Fallout 3
Moderátor: Baneshee
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Fallout 3
Je to jak u koho u kamose to padalo furt...nainstlaoval patch a bylo to ok....u me to spadlo za 70 hodin hrani vseho sudy asi 3x
- Karlos.s
- Mírně pokročilý

No mě to přestalo padat po té, co jsem odinstaloval Winampa a všechny kodeky, a v ffdshow jsem dal Fallout do exceptions.
Na netu je spousta různých rad a mě pomohlo zrovno tohle.
Na netu je spousta různých rad a mě pomohlo zrovno tohle.
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
- kotas
- Středně pokročilý

Mě Fallout3 nikdy nespadl..je to kruto krutě boží hra - nic jiného nehraju, prostě Fallout, Fallout a zase Fallout 
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- shadow
- Středně pokročilý

tak to pařím. Jsem asi na 50 hodinách čistého času, hru jsem už mohl ukončit, ale obrátil jsem se a dál prozkoumávám zajímavé lokace, abych si užil maximum, co hra (zajímavého) nabízí. Prošel jsem už všechny Vaulty, i Alien Crash Site, kde jsem získal slušný Alien Blaster, a zajímaly by mně další zajímavé lokace, které byste mi doporučili (mimo hlavní příběh).
Nyní jsem v Oasis, oáze skryté ve skaliskách. Viz č. 02 na této mapě:
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_map
Nějaké tipy?
Nyní jsem v Oasis, oáze skryté ve skaliskách. Viz č. 02 na této mapě:
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_map
Nějaké tipy?
show must go on..
- Kašpec
- Mírně pokročilý

Dneska jsem začal hrát, je to dobrá hra, ale moc mi připomíná Oblivion ... Jinak nevíte pls kde se naučím nosit energozbroj???
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- bubanek
- Středně pokročilý

V The Citadel -> dostaneš se tam až díky příběhu...
- Swat
- Mírně pokročilý

To máš ještě čas,jestli jseš na začátku....Nejdřív se musíš zpřátelit s Bratrstvem Oceli v Citadele,tam tě naučej,jak ho nosit.Ale jinak během hraní narazíš na dost užitečnejch obleků...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Syntex
- Začátečník

-
Možná to je tim, že je to od tvůrců OblivionuKašpec píše:Dneska jsem začal hrát, je to dobrá hra, ale moc mi připomíná Oblivion ... Jinak nevíte pls kde se naučím nosit energozbroj???
- shadow
- Středně pokročilý

a hlavně to používá i naprosto stejný engine..Syntex píše:Možná to je tim, že je to od tvůrců OblivionuKašpec píše:Dneska jsem začal hrát, je to dobrá hra, ale moc mi připomíná Oblivion ... Jinak nevíte pls kde se naučím nosit energozbroj???
http://fallout.wikia.com/wiki/Gamebryo
show must go on..
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
me teda Oblivion pripadaj jen ty jeskyne...jinak nic jinyho.....a je to peckova hra ..ale skoda ze po dohrani pribehu nemuze clove kdal hrat...
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mne jedine co vadi na Falloute 3 a co je spojene s Oblivionom je niekedy hudba na pozadi taky zvuk velmi podobny tomu ktory si pamatam z Oblivionu a ktory sa tam nehodi.. ale je to nevyrazne a radio to lahko potlaci, co mi vadi viac su animacie ako z roku 1995. Musim mat stale first person pohlad, po desiatkach hodin stravenych s Witcherom sa na tu nemotornu postavu skratka naozaj neda pozerat.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- shadow
- Středně pokročilý

Tak jsem dopařil a osobně jsem velice mile překvapen. Čekal jsem, že to bude dobrý, ale že takto, tak to jsem nečekal. Nakonec jsem skončil na cca 67 hodinách čistého času, LVL 20 (max XP), status Last, Best Hope of Humanity
a cca asi 26 splněných questů (vč. Wasteland Survival Guide). Jediné, co tedy zamrzí, je ten level cap, kdy po dosažení 20. levelu už jsem nějak ztratil motivaci hrát dál (obzvláště, když už jsem neměl rozdělaný žádný quest - kromě hlavního).
Ale jinak hra dle mého gusta. Podobně jako Morrowind nebo Oblivion. Naprostá volnost a plně prozkoumatelný, velký svět, to mám rád. Navíc hra je neuvěřitelně komplexní, questy byly dobré a vše je krásně provázané. Questy mají různý průběh v závislosti na volbách hráče, kdy v této souvislosti doporučuji stránky http://fallout.wikia.com/wiki/Portal:Fallout_3 - člověk se tam dozví spoustu věcí, třeba odlišný vývoj questu, kdyby volil jinak, nebo i spoustu referencí na všemožná literární a filmová sci-fi díla, kterých je ve hře opravdu spousta.
Po technologické stránce nemám hře taky co vytknout. S animacemi obličeje nemám problém a pokud jde o 3-rd person pohled, tak ten je prostě jen jako doplněk, není určen k primárnímu hraní a tak je ho i nutno brát. Osobně mně i vyhovuje více 1st person než 3rd Person. Koncept nejprve nutnosti navštívit novou lokaci a pak do ni kdykoli rychlocestovat mi také vyhovuje. Prostě Bethesda to opět dokázala a pořád se zlepšuje. Oproti Oblivionu v herní mechanice a komplexitě herního zážitku opět kus vpřed.
Jinak, kdo jel jen main quest a dále hru neprozkoumával, tak sice F3 poznal, ale veškeré jeho krásy určitě ne. I mně toho ještě spousta potenciálního zbylo, jak teď koukám na stránky Fallout wikie, a v tomto směru tedy ještě více zamrzí ten level cap, ale to je asi tak všechno, co by se dalo hře opravdu vytknout. Aspoň z mého pohledu. Osobně mi i vyhovuje, že hra byla vcelku jednoduchá (hlavně v pozdějších fázích hry, kdy byl člověk už namakaný a kdy s ním chodil i nějaký companion - třeba Fawkes), člověk pak aspoň nemusí pořád loadovat a hraní plynule běží. Nemám rád nějaké frustrující pasáže a bosy, které zbytečně zdržují, otravují a akorát uměle prodlužují herní dobu. Třeba ve výše vzpomenutém Witcherovi takových momentů bylo celkem hodně (i proto u mě neuspěl). Navíc, možnost upravit si hru mody, umožňuje takto obtížnost hry navýšit. Aspoň jeden takový mod už vyšel.
Snad ještě malý počet typů nepřátelů by se dal hře vytknout. Naproti tomu zbraní byla opravdová spousta (včetně možnosti si vyrobit podle schémat svoje vlastní). Možná by ještě neškodila větší variabilnost prostředí nebo i třeba nějaké nerozbité třeba zrcadlo (ve hře žádné takové zřejmě není), ale zase to by se autoři od falloutovského kánonu, který předepisuje postapokalyptickou pustinu (tedy pokud jde o přírodní prostředí), vzdálili až příliš a pokud jde o různé falloutovské variace na dungy, tak sice větší variabilita by neškodila, ale zase musí být člověk realista, vývoj hry by se takto buďto neúměrně prodražil nebo prodloužil a i takto byla hra dostatečně komplexní a výrazně nad průměrem. Fallout 3 hodnotím ještě výše než Mass Effect a v dnešní době jde o výjimečný herní počin
a myslím, že i historicky snese - aspoň v určitých rysech - srovnání i s takovými velikány jako byl třeba Deus Ex. Aspoň hratelnost Falloutu 3 snese ta nejvyšší měřítka a vytvořený svět a jeho atmosféra jakbysmet.
Prostě jsem spokojený, nepamatuji si, kdybych hrál nějakou hru i ve všední den povečerech a dal přednost F3 před vším jiným (není nad čtení zápisků v počítačích roztroušených ve hře). Určitě budu hrát oficiální přídavky a zatím si jdu prohlížet (mimochodem též nevídaný a naprosto vynikající) ArtBook z mé Collector's Edition
.
edit: ano, to řešení, kdy po dohrání hlavního questu (nicméně logicky, vzhledem k jeho vyústění - aspoň tedy pokud jde o to jedno vyústění..) hráč nemůže hrát dál, není úplně štastné, takto jsem musel dát těsně před "point of no return" zpátečku a konec hlavního příběhu si nechat až nakonec, ale částečně tuto záležitost řeší už jeden mod..
Ale jinak hra dle mého gusta. Podobně jako Morrowind nebo Oblivion. Naprostá volnost a plně prozkoumatelný, velký svět, to mám rád. Navíc hra je neuvěřitelně komplexní, questy byly dobré a vše je krásně provázané. Questy mají různý průběh v závislosti na volbách hráče, kdy v této souvislosti doporučuji stránky http://fallout.wikia.com/wiki/Portal:Fallout_3 - člověk se tam dozví spoustu věcí, třeba odlišný vývoj questu, kdyby volil jinak, nebo i spoustu referencí na všemožná literární a filmová sci-fi díla, kterých je ve hře opravdu spousta.
Po technologické stránce nemám hře taky co vytknout. S animacemi obličeje nemám problém a pokud jde o 3-rd person pohled, tak ten je prostě jen jako doplněk, není určen k primárnímu hraní a tak je ho i nutno brát. Osobně mně i vyhovuje více 1st person než 3rd Person. Koncept nejprve nutnosti navštívit novou lokaci a pak do ni kdykoli rychlocestovat mi také vyhovuje. Prostě Bethesda to opět dokázala a pořád se zlepšuje. Oproti Oblivionu v herní mechanice a komplexitě herního zážitku opět kus vpřed.
Jinak, kdo jel jen main quest a dále hru neprozkoumával, tak sice F3 poznal, ale veškeré jeho krásy určitě ne. I mně toho ještě spousta potenciálního zbylo, jak teď koukám na stránky Fallout wikie, a v tomto směru tedy ještě více zamrzí ten level cap, ale to je asi tak všechno, co by se dalo hře opravdu vytknout. Aspoň z mého pohledu. Osobně mi i vyhovuje, že hra byla vcelku jednoduchá (hlavně v pozdějších fázích hry, kdy byl člověk už namakaný a kdy s ním chodil i nějaký companion - třeba Fawkes), člověk pak aspoň nemusí pořád loadovat a hraní plynule běží. Nemám rád nějaké frustrující pasáže a bosy, které zbytečně zdržují, otravují a akorát uměle prodlužují herní dobu. Třeba ve výše vzpomenutém Witcherovi takových momentů bylo celkem hodně (i proto u mě neuspěl). Navíc, možnost upravit si hru mody, umožňuje takto obtížnost hry navýšit. Aspoň jeden takový mod už vyšel.
Snad ještě malý počet typů nepřátelů by se dal hře vytknout. Naproti tomu zbraní byla opravdová spousta (včetně možnosti si vyrobit podle schémat svoje vlastní). Možná by ještě neškodila větší variabilnost prostředí nebo i třeba nějaké nerozbité třeba zrcadlo (ve hře žádné takové zřejmě není), ale zase to by se autoři od falloutovského kánonu, který předepisuje postapokalyptickou pustinu (tedy pokud jde o přírodní prostředí), vzdálili až příliš a pokud jde o různé falloutovské variace na dungy, tak sice větší variabilita by neškodila, ale zase musí být člověk realista, vývoj hry by se takto buďto neúměrně prodražil nebo prodloužil a i takto byla hra dostatečně komplexní a výrazně nad průměrem. Fallout 3 hodnotím ještě výše než Mass Effect a v dnešní době jde o výjimečný herní počin
Prostě jsem spokojený, nepamatuji si, kdybych hrál nějakou hru i ve všední den povečerech a dal přednost F3 před vším jiným (není nad čtení zápisků v počítačích roztroušených ve hře). Určitě budu hrát oficiální přídavky a zatím si jdu prohlížet (mimochodem též nevídaný a naprosto vynikající) ArtBook z mé Collector's Edition
edit: ano, to řešení, kdy po dohrání hlavního questu (nicméně logicky, vzhledem k jeho vyústění - aspoň tedy pokud jde o to jedno vyústění..) hráč nemůže hrát dál, není úplně štastné, takto jsem musel dát těsně před "point of no return" zpátečku a konec hlavního příběhu si nechat až nakonec, ale částečně tuto záležitost řeší už jeden mod..
show must go on..
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nejaka rada ohledne munice? porad ji mam krutej nedostatek 
- iks
- Začátečník

-
zajdi si do Fort Independence je to lokace jihozapadne od megatownu borci tam vykupujou energeticky zbrane a energozbroje .. pokud budes vymenovat za munici nedostatek uz nikdy mit nebudes.Flegy píše:nejaka rada ohledne munice? porad ji mam krutej nedostatek
- Swat
- Mírně pokročilý

A při zvyšování skillů nezapomeň přihodit pár bodíků ke zbraním,který používáš...Malý,velký,ruční,energetický atd.Budeš líp mířit a nebudeš tý munice potřebovat tolik.Taky jsem měl nedostatek,ale jen na začátku,nicméně jsem nikdy nebyl vyloženě na suchu a vždycky jsem sebou měl aspoň bouchačku do který bylo šťávy dost....Od takovýho pátýho levelu už jsem si vyloženě vybíral a munice měl dostatek.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ja sem ted na zacatku, vlez sem do metra vybit ty mravence pomoct tomu doktorovi...
- shadow
- Středně pokročilý

Scrounger / Příživník perk.Flegy píše:nejaka rada ohledne munice? porad ji mam krutej nedostatek
http://fallout.wikia.com/wiki/Scrounger
edit: tak v tomto metru jsem měl munice také krutý nedostatek (to ještě bez toho perku), ale někde v tom metru by se měla nacházet poměrně silná melee zbraň Ripper...
Kód: Vybrat vše
http://fallout.wikia.com/wiki/Ripper_(weapon)#Fallout_3
show must go on..
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
dik chlape
budu si muset dat tu praci a precist si nejaky info. preci jen tech moznosti je kurna moc
budu si muset dat tu praci a precist si nejaky info. preci jen tech moznosti je kurna moc
- durod
- Středně pokročilý

Kdy to nastane, pred kterym questem?shadow píše: ...."point of no return".....
Hra je vyborna, odehrano 37h, level cap 17, prave jsem vstoupil poprve do Citadely, naucil se nosit energozbroj
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- shadow
- Středně pokročilý

těsně před koncem posledního questu hlavního příběhu.durod píše:Kdy to nastane, pred kterym questem?shadow píše: ...."point of no return".....
(http://fallout.wikia.com/wiki/Take_it_Back! - pozor, je to SPOILER).
show must go on..