DOPORUČTE 22" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
pavliik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: DOPORUČTE 22" LCD

Příspěvek od pavliik »

axloth píše:Tak si na nej najdi nakou recenzi. Prece nebudes vybirat monitor podle parametru napsanejch na webu nebo na krabici :stupid:
No já vim, recenze samozřejmě hledám. V případě toho LG jsem ale právě nebyl úspěšnej, je to poměrně nová věc. Proto hledám hlavně názory uživatelů, který ho maj, nebo s nim mají nějakou zkušenost.
Maxtor píše:No zase nedivoc.. mas grafiku, ktera ten nativ utahne..? FullHD 22".. nevim nevim..
No, koukám, že v podpisu mám eště mojí stařičkou sestavu, musim to změnit. Teď mám nv9800GT (512MB). Ale hlavně s HDMI kabelem by to právě šlo využít i k připojení jinejch záležitostí (PS3 apod.)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

pavliik píše:
Maxtor píše:No zase nedivoc.. mas grafiku, ktera ten nativ utahne..? FullHD 22".. nevim nevim..
No, koukám, že v podpisu mám eště mojí stařičkou sestavu, musim to změnit. Teď mám nv9800GT (512MB). Ale hlavně s HDMI kabelem by to právě šlo využít i k připojení jinejch záležitostí (PS3 apod.)
No ja si stojim za svym uz jen proto, ze na 22" je vic, nez tech 1680px fakt moc i co se oken tyce..
Je to na tobe no.. bud chces monitor pro vsechno, coz by pro LG mohlo znamenat +, nebo chces overeny monitor k PC.. tim je posledni dobou T220.. na PC hrani je 1080p porad docela dost.. aby te pak nestvalo, ze grafika bude udychane dohanet, co se da..
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Nesouhlasím, WUXGA je na 22" naopak akorát. Doma mám Lenovo L220x a když vidím u někoho na 24" WUXGA, případně 1680x1050 na 22", tak mi neuvěřitelně vadí velikost pixelu.
Nese to jen samé výhody jemňoučkým rastrem počínaje a úsporou místa na stole konče. Ale pokud větší pracovní plochu nevyužiješ, asi je to opravdu zbytečný.
.
pavliik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavliik »

Maxtor píše: No ja si stojim za svym uz jen proto, ze na 22" je vic, nez tech 1680px fakt moc i co se oken tyce..
Je to na tobe no.. bud chces monitor pro vsechno, coz by pro LG mohlo znamenat +, nebo chces overeny monitor k PC.. tim je posledni dobou T220.. na PC hrani je 1080p porad docela dost.. aby te pak nestvalo, ze grafika bude udychane dohanet, co se da..
OK, díky moc. Já jsem asi nejvíc nerozhodnej člověk na světě a tohle mi docela pomohlo :)

Uvědomil jsem si, že stejně žádný HDMI zařízení neplánuju a PC hraní na rozlišení > 1600x... je pořád hudba budoucnosti (aspoň u mě). Navíc poměr 16:9 u toho LG mi pořád přijde hodně ujetý :-D Je to strašná nudle.

Takže jsem už 100% rozhodnutej pro T220. No ... 95% :)
MB GIGABYTE EP35-DS4 - P35/ ICH9R CPU INTEL Core 2 Duo E8200 - 2,66GHz RAM A-DATA 4GB 2x2GB DDR2 800MHz VGA GAINWARD BLISS 9800GTX, 512MB DDR3 Zdroj CORSAIR VX450
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

On ma svym zpusobem pravdu i Holda o post vyse.. jde tady ale pouze o dojem z prace, klikani apod.. na hry je to fakt porad jeste blby.. clovek pak potrebuje poradny prachy na grafiku, pac ono se rozliseni muze zdat vyssi jen o zdibec, co se tyce plochy, kdyz to rozpocitame, casto jde o narust o 1/3-1/2, coz uz neni pro vypocty zadna sranda..

Z meho pohledu je to o tom, ze jit za rozlisenim ma smysl pro praci.. i zde ale trochu uhnu, protoze potom bych rovnou sel do 24", kde se da vybirat daleko lepe..
Z pohledu multimedii, obecne her a filmu je potom dle meho stale standardem 22" pri 1680x1050.. pro grafiky je to dneska akorat.. pro ostatni veci to prozatim plne dostacuje.. navic jsou dneska tyhle monitory za moc pekny penize..

