Velmi přenosný notebook
Moderátor: Don
- Lados
- Nováček
-
Velmi přenosný notebook
Notebook, který chci já je celkem odlišný, mohl by mi někdo doporučit nějaký fajn notebook, který bych měl na blogování z kamakoliv jinama než z domu. Doma již výkonné pc mám, takže tento notebook budu mít opravdu jen na to přispívat s ním na internet. Tudíž požadavky jsou jasné:
- výkon pouze takový, aby to utáhlo psaní a upravování webu. Maximálně nějaké filmy Smile
- nejdůležitější součástí je samozřejmě přenosnost. Tudíž se nebráním i těm uplně nejměnším notebookům s nejmenšími displeyi, ale rád bych našel kompromis mezi celkově malými fyzickými rozměry, ale přitom displey co největší na tu danou velikost Smile aby tam třeba nebyl zbytečně kolem toho displeye 3 palce plast zybtečně
- dále si zakládám na výdrži baterie. Ta by měla být pokud možno co největší co náš trh s mini notebooky nabízí.
- možnost připojit se přes wifi.
- jak jsem již řekl, jendo pc už doma mám tudíž se mi nechce zbytečně investovat moc peněz do dalšího. Takže samozřejmě cenu co nejnižší a nebo aspoň adekvátní k celkové konfiguraci a vlastnostem
To je asi vše. Děkuji všem za rady a postřehy
- výkon pouze takový, aby to utáhlo psaní a upravování webu. Maximálně nějaké filmy Smile
- nejdůležitější součástí je samozřejmě přenosnost. Tudíž se nebráním i těm uplně nejměnším notebookům s nejmenšími displeyi, ale rád bych našel kompromis mezi celkově malými fyzickými rozměry, ale přitom displey co největší na tu danou velikost Smile aby tam třeba nebyl zbytečně kolem toho displeye 3 palce plast zybtečně
- dále si zakládám na výdrži baterie. Ta by měla být pokud možno co největší co náš trh s mini notebooky nabízí.
- možnost připojit se přes wifi.
- jak jsem již řekl, jendo pc už doma mám tudíž se mi nechce zbytečně investovat moc peněz do dalšího. Takže samozřejmě cenu co nejnižší a nebo aspoň adekvátní k celkové konfiguraci a vlastnostem
To je asi vše. Děkuji všem za rady a postřehy
- Spo.On
- Začátečník
-
Re: Velmi přenosný notebook
U mini notebooků si můžeš vybrat z nepřeberného množství značek ale hardware je defakto pořád stejný. např:
Acer Aspire one - nejlevnější (alza má teď akci) http://www.alza.cz/InfoPage.asp?TP=MN&I ... ing=hp_899
Asus eee - kvalita, vyšší cena, větší displej 10"
MSI U100 WIND- menší kvalita
HP Mini-Note 2140-.....
LENOVO IDEAPAD S10e-......
atd.
Doba výdrže je také skoro stejná. Takže záleží na tobě který si vybereš....ale nejdříve přečíst recenze.
Acer Aspire one - nejlevnější (alza má teď akci) http://www.alza.cz/InfoPage.asp?TP=MN&I ... ing=hp_899
Asus eee - kvalita, vyšší cena, větší displej 10"
MSI U100 WIND- menší kvalita
HP Mini-Note 2140-.....
LENOVO IDEAPAD S10e-......
atd.
Doba výdrže je také skoro stejná. Takže záleží na tobě který si vybereš....ale nejdříve přečíst recenze.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Určitě ti bude dostačovat nějaký netbook, vzhledem k tomu, že jsou to prakticky identický počítače, doporučuju se rozhodovat podle designu (a možná podle počtu USB portů )...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Lados
- Nováček
-
dobře tak trošku jsem pohledal tak když bych měl porovnat cenově stejné (rozdíl pouze pár stovek korun), tak který by jste mi doporučili raději? Jedná se o..
