Praskání repro při zesilování

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Praskání repro při zesilování

Příspěvek od Novotak33 »

Mám problém s reproduktory Genius SW-V2.1 1250, které jsou cca tři měsíce staré. Pokud mám zapnutou např. písničku od Nelly Furtado Say it right, která je dobrá na zkoušku basů, tak pokud zrovna ty basy hlavně na začátku hrají, tak mi při zesilování praská zvuk v repro! Dříve jsem si toho jevu vůbec nevšiml. Z obchodu, kde jsem to kupoval, tak mi odepsali nejdříve, že mám repro vyzkoušet na jiném PC a když jsem jim napsal, že tuto možnost nemám, tak mi napsali toto : Dobrý den, samozřejmě může vznikat rušení při zapojení více přístrojů na jednom okruhu. Praskání ve zvuku je u reproduktorů této kategorie bohužel normální, je možné že se změní například po zahřátí odporů. . To poslední, co tam píší, tak se mi zdá, že je to pravda, protože pokud se bedny zahřejí, tak se mi zdálo, že to praskání nějak přestalo! V reproduktorech praská jedině, když hrají hluboké tóny, když například jenom zesiluji nebo stišuje na ovladači hlasitost bez puštěného zvuku, tak se žádný praskot neozývá! Dále se mi i při úplném zeslabení ozývá z repro zvuk, je to sice slyšet jenom když dám k repro ucho, ale nevím co znamená. Reproduktory jsou zapojeny do stejné prodlužky ( alespoň myslím ), jako je PC, tiskárna, monitor, atd.....
Nevím, co s tím mám dělat, jestli je poslat na reklamaci nebo je to prostě vady reproduktorů Genius?
Díky všem za odpověďi.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Praskání repro při zesilování

Příspěvek od OndraSter »

Zvukovka je integrovaná? To by mohl být jeden z problémů, i když asi ne ten hlavní.

A to co hraje při max zesílení - to se mi vždycky stávalo a chytalo to rádio :oops: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Zvukovka je integrovaná, ale když zesiluji přes media player ( softwarově ), tak mi to jede bez problému, z toho jsem usoudil, že to bude reproduktory. Zkusil jsem si stáhnout BASS test, pustil jsem zvuk 20hz ( doufám, že mi tenhle zvuk nemohl nic udělat se zvukovkou ? ) a zkusil zesilovat a dělalo to stále. Fakt už nevím, co s tím. Když to dám na minimální hlasitost a mám puštěnou třeba nějakou mp3ku, tak mi tam hrtaje ten zvuk z mp3ky a ne z radia :-) .
Díky za odpověď.

EDIT:
Teď mě napadlo, ty bedny mají i vstup pro mikrofon, ktrerej pak somzdřejmě vede do PC! Prý jsou tyto vstupy extrémně citlivé. Sice jsem zkoušel vypojit ten jack ze zesilovače beden, ale nepomohlo to, ovšem nevytáhl jsem ho z PC a ten si pořád, podle ovladačů, myslel, že je připojen mikrofon, doufám, že je to normální.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

klasika problém...dělá to potenciometr na ovládání hlasitosti.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

JJ, je to poťákem. Rozhodl jsem se to reklamovat, protože toto by se rozhodně nemělo po třech měsících normálního používání nemělo objevovat.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“