S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky

Příspěvek od kotas »

Doprčic :o , už sosám!
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Všetky veci ohľadom tohto staršieho free buildu smerujte do nového threadu S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl zdarma ke stažení, vďaka za pochopenie.
.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Tak právě dohráno, moje hodnocení je 11/10. A stejně jako Shadow of Chernobyl patří Clear Sky mezi nejlepší hry co jsem kdy hrál (a že za cca 8 let už jich pár bylo).

U S.T.A.L.K.E.R.a mě dostala hlavně atmosféra celé hry a zpracování světa zóny, které nezapomína ani na spoustu detailů. Všechno je dobře ozvučeno a zabaleno v naprosto dokonalé grafice. A v neposlední řadě samozřejmě i výborná hratelnost.

Někdo by mohl namítat že je tam spousta chyb atd., hrál jsem a patchem 1.5.07 a na nic závažnýho jsem nenarazil. Pár drobností se najde ale i kdyby jich bylo dvakrát tolik, bude S.T.A.L.K.E.K pořád bezkonkurenční záležitost.
Jediná opravdu podstatná chyba je že má konec, a není mnohem delší (ikdyž na dnešní dobu je herní čas velice slušný).
Střílet muťáky, bandity a další šmejdy, nebo jen procházet radiací a anomáliemi poznamenanou krajinu bych vydržel ještě hodně dlouho.
Jen další blázen, v bláznivém království.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

pekne hodnoceni, akorat me utvrdilo v tom ze si stalkera cs konecne zahraju :) originalka se mi vali doma od doby kdy vysel, jenze to bylo jeste jiny zelezo, ale hrat se dal... akorat me tam frustrovala obtiznost, hral sem myslim na tu 3. mno du si tak po bazinach najednou skupina banditu a nez se rozkoukam hud plnej granatu a mrtvola :)... asi smejdi pouzivaj aim bot, tak doufam ze ve verzi 1.5.08 je vse vyvazeno na rozumnou miru
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ta obtížnost je drsná, hlavně jsou všichni docela odolní ostrostřelci.
Ty dostaneš dva tři zásahy a končíš, a ty šmějdy nerozhodí ani půl zásobníku (Shadow of Chernobyl mi v tomhle přišel vyváženější), je potřeba co nejdřív sehnat nějakej přesnější kulomet a střílet do hlav. Taky je nutný krýt se za překážky a vyklánět se z pozarohu, se stylem "vyběhnout a kropit" nemáš velkou šanci.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Raoul Duke píše:Ta obtížnost je drsná....a ty šmějdy nerozhodí ani půl zásobníku...
Kdyz chcete tohle odstranit a zlepsit hratelnost o 50%, lepsi zvuky, nektere textury, kopu kopu dalsich veci, hrajte s Datastor Modpackem
http://stalker.scorpions.cz/forum/viewtopic.php?t=2105
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

Panove prosim o pomoc... nevim proc, hra jede v pohode cca na 40-70 fps stabilne, ale v bazinach se mi obcas propadne fps i na 10 a podobne fuj fuj hodnoty, v zakl tabore vse bezelo v pohode, mam nastavene vylepsene dyn osvetleni dx9, predtim sem mel dx 10 a dela to to same. 1280x1024 detaily atd vetsinou max, fsaa 0x anizo tak 4x, ty spesl efekty ssao ci jak se tomu nadava odrazy atd na stredni... vypada to fakt paradne, jenze ty fps dropy me celkem serou :( procital sem si letmo cely tento thread, hledal sem i clanky o ladeni vykonu, ale nic moc sem nenasel, myslim ze pc je vykonny dost aby hru utahlo
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Vliv jednotlivých položek nastavení na výkon a kvalitu obrazu je perfektně popsán tady: http://www.tweakguides.com/ClearSky_5.html .
Jinak 4850 by na 1280x1024 měla stačit v pohodě.
HyenHannibal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HyenHannibal »

durod píše:
Raoul Duke píše:Ta obtížnost je drsná....a ty šmějdy nerozhodí ani půl zásobníku...
Kdyz chcete tohle odstranit a zlepsit hratelnost o 50%, lepsi zvuky, nektere textury, kopu kopu dalsich veci, hrajte s Datastor Modpackem
http://stalker.scorpions.cz/forum/viewtopic.php?t=2105
Velké plus tohoto modu je i odstranění věčného a přesného házení granátů nepřítelem.

Zlepšení hratelnosti z mého pohledu je mnohem více než 50% ;-)
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

na jakym jedes patchi? ja to nehraji jen kvuli tomu, ze autorovi nejde nainstalovat novejsi patch nez 1.05, takze neni zarucena kompatibilita na novejsi... a od doby 1.07, kdy mne to hodilo nejakej error, jsem to nehral.. :(
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
HyenHannibal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HyenHannibal »

Zůstal jsem na 1.5.05, MP nehraju a tak mě další patche moc netrápí. Navíc spolu s DMP jde hra v pohodě a bez jakýchkoliv pádu, i když já neměl problém ani hned po vydání s tuším 1.4.
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

tak co se da delat... asi, az bude cas, nahodim ten 1.05 a budu hrat no... :lol:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

S 1.5.05 se mi hra asi po třech hodinách sekla, po restartu pak nešel načíst ani save, prostě byla úplně v pr.... . S 1.5.07 jsem potom musel začít od začátku ale dohrál jsem bez jedinýho problému.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tak už se prej chystá patch 09, kde dokonce budou opravovat chyby co jim hráči pošlou...

Sakra já se do týhle hry snad nikdy nepustím, to je furt čekání : ). (chci hrát co nejkompletnější verzi).

Scéneři by taky mohli zamakat, hrát to s nutností cpát tam furt dvd taky nechci : / (mám originálku).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Paul píše:Sakra já se do týhle hry snad nikdy nepustím, to je furt čekání : ). (chci hrát co nejkompletnější verzi).
Ja čakám tiež, ale viem, že ju raz prejdem a bude to stáť zato :-) Zaklínača som mal prakticky od vydania a prešiel som ho iba nedávno - a neľutujem to čakanie, vyplatilo sa.
.
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

jj taky u shadow of cernobyl sem si taky pockal a dockal se :), i ted kdyz sem hraju CS s verzi 08 je to uplne jine kafe nez na puvodni verzi... to byl celkem tuhej masakr porad se rojili banditi ted je clovek jednou vystrili a je klid, hlavne mi prijdou smrtelnejsi zbrane a lip se i miri
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

Nazdar,
nevie niekto nahodou ako vyriesit problem z padanim hry pri loade savu? Robi mi to len pri enhanced full dynamic lighting (DX10). Rad by som to hral naplno, ale nejak to neide. Mam vistu 64 a SP1. Na hru som stiahol patch 1.5.07 ale nepomohlo.
Neide len o grarfiku ale aj o to ze pri tomto nastaveni mi dovoli pouzit 2048x1536 a pri enhanced full dynamic lighting (bez DX10) mozem max 1600x1200.
Dik za pomoc.
Daurog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Daurog »

No nevim mně třeba hra nespadla ani jednou,jo občas tam sou fakt chybi k po*rání ,ale jinak v pohodě oproti SoC je to Ráj.
Zvlášt vylepšování zbraní/zbroje a hlavně těžší shánění peněz.

V SoC sem měl ke konci desetitisíce rublů a ani sem nevěděl jak je utratit :-D :-D
Graficky se hra taky zvedla.
Akorát dabing nic moc.
Hra je prostě těžší.
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Ide vam hra na Win7?
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

riXo píše:Ide vam hra na Win7?
jo
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“