Podle me budes s tim T220 vice nez spokojen..
ferry156
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferry156 »

Zdravím chtěl bych znát názor na tyto monitory chtěl bych si nějaky FULL HD pořídit,
nebo nějaký jiný v této ceně.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63190
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61333
Díky
Gigabyte EP45T-UD3R
Intel E8400
Asus GTX260/896MB
OCZ Platinum-4096MB-DDR3-1600MHz
Corsair TX650W
loxx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

22" LCD do 5500,- max!

Příspěvek od loxx »

Rád bych si nechal poradit 22" LCD do 5500,- max!

1. - Na hry (FPS, RPG, strategie...)
2. - Filmy
3. - Internet, office

1. - Musí být z alfacompu.
2. - Dobré polohovací schopnosti.

Děkuji moc za každou radu.

AMD 6000+ 3GHz
ASUS HD 3870 top
4x1GB RAM Adata 800MHz extreme edition
Gigabyte GA-MA770-DS3 (rev. 2.0)
loxx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: 22" LCD do 5500,- max!

Příspěvek od loxx »

Favorit je
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CHDI
ale netuším jaký rozdíl je od
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CN1W
a který je tedy lepší?
Případně jiný i od jiné značky.
Eliii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DOPORUČTE 22" LCD

Příspěvek od Eliii »

Zdravim potreboal bych poradit s vyberem LCD monitoru.
Rozpocet tak do 3000,- Kc
Pouziti : Vseobecne - hry, filmy, prace
melo by to mit DVI vstup
Chtel bych jeste poradit, zda leskly nebo matny ...
Diky za info
Intel Pentium 4 3GHz,ASUS PGD1-VM,
2048 DDR Ram,HDD:80 GB Seagate Barracuda SATA,250 GB Seagate Barracuda SATA 2,
NVIDIA Gainward 7600GT,monitor PHILIPS 107T60....
TommyT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TommyT »

Hľadám overený nepískajúci a nebzučiaci 22 a viac " LCD monitor.

Ani nijak inak zvukovo sa neprejavujúci pri znížení jasu.
Naj ak by bol výškovo nastaviteľný, ale píšte aj ostatné.

Iba ak s ním máte osobnú skúsenosť a ste si istý, že ten model takéto zvuky nevydáva.

Cena nehrá rolu (samozrejme nie nad 500€), typ panelu nehrá rolu (aj PVA aj TN), značka v podstate nehrá rolu.
Samozrejme nie nejaké shity, ktorým vlnia farby a podobne.
Takisto by mal mať DVI.
Uhlopriečka najmä 22", ale prípadne aj 24" alebo 26".
Farba najskôr čierna ale nebránim sa aj striebornej.
cejnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cejnik »

Zdravím chtěl bych doporučit nějaký monitor 22" 16:10. Hlavně na hry.
Nechci FullHD ani repráčky na monitoru. Aby byl do 4000,-
Chtel bych jeste poradit jestli leskly,nebo matny.
Díky za radu
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

zdravim... chci se zeptat co si myslite o - http://www.shop4home.cz/product_info.ph ... s_id=14984 ... je to jen na kancl praci , filmy a net... obcas nejaka hra.. jinak nic vic...
PC | x3on is now known as `x3on | `x3on je majitelem rádia fox
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Pokusim se odpovedet na vic prispevku nademnou:

Levny monitor: Tam je asi skoro jedno co kolem tech 3500 KC koupite, snazte se aby to melo aspon DVI. Stejne to bude nejaky obyc TN(+film) a na nejakou vyraznou kvalitu muzete zapomenout.

x3on: standardni parametry, na kancl ti staci jakakoliv krabice (ackoliv nec nepovazuju za prilis kvalitniho vyrobce, to je ciste muj subjektivni dojem). Myslim ze na praci asi muzes koupit cokoliv. Me osobne by vadilo ze nema DVI, to uz povazuju dnes za samozrejmost.

Cejnik: Na hry by nemusel byt spatny tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53505
Bohuzel je trosku drazsi.
Mozna bych jeste u vazoval o tomhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55527

TommyT: Nepiskajici je dost problem, musis vyzkouset. Jinak si procti diskusi, najdes tady par overenych evergreenu zejmena od samsungu a LG v zajimave cenove relaci!

Jinak podle meho na hry MATNY monitor, leskly rozhodne ne. I tak na tom matnem v lete budete videt.... vsak vite co :)

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
froggg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froggg »

Ahoj. Jelikož už mi dosluhuje profi CRT od Dellu, jsem nucen, poohlížet se po nějakém tom LCD, po zběžném průletu trhem a tímto vláknem jsem došel k závěru, že sám si asi těžko vyberu, jsem již od přírody nerozhodný v případě výběru a možnosti, jaké nabízí trh, mi také nenahrávají, proto bych chtěl poprosit o radu Vás, ty, kteří v tom máte lepší přehled, nežli já. Já monitory doteď nesledoval nikterak výrazně.

Moje požadavky by byly asi následující:
Velikost nepřesahující 22", možná bych snesl i menší, určitě však ne větší.
Rozlišení bych nejraději 1920 x 1080, minimálně však 1680 x 1050
Rád bych se vyhnul TN, což ale nejspíše nepůjde, vzhledem k následující podmínce
Cena nepřevyšující (nebo ne o mnoho) 7000 Kč

Monitor je určen na občasný film, častější práci s textem a brouzdání po netu, občasné pohrání si s grafikou, jednou za čas i na CAD, prakticky minimálně se na něm budou hrát hry.

Našel jsem si i pár tipů, ale bohužel se sám těžko rozhodnu a to nejen proto, že nemám zkušenost s jednotlivými tipy. Takže tady jsou:
Dell Ultrasharp 2209WA
iiyama ProLite E2209HDS
LG Flatron M227WD-PZ

Prosím o doporučení či nedoporučení mnou navržených s uvedením důvodu, popřípadě nabídnutí nějakého úplně jiného monitoru.
To by bylo asi tak vše, děkuji předem!
CPU AMD Athlon 64 X2 BE@3255Mhz + Arctic Cooling Freezer 64 Pro ¦ MB Gigabyte GA-MA770-DS3 v2.0 + Nexus NHP-2200 ¦ GRAFICKÁ KARTA Ati x1600pro 500/400@630/430 + Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 ¦ RAM 2x OCZ Titanium 1GB@410MHz/4.4.4.13 ¦ DVD-RW Lite-On IHAS222 ¦ HDD Seagate ST3250620NS ¦ ZDROJ Delta Electronics DPS-700MB 700W ¦ SKŘÍŇ HP Virtus ¦ Monitor...
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

s tym Dellom chybu nespravis, nema sice fullHD rozlisenie, vyhodou je ale IPS display
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
froggg
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froggg »

To je jediným důvodem, proč ho ještě nemám doma :) A zase kdyby to IPS, v tomto případě E-IPS bylo takovej ošul, že by bylo lepší koukat se na dobře udělaný TN, radši vezmu rychlejší TN s DVB-T jako příjemným bonusem třeba...

Edit:
Tak teď mám ještě možnost, vzít Lenovo L220x za 6000Kč nebo Samsung SyncMaster 2233BW za 2000Kč. Tak a teď babo raď. Ten Samsung má asi nejlepší poměr cena/výkon, ale je to jen průměrný TNko... Oba jsou zhruba půl roku jetý...
CPU AMD Athlon 64 X2 BE@3255Mhz + Arctic Cooling Freezer 64 Pro ¦ MB Gigabyte GA-MA770-DS3 v2.0 + Nexus NHP-2200 ¦ GRAFICKÁ KARTA Ati x1600pro 500/400@630/430 + Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 ¦ RAM 2x OCZ Titanium 1GB@410MHz/4.4.4.13 ¦ DVD-RW Lite-On IHAS222 ¦ HDD Seagate ST3250620NS ¦ ZDROJ Delta Electronics DPS-700MB 700W ¦ SKŘÍŇ HP Virtus ¦ Monitor...
Hugo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hugo »

Prave mi odislo moje oblubene 19" LCD ViewSonic vp930. Surne hladam nahradu... Situacia na trhu ma vsak velmi sklamala... nic poriadne najma na PC gaming tu nie je. Viete mi poradit (zrejme 22") LCD s technologiou inou ako TN, vhodnou aj na FPS hry. HP LP2275w, Dell UltraSharp 2209WA alebo iny? Cena nie je podstatna.
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Na PC gaming ve 2D je vhodny ten Samsung 2233RZ, sice ho pekelne kritizuju, protoze neni moc dobry pro stereoskopii, ale na normalni hrani je hodne dobrej.

Je to ovsem TNko, takze ten obraz je "duhovej", ale 120Hz, nulovej tearing, nulovej ghosting ("ve 2d"), ultimativne maly input lag.
Hugo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hugo »

Na com sa potom preboha hra? TN nechcem ani omylom. Cakal som, ze moje dalsie LCD bude mat led podsvietenie, ale realita je kruta...
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“