ACER Aspire ONE A150-Bb
http://www.alza.cz/acer-aspire-one-d106286.htm
nebo
ASUS EEE PC 904
http://www.alza.cz/asus-eee-pc-904-cern ... 107053.htm
ACER Aspire ONE A150-Bb
nebo
ASUS EEE PC 904
- Spo.On
- Začátečník
-
určitě ASUS je to značka. Jinak má navíc wifi typu n. což se bude do budoucna hodit.Lados píše:dobře tak trošku jsem pohledal tak když bych měl porovnat cenově stejné (rozdíl pouze pár stovek korun), tak který by jste mi doporučili raději? Jedná se o..
ACER Aspire ONE A150-Bb
nebo
ASUS EEE PC 904
- TUNER.
- Začátečník
-
Doporučuju přečíst : http://notebooky.idnes.cz/hitem-letosni ... yrobci_jza
A možná bych ještě počkal.Na Cebitu bylo představeno spousta nových strojů a tak bude z čeho vybírat a starší kousky by mohli zlevnit...
A možná bych ještě počkal.Na Cebitu bylo představeno spousta nových strojů a tak bude z čeho vybírat a starší kousky by mohli zlevnit...
GA EP-45 DS4 / Q9550 @ 3,4 GHz / TR Ultra-120 Extreme / 8 GB DDR2 Kingston HyperX T1 - 1066 MHz / MSI GTX 950 GAMING 2G / Be-Quiet P10 - 750W / Crucial BX500 480GB + 2x4 TB HDD WD Green
- Lados
- Nováček
-
co je to wifi n pls? btw ta wifi celkově jako to je bezplatné nebo jak to funguje zatím jsem neměl příležitost se s tím nějak na vlastní kůžiu setkat, měl jsem buď ADSL nebo kabelovku. Tak nevím jak to bude fachat ale nebude se mi chtít připlácet k notebooku další připojení když už jendo mám. připadá mi to zbytečné?!
- Spo.On
- Začátečník
-
no wifi....pokud máš doma normální připojení přes kabel tak si k tomu můžež dokoupit router s wifi a budeš mít pokrytý celý dům a nebudeš muset za sebou tahat kabel....jinak přístupové body na wifi jsou i na školách, ve větších městech (ale jenom na pár hodin denně) atd... a to N znamená přenosovou rychlost jsou 3 tipy b/g/n a N má asi 300mb/s kděžto B má jen kolem 54mb/s. Prostě je rychlejší.
- Lados
- Nováček
-
super dik mo cvšem za rady
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak Asus je úplně stejná značka jak Acer, dokonce bych řekl, že v celosvětovým měřítku je Acer několikrát významnější... 802.11Draft-N se možná do budoucna hodit bude, ale zatím je podle mýho k ničemu... Já osobně bych vybíral spíš mezi 10" modelama, větší o moc nejsou a přece jenom budou mít pohodlnější klávesnici (displej vyjde skoro nastejno)...Spo.On píše:určitě ASUS je to značka. Jinak má navíc wifi typu n. což se bude do budoucna hodit.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- Spo.On
- Začátečník
-
No, to možná jo ale s Acerama moc dobrý skušenosti nemám...... no za rok to bude standart. 10" displej no o těch 2.5cm... nevím zasejc je to o něco dražší...a o něco větší spotřebu = o něco menší výdrž nebo snad ne?Don Martinez píše:Tak Asus je úplně stejná značka jak Acer, dokonce bych řekl, že v celosvětovým měřítku je Acer několikrát významnější... 802.11Draft-N se možná do budoucna hodit bude, ale zatím je podle mýho k ničemu... Já osobně bych vybíral spíš mezi 10" modelama, větší o moc nejsou a přece jenom budou mít pohodlnější klávesnici (displej vyjde skoro nastejno)...Spo.On píše:určitě ASUS je to značka. Jinak má navíc wifi typu n. což se bude do budoucna hodit.
- Lados
- Nováček
-
aha ted jsem ještě objevil jednu zásadní věc ten notebook nemá mechaniku? a co když to tedy budu chtít formátovat (dejme tomu, že už tam budu mít velký počet programů a softwareových aplikací, které brzdí systém). Jak to zformátuju a nahraju tam nový sys? dá se to nějak přes flashku? Mám doma Corsair flash 8 GB.
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Flashka, externí mechanika...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- Lados
- Nováček
-
no do externí mechaniky určitě investovat nebudu a co bych potom měl nahrát na flashku? v biosu nastavím bootovat z USB (předpokládám že to pujde) ale jak seženu systém an flashku? např. XP? mám je jen na CD, resp. DVD
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Řeší se to tu pořád... viz PCTuning článek.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady je porovnani parametru Asus eee - http://event.asus.com/eeepc/comparison/ ... arison.htm
Osobne bych bral 1000HE - nejlepsi baterie (pokud ho uz u nas prodavaji nebo brzo zacnou)
Osobne bych bral 1000HE - nejlepsi baterie (pokud ho uz u nas prodavaji nebo brzo zacnou)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Zeb
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Neví někdo, kdy se má dostat ten 1000HE do ČR, případně do evropy ?
- Vejta
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
ASUS Eee 1000HE je sice zajímavý model, ale podle mě je zbytečné ho kupovat, protože od modelu 1000H není moc odlišný. Akorát má novější intel atom n280, který je jen nepatrně výkonnější a běžný uživatel to ani nepozná, dále podivně vypadající klávesnice okopírovaná od Macbooků, a trochu lepší baterka. Sečteno, podtrženo, myslím že nemá cenu si připlácet 1000 kč za 1 - 1,5 hodiny výdrže na baterku, protože v ničem jiném se od 1000H prakticky neliší. Já mám eee 1000H a můžu potvrdit výdrž baterie se zaplou wifi a nenáročným surfováním po internetu (a vypnutými zbytečnými procesy) téměř 5 hodin, což je dle mého názoru více než dostačující. 1000H má dostatek výkonu na běžnou práci, dost velký a kvalitní displej, a přijatelnou cenu. To že výrobce u 1000HE udává výdrž až 9,5 hodiny je téměř nemožné dosáhnout (možná šlo by to s vyplou zvukovou a síťovou kartou, vyplou wifi, bluetooth a s minimálním zatížením systému, ale právě tyto věci by mohly chybět).
- Swarleey
- Nováček
-
Dobry den,
pokud si zakladate na vydrzi baterie tak bych volil MSI Wind U115 Hybrid s vydrzi baterie 12-16hod podle typu baterie. Co mi vzdy vadilo na NB byla jeho citlivost na narazy pri prenasi v zapnutem stavu (casto odchazejici HDD). U tohoto NB staci tlacitkem vypnout HDD a vse jede jen na SSD(cimz se zase zvysuje vydrz baterie).
Rozmery ma nasledujici 260x180x19-31mm a vaha 1.1Kg s baterii.Konfigurace: Intel Atom 1.6GHz, 2GB DDR2/533MHz, VGA GMA500, 1024x600 10'', wifi b/g/n, HDD 160 + SSD 16GB
pokud si zakladate na vydrzi baterie tak bych volil MSI Wind U115 Hybrid s vydrzi baterie 12-16hod podle typu baterie. Co mi vzdy vadilo na NB byla jeho citlivost na narazy pri prenasi v zapnutem stavu (casto odchazejici HDD). U tohoto NB staci tlacitkem vypnout HDD a vse jede jen na SSD(cimz se zase zvysuje vydrz baterie).
Rozmery ma nasledujici 260x180x19-31mm a vaha 1.1Kg s baterii.Konfigurace: Intel Atom 1.6GHz, 2GB DDR2/533MHz, VGA GMA500, 1024x600 10'', wifi b/g/n, HDD 160 + SSD 16GB
- Battlefield
- Začátečník
-
a cena?
Někde jsem viděl odhad 15 000Kč, což se mi zdá fakt moc.
Někde jsem viděl odhad 15 000Kč, což se mi zdá fakt moc.
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B