Ahoj viem ze tento problem sa tu uz riesil ale presne taky aky mam ja som tu nenasiel kupil som novy notebook HP 2230s a chcel som tam nainstalovat WIN XP. Prednedavnom som instaloval Win XP do HP 6730s a k tomu som si spravil v nLite bootovacie win aj so sata ovladacom pre disk nainstaloval som to bez problemov.Teraz som chcel instalovat win XP aj do hp 2230s no tak som tam vlozil cd a zacal po najdeni disku a rozdeleni som dal jednu cast formatovat normalne NTFS sformatovalo to ok potom nakopirovalo subory na disk a nasledoval restart a potom sa mali zacat instalovat XPcka lenze miesto toho mi to vyhodilo NTLDR nenalezen skusal som aj disk prepnut aj do IDE modu ale stale to iste vyskusal som aj ine XP ale hlasi to iste. S tymto problemom som sa stretol uz pri nainstalovanych XPciek viem ho opravit cez bootovatelne cd XP prikazom R a potom nakopirovania ntldr a ntdetect.com na disk ale ani toto ked som skusil nepomohlo to.Skusel som aj fixmbr a fixboot ale tiez nepomohlo.
V biose mam bootovanie nastavene takto: USB CD Rom
Notebook Hard Drive
USB Hard Drive
USB Floppy
Notebook Upgrade Bay
Notebook Ethernet
SD Card
nemoze to byt tym ze tam nie je normalne CD rom ale iba USB cd rom A Dalsie iba USB ... skusal som aj tieto poradia prehadzovat ale ani to nepomohlo.Neviete mi prosim vas poradit co mam s tym robit, ako by som tam nainstaloval XPcka.
NTLDR nanajdeny pri notebooku HP 2230s
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: NTLDR nanajdeny pri notebooku HP 2230s
Skusal som Wista 32 bit a ta ide v pohode a dival som sa aj na stranky hp ci tento notebook podporuje Win XP a podporuje tak ja uz neviem ale radsej by som chcel XP ako wistu
- glu
- Začátečník

-
Mrkni nejdriv do biosu, jestli se v nem neda nastavit ohledne sata radice neco jako ide compatible apod., jinak mi pomohlo: http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=41
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
V biose sa da len nastavit ci chcem disk v mode IDE alebo AHCI a skusal som obe varianty ale vysledok ten isty
- glu
- Začátečník

-
Pokud nastavis v biosu IDE mod, tak by ti XP mely jit nainstalovat i bez sata ovladace. Problem bych spis videl v tom vytvorenym instalacnim cd (aby to vytvoreny cd se sata ovladacem fungovalo, musely by mit oba notebooky stejny sata radic), protoze normalne by te to nepustilo ani k tomu rozdeleni disku. Nastav IDE mod a zkus spustit instalaci z originalniho instalacniho cd a radsi bych i zrusil ty vytvoreny partitions a vytvoril je znova. Pokud to nepujde, tak zkus vytvorit instalacni cd podle toho navodu vyse (ale ne z toho cd z nlite).
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
takze skusil som vytiahnut disk z notebooku a dat hho do svojho pc ale taktiez ziaden vysledok stale pise NTLDR nenalezen tak uz neviem co by som este vyskusal
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ok takze konecne sa mi to podarilo spravit na disku uz od vyrobcu bol jedna particia (C) na ktorej bol nainstalovany Free Dos a malo to asi 5GB no a posledna moznost bola vymazat vsetky particie - rozdelenie disku spojit ho do jedneho naformatovat normalny format NTFS nie rychly a znova skusit nainstalovat Win XP upravene v nLite a pridane ovladace na SATA diska a podarilo sa a nemusel som ani prepinat disk v biose na IDE takze je to hotove to len keby to niekomu v buducnosti pomohlo