zalman."Hlíníkové tělo"
Mechanika: Sony Optiarc AD-7633A SuperMulti LF + redukce na IDE kabel.
Naposledy upravil(a) gribo dne stř 18. úno 2009, 14:14, celkem upraveno 3 x.
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: silence by Gribo

Příspěvek od gribo »

Začal jsem svařovat kostru bedny je svařená z ocelových L profilů. Zatím mam hotovou jen spodní a vrchní část zítra dodám další foto.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
není to zrovna profesionální práce ale bude se to stejně ještě tmelit a brousit takže vyhovuje.
Obrázek
Udělal jsem fotku s notebookem pro menší představu o velikosti monitor je normalni 15,4".
Obrázek
Ale nejdůležitější bylo aby obě části dokonale lícovaly a to se povedlo.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

nic proti, ale mas ten chladic nasazenej krapet blbe :lol:
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

Děkuju za super zpravu škoda že nejsem takový odborník jako ty ale jinak na tu zakladní desku vlézt nechtěl když bych ho dal tak jak má být tak na obou stranach jednak ramky a jednak ty hlinikove chladiče překažely takze tohle byla jedina možnost ...... :? :? , ale jestli myslis ten ventilator tak ten tam vubec nebude ten de do pryc ten sem tam mel jen tak přiložený .....
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

no jako vetrak prirozene, u chladice samotnyho je to asi fuk ... jeste muzes skusit ten fan preklapnout na druhou stranu pokud ti nebude stacit pasiv ... primo ten chladic neznam ...
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

no tak co pindas :D :D :D moje nervy tak mi to napis jako SZ priste...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Narazi na to ze se vetsinou vyfzkuje vzduch chladice bude smereme dozadu a nebo vzhuru. Ale je mozne nasavat i pres zadni stenu. Akorat tym dost rozhodis bezny prutok vzduchu v ATX skrini.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

No nevím jestli byla Hyper 212 šťastná volba jako pasiv.... třeba ninja 2 by byla lepší volba....hyper má na pasiv dost malý rozestupy mezi žebrama ...tze bych radši ten větrák na něm otočil....(ne na druhou stranu věže jak to má byt ale tak jak to máš teď ale jenom ho prostě odšroubovat a otočit...aby nasával vzduch z žeber...) ... air flow tak bude zachován (v případě klasického předního nasávání a zadního výfuku) a vlezeš se tam. nevýhoda je že větrák bude mít v nasávání měnší výkon než ve vyfukování ale bude to mít vyšší výkon než jako čistě pasiv a při zregulování třeba pomocí Zalmanu fan mate 2 na tisíc otáček je i krásně tichý a určtě nebude nejhlučnější v koplu... :wink:
i5 2500K @ 4.5GHz 1.3V-Noctua NH-D14-Crucial M4 128GB-Asus P8P67-2x4GB Kingston Hyper X 1600MHz-Enermax PRO82+ II 525W-MSI R9 270X 2GB-CM690 II Advanced Black
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

Ano ano všechno co mi tady píšete samozřejmně vím jak jsem uz jednou psal kdyz jsem mel vsechno jeste ve stare bedne tak bylo vse jak ma byt fan byl otocen aby foukal vzduch smerem do zadni casti bedny takze opacne nez ted , ted je tam jenom tak prisroubovan dvema srouby ale nebudu ho tam mit vubec protoze v bedne co stavim uplne od zakladu sam na tento chladic bude jakoby z boku foukat vetrak od nanoxie takze to bude uplne vyhovovat a ikdyz jsem vetrak co byl v boxu s timto chladicem mel na napajení přímo tak nesel vubec slyset. Ale dekuju za zpravy ... :) Vecer snad dodam slibene foto ...
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

Takže slíbené fotky více jsem nestihl byla to pakárná svařit to k sobě a zároveň hlídat úhly a ješťe ani to se mi moc nepovedlo v sobotu to cele prebrousim zatmelim a snad stihnu vyrobit z plexi i zadní stranu

Obrázek
.
.
Obrázek
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Podle mně to vypadá velice slušně. Ale ty fotky by mohli být kvalitnější :wink: .
Obrázek
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

To by mohly no ale nechce se mi s tim pak jebat vis jak fotim to mobilem LG viewty kvalitu bych dal na max ale pak bych to musel upravovat v kompu a to se mi nechce :D ale kdyz jinak nedate tak to budu tak robit no :) mozna zase dneska nebo zitra dam dalsi foto ppodle toho jestli se mi bude chtit az prijdu z brigady :( :(
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

Moc se těšim na výsledek, pokud to bude takový jak píšeš, tak to bude mazec :)

btw. myslim, že neni problém říct třeba kamarádovy, aby ti to vyfotil a hodil do PC, určitě by to každej uvítal.
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

Dodelal jsem zadni cast , ale kdyz jsem si nesl plexi z garaze tak sem zavadil o dvere a na jedne strane u zdroje mi to kruplo . Budu to resit tak ze tam asi 15 cm od spodka nasroubuju ramecek z oceloveho plechu a vylestim ho . Sroubky jeste musim koupit nove bo se mi nelibi co tam mam ted ale nic jineho nebylo po ruce
Obrázek
Obrázek
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

Hmm, tak to vypadá zatim luxusně 8-)

Škoda toho "incidentu" s dveřma :lol:
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnovak8 »

Opravdu to vypadá luxusně to černé plexi a ty zelené Nanoxie.
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

Tak po kratke pauze přidavam dalsi fotky: Upravoval jsem spodni cast bedny z plechu 0,6mm jsem vyrezal dva plechy mezi ne jsem pak prilepil styrodurovou desku je to vlastne takovy tvrdsi polystyren a plechy jsem pribodoval k ramu a nakonec vybrousil vice uz dneska nestihnu jde ke me spat mlada tak nebude cas tak snad zase neco pokutim zitra . :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) gribo dne pát 27. úno 2009, 13:56, celkem upraveno 1 x.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

To vaříš normálně elektrodama sám? Nebo čím je to vařené? Vypadá to dost prasácky, ale tak jestli nejsi svařeč, tak proč ne.
gribo
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od gribo »

JJ varim to normalne elektrikou vypada to prasacky bo se plechy elektrikou nevari ale kdyz se to vybrousi tak je to paradni jeste to budu tmelit a brousit rucne a strikat na cerno takze to bude dobre :) :)
Weny93
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weny93 »

Uz ted to vypada na jeden z nejlepsich CASE tady (nemluvim o Stoobim)... ale mam dotaz... proc delas dvojty dno s polystyrenem???
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE @3800Mhz Stable! + Cooler Master Hyper 212+, Gk: Gainward GeForce GTX460 OC 768MB @900/1800/2003 Mhz, RAM: Kingston Blu 2x2GB 1600MHz DDR3, HDD: Samsung F3 1T + Samsung F4 320G, MB: ASUS M4A77T/USB3, PSU: Seasonic EnergyKnight 500W, OS: Windows 7 Ultimate x64
Odpovědět

Zpět na „Projekty“