hdd hitachi 320GB - zapis se spozdenim se nezdaril

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hdd hitachi 320GB - zapis se spozdenim se nezdaril

Příspěvek od Orist »

zdravim mam nasledujici problem s diskem Hitachi 320GB : kazdou chvili mi naskoci v tray chybova bublina se slovy: "windows - zapis se spozdenim se nezdaril"

drive jsem disk pouzival na starem pc(viz. popis), nebyl nastaven na vice oddilu a fungoval jak mel, nedavno jsem ho pres partition magic rozdelil na dva oddily, jeden byl prazdny pro OS a druhy byl s daty, dal jsem ho do noveho pc (deska GIGABYTE P35-DS3P, CPU- E2180@2,8GHz, 2x2GB RAM,GK: ATi RAdeon X1950PRO 256mb), pri instalaci win xp pro mi to ukazalo jen jeden oddil bez dat,pozdeji jsem disk pripojil jinam,oddil s daty nikde nebyl, ale nakonec jsem data vytahnul pomoci programu GetDataBack for NTFS - asi se nejak rozharasily oddily - nevim. Pote jsem disk naformatoval a konecne v novem pc nainstaloval win xp pro + sp3 a od te doby me provadi zminena chybova hlaska, dokonce mi nesla kvuli tomu nainstalovat i jedna hra, pise to cimdal tim casteji, treba i jen pri otevreni firefoxu.

na http://support.microsoft.com/kb/330174/cs pisou nejake rady, ale nic nepomohlo co pisi krom Nastavení systému BIOS vynucuje rychlejší režimy UDMA - coz jsem nezkousel, zkousel jsem menit i datovy kabel.
-dalsi postreh: ve spravci zarizeni v radicich IDE mi to ve vlastnostech nepise aktualnim rezim prenosu,misto napr. Ultra DMA 2 tam je nelze pouzit.
-provedl jsem test v hd tune viz. obr1 a obr2.
-pri otevreni partition magic nyni mi to hodi chybu: Partitions drive letter cannot be identified
-projel jsem i disk windowsackym scan diskem a nic nenasel
-dale nejde s.m.a.r.t ve speedfanu ani v everestu + to ani nikde neukazuje teplotu disku

V jednom ze starsich prispevku na foru jsem se docetl,ze to vyresil format .. napada vas nejaky prijemnejsi reseni jak to vyresit ? pripadne zjistit, ze je disk vadny ?

diky za pomoc!

edit:
nakonec mi to nedalo a provedl jsem format a reinstal win xp pro(pri instalaci jsem disk opet rozdelil na dva oddily), bohuzel problem neprestal, smart stale nejde, ikdyz je povolen v biosu, otestoval jsem disk podrobne pomoci Hitachi Drive Fitness Test, ale zadnou chybu to nenaslo. zitra zkusim jeste disk v jinem pc ..
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: hdd hitachi 320GB - zapis se spozdenim se nezdaril

Příspěvek od Orist »

dnes jsem disk zkusil na jinem pc a rekl bych, ze fungoval spravne, rezim prenosu ukazoval (Ultra DMA 2), ve speedfanu ukazoval teplotu (28°C) a hlavne sel i s.m.a.r.t, takze ho prikladam nize - je ok ? pripadne co je spatne, kdyz v mem pc disk nejde jak ma ? diky

Obrázek

prepocitane hodnoty ze smartu online na webu jsou ZDE
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“