Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Všetko o Gigabyte 965P-DS4

Příspěvek od indigo »

Car píše:E8400 na Gigabyte 965P-DS4 http://www.jzelectronic.de/jz2/User_Ima ... -E8400.jpg Jenom skoda, ze neni videt revize desky.
V názvu obrázku máš přece DS4rev1 :idea:
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ja mam sice GigaByte 965P DS 3/vers 1.0/ ,ale v nom E8200, teda FSB 1333......a je to fpoho-

po 1, stiahni ,naflashuj posledny bios/ beta / F12A/ ako vidis u kolegu vyssie.

po 2, vymen procesor, a pri starte PC vojdi do biosu /necuduj sa po preflash biosu bude zrejme vsetko na automat nastavenie.../

po 3,v zavislosti aky tam das procak, v zalozke kde mas CPU zmen polozku CPU clock ratio/ pojde smerom dole/,ak chces hned pretaktovat ostava...., hlavne CPU host Freq. zmen z povodnych 266/ak nemas pretaktovane/ na minimalne 333.
no a potom uz iba F10 a ides....

aspon toto bol postup u mna,pre neoficial podporu cipsetu 965P pre intel procesory s fsb 1333, s neoficialnym beta biosom/ umna F13O/
vela zdaru!
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
george_gray
Nováček
Nováček

Příspěvek od george_gray »

Nevíte někdo, proč mi nefunguje změna FSB?
Mám BIOS F11, CPU E6400 a normálně mi deska chodila na 410MHz. Najednou z ničeho nic mi jede furt defaultně a změna FSB směrem nahoru ani dolu :o nefunguje.
Zajímavé je, že i start počítače trvá o pár sekund déle (než naběhne POST trvá to i 10s)
Vůbec si s tím nevím rady.
Nejsu žádná lama. Všechny funkce CPU (EIST, Virtualization, atd..) jsou Disabled.

Any ideas? :wink:

Dík
CPU E6400@3.2GHz, DSP-D4(400MHz), 2x1GB Geil 800MHz, 8800GTS@(630/1800), Fortron BlueStorm 500, Raptor 36+Maxtor10 250GB, Thermaltake Swing, Thermaltake 120 outtake, Arctic 120 intake, Freezer Pro 7, DWD RW Samsung.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

to obcas dela u gigabyte vytahni baterku na 10s snad to pomoze
TOMMY99
Nováček
Nováček

Příspěvek od TOMMY99 »

Zdravím, prosil bych o rychlou radu. Mám tuto desku rev.1/F6.Měl jsem v ní "core duo"-vše ok. Mám možnost ji prodat a dal jsem do ní Pentium4 s chladičem ACFre7.Při práci na PC procesor dost topí, při startu kolem 50 stupňů ve 100% přes 70 stupňů(chladič jede stále naplno). Chladič jsem dvakrát sundával, dával novou pastu a pořád stejné. Pomohlo by flasnout bios? Nebo nevíte někdo, co by pomohlo? Díky za odpověď.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Pentium 4 jsou žrouti, záleží co tam máš za model, ale pokud to je některý z výše taktovaných tak teploty podle mě odpovídají.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
TOMMY99
Nováček
Nováček

Příspěvek od TOMMY99 »

...nepamatuji si přesné označení, ale je to Pentium4 3Ghz. Takže ta teplota je normální u takového procesoru?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Teplota by měla být do cca těch 70st. Zjisti jaké deska dává napěti do procesoru napětí tuším že tam má být v základu asi 1.4V...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Elastopete
Nováček
Nováček

Nefunguje vrchní PCI slot

Příspěvek od Elastopete »

Prosim poradte, Nefunguje mi vrchní PCI slot (1), nikdy driv sem ho nepouzival ale ted sem si koupil zvukovku do PCI a ve druhem slotu potrebuju WiFi kartu, ani zvukovka ani wifi karta ale v hornim slotu nefunguji. Ani na prirazeni v biosu IRQ nelze zprovoznit, naopak zvuk se seka pri zatezi. BIOS mam F11. Pri startu po pripojeni karty do slotu 1 se ale komp chova jakoby zarizeni nasel protoze nejprve nenajede na monitoru nic, chvili komp hrabe pak se restartuje a pak najede zcela normalne. OS win7 32bit, jakmile ale dam jednu z karet do spodniho PCI tak funguje ok, co bych mel zkusit prenastavit v biosu aby valili oba sloty. Grafiku mam ATi X1800GTO ve vrchnim slotu. Nebo mam pridat napeti do PCI? Netusim, zkousel sem vygooglit, ale jen problemy s pci-e sloty...Diky, Elasto
madMax
Začátečník
Začátečník

Problémy s restarty u desky P965 DS4 Gigabyte

Příspěvek od madMax »

Mám dlouhodobě problém se samovolnými restarty. Někdy se počítač sám restaruje třeba 30x dokola ještě před nejetím win, dokud jej nevypnu na zdroji a po chvíli nespustím znovu.

Jindy se restaruje kdykoli během práce, hraní, brouzdání na nettu

Jindy zase měsíc běží bez restartu a pak se dokáže v jednom dni šlehnout 20x

Zkoušel jsem podtaktovat procesor, peměti, napevno nastavit i pomalejší časování, zvednou napětí na všem možném, vše nepotřebné povypínat, ale bez výsledku. BIOS mám poslední ale zlobí všechny.

Plánuji nákup nové desky, ale nevím jestli je problém na 100% v ní. Dnes sem nafotil co se mi ukázalo. Modrá smrt je vyjímečná, většinou následuje okamžitý pád disků a restart.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Yiri
Začátečník
Začátečník

Re: Problémy s restarty u desky P965 DS4 Gigabyte

Příspěvek od Yiri »

Měl jsem podobný problém. Taky mi občas dělala tvrdý restarty pořád dokola dokud jsem PC nevypnul na zdroji, po opětovném zapnutí už naběhl. Nebo třeba se mi zaseklo nabíhání na testování paměti. Modrý smrti jsem ale VŮBEC neměl a když už jsem byl naběhlej ve winech tak to bylo absolutně stabilní. Nicméně jsem vyměnil 2x2GB Corsairy za 2x1GB Corsairy a běhá to v pohodě. Takže je podle mě problém v kompatibilitě pamětí s deskou.
Píšu s měsíčním zpožděním, jestli už nemáš jinou desku, tak doufám, že ti to usnadní rozhodování co a jak.

ps: ale stejně si myslim, že tys ten problém měl závažnější, ty pády se mi nějak nezdají. Asi nebude problém jenom s kompatibilitou pamětí, ale spíš s celou deskou :/
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Máš na desce nejnovější BIOS?
Jaké máš paměti?
Jak jsou nastavené?
Yiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yiri »

Pokud jde o mě, tak:

Nejnovější bios
Corsair XMS2 2GB ​(2x1GB​) DDR2 800 ​(Twin2X2048​-6400C4) fungujou
Corsair XMS2 DHX 4GB ​(2x2GB​) DDR2 800 ​(TWIN2X4096​-6400C4DHX) zloběj
napětí 1.8V čaosvání 5-5-5-18
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Tak jim nastav 2,1V (tj,+0,3V).

I kdyby neměly rozvaděče tepla, ublížit jim to nemůže a naopak stabilitě to prospěje.

Pokud obsadíš všechny paměťové sloty, zkus přidat tak 0,1 až 0,15 V severnímu můstku.
hucikuci
Začátečník
Začátečník

GIGABYTE GA-965P-DS4 a grafika

Příspěvek od hucikuci »

zdravím,
koupil jsem jetou GIGABYTE GA-965P-DS4 rev1.0 a mám takový problém že mi nedetekuje grafiky ubec netuším proč a přitom ta grafika topí jako blázen to dřív nedělala a celeron topí taky na 65-70C,zkoušel jsem i flash biosu nic pořád stajný,usb sou taky nějaký divoký klavesnice myš fleska jdou ale usb wifi nebere, drivery sou přímo ze stránek nwm co stím:(.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: GIGABYTE GA-965P-DS4 a grafika

Jestli nefunguje a nevíš co s tím, tak ji vrať a pořiď si funkční.
Co jiného?
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

nvidie už jede ale je to stará křapka 6500 , poprvé se asi špatě naistaloval ovladač ted už to jde ale pořád nemůžu zproznit hd3870 asi je to tím jejich nivím stahovacím managerem si myslím musím někde sehnat drivery normