PC se nevypne
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- malca
- Začátečník

PC se nevypne
Dobrý den,
mám takový problém.....když chci vypnout PC, tak kliknu normálně na start, vypnout počítač a PC se místo vypnutí restartuje...nevítě někdo, čím by to mohlo být? děkuji
mám takový problém.....když chci vypnout PC, tak kliknu normálně na start, vypnout počítač a PC se místo vypnutí restartuje...nevítě někdo, čím by to mohlo být? děkuji
- malca
- Začátečník

Re: PC se nevypne
Tak jsem zakázal ve vlastnostech poítače automatické restartování a při pokusu o vypnutí se PC už nerestartuje, ale objeví se tam tato hláška:
STOP: c000021a {Z
nazná chyba systému}
Proces systému Windows Logon Process neocekave skoncil se stavem 0x00000000 (0x00000000 0x00000000).
Systém byl vypnut.
Nevíte prosím, čím by to mohlo být? děkuji
STOP: c000021a {Z
nazná chyba systému}
Proces systému Windows Logon Process neocekave skoncil se stavem 0x00000000 (0x00000000 0x00000000).
Systém byl vypnut.
Nevíte prosím, čím by to mohlo být? děkuji
- xxsawer
- Začátečník

-
No to protoze se ti pri ukoncovani nejaky sluzby neco po*ere...vyfot to a hod to sem
- malca
- Začátečník

no tak uz to asi nevyfotim, pac uz to nic nepise....nevim jak je to mozny, ale driv to psalo proste na cerny obrazovce presne to, co sem napsal v predchozim dotazu no a ted uz je jenom cerna obrazovka a pc se porad nevypne:( to by me zajmalo, jak je to teda mozny....
- jamaica
-
Mam stejnej problém a to na čistý instalaci XP pro. Začalo mi to dělat cca před 2 měsíci a tak sem to přikládal tomu že sem měl XPčka v chodu už 5let a že budou za tu dobu řádně rozhašený.Včera sem naformátoval disk,nainstalil XP pro s SP3 a dělá mi to zase. Dám vypnout,zhasne monitor,komp jako by se vypne,přestanou se točit větráky ale okamžitě se zase restartuje. Napadlo mě že by to mohla být chyba nějakýho softwaru. Na druhym disku mam Ubuntu a Windows7 a ty se oboje vypínaj uplně normálně.Má někdo nějakej nápad?TuneUp Utilities 2009?Mohli by mít v sobě bug?A nebo některá záplata pro XP?
- Shit
- Odborník PCT

Může to být způsobeno ovladači, zejména ovladač na AHCI/RAID, popř. bych zkusil i jiný BIOS.
Pokud to je deska Asus - máš tam aktualizovaný systémový ATK ACPI ovladač?
Pokud to je deska Asus - máš tam aktualizovaný systémový ATK ACPI ovladač?
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nemas treba v biosu nastavene Wake on LAN? Pripadne zapinani pomoci mysi ci klavesnice?
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- jamaica
-
No s tim nastavením BIOSu si nejsem jistej.Sice sem se v něm nějak v listopadu rejpal protože mi komp napsal reset BIOS a nechtěl naběhnout,ale nejsem si vědom že bych něco takovýho nastavil.Zadal sem default bios a nastavil jen grafiku ze 128 na 256MB a paměti ze 333 na 400Mhz.Potom ale komp fungoval bez potíží.Mohli by jste mi napsat kde to přesně mam hledat,pod jakejma položkama?Bios na desce je Award 6.
Předem díky za radu.
Předem díky za radu.
- malca
- Začátečník

ja mam taky bios nastavenej na default a stejne to nejde, takze v biosu to asi nebude, spis nejakej software....
- jamaica
-
Co máš nainstalováno za soft?
edit jamaica
edit jamaica
Naposledy upravil(a) jamaica dne sob 7. bře 2009, 17:41, celkem upraveno 1 x.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak já bych řeklm že pokud nemáš nastaveno to wake on lan ... tak to může být maximálně ovladačema, usuzuju podle toho že když jsem instaloval ovladače tak se komp vypl a tak za 2 sekundy zapl. ale když nějaký soft, tak se restartoval.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- xxsawer
- Začátečník

-
Kuci vy se to snad nikdy nenaucite...
Otazka typu misto vypnuti se mi pocitac restartuje, co mam delat?
Co jako cekate ze tady na to nekdo odpovi???
Porad tady neni fotka ty obrazovky s chybou, nevidim tady nikde jestli pri vypinani naskoci modra obrazovka. Kde je vypis z prohlizece udalosti?
Dela to i kdyz pustite nouzuvej rezim? Dela to i kdyz pustite jinej OS? Na to tady vzdycky doporucuju life verzi Knoppixu, nemusi se nic instalovat...
Nekdo tady psal wake on lan, to se taky muze stat, ale jenom kdyz je komp pripojenej do site, zkouseli jste to?
Dokud tohle vsechno nevyzkousite nema smysl dal neco resit
Otazka typu misto vypnuti se mi pocitac restartuje, co mam delat?
Co jako cekate ze tady na to nekdo odpovi???
Porad tady neni fotka ty obrazovky s chybou, nevidim tady nikde jestli pri vypinani naskoci modra obrazovka. Kde je vypis z prohlizece udalosti?
Dela to i kdyz pustite nouzuvej rezim? Dela to i kdyz pustite jinej OS? Na to tady vzdycky doporucuju life verzi Knoppixu, nemusi se nic instalovat...
Nekdo tady psal wake on lan, to se taky muze stat, ale jenom kdyz je komp pripojenej do site, zkouseli jste to?
Dokud tohle vsechno nevyzkousite nema smysl dal neco resit
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Všiml sis že psal že už to chybu nevyhazuje?xxsawer píše:Kuci vy se to snad nikdy nenaucite...
Porad tady neni fotka ty obrazovky s chybou, nevidim tady nikde jestli pri vypinani naskoci modra...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- jamaica
-
Žádnou chybu mi to nepíše a ani nepsalo.Jen je zvláštní že to dělalo na starejch XP i na těch čerstvě instalovanejch. A pokud by jsme vyloučili chybu softu jak píše arxeiss, tak zbývají ovladače.Ale od čeho.Tady asi pomuže jedině metoda pokus omyl že?Postupně odinstalovávat a zkoušet až se příde,jestli se teda na něco příde, co to dělá.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem právě vylučoval soft, protože u něho se to nevypne úplně. Ale ovladače.
Edit:\\ Sorry, já jsem si to spletl, komp se vypl, a zapl tak za 2 sekundy, když jsem taktoval procák. Když jsem to udělal poprvé a to se vypl, tak jsem myslel že jsem to upekl, a pak po 2 sekundách najednou se zapl.
Edit:\\ Sorry, já jsem si to spletl, komp se vypl, a zapl tak za 2 sekundy, když jsem taktoval procák. Když jsem to udělal poprvé a to se vypl, tak jsem myslel že jsem to upekl, a pak po 2 sekundách najednou se zapl.
- cruzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kde presne v biosu to najdes z hlavy nevim (svuj bios uz jsem nejakej ten patek nevidel), nicmene zkus hledat pod polozkou Power and management (tam by se mely nachazet profily S1-S3 nebo jak se to oznacuje), Wake on LAN bude bud tamtez nekde, pripadne v nejakem Advanced settings a tam budou zrejme soucasti jako Sata radic, sitovka, PCI, zvukovka a spol., tak zkus pod tou sitovkou.jamaica píše:Mohli by jste mi napsat kde to přesně mam hledat,pod jakejma položkama?Bios na desce je Award 6.
Předem díky za radu.
A jses si opravdu jisty, ze ti to nedela biosem? Zkus pro zkouskou loadnout defaultni nastaveni (nic netakti) a udelej pokus s vypnutim, zda to nepomuze. Problemy s vypinanim/zapinanim/nerestartovanim a pod. se casto stavaj pokud je blbe natakteno...
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
- jamaica
-
Po instalaci Nera to přestalo
Teda zatím je to ok.
- zombux
- Odborník PCT

to je normální chování u desek Asusu, a asi nejen u nicharxeiss píše:Já jsem právě vylučoval soft, protože u něho se to nevypne úplně. Ale ovladače.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Divný s tím nerem
Jinak mám GigaByte
- malca
- Začátečník

tak uz me to prestalo bavit s tim, tak sem to zformatoval a uz je to ok, aspon zatim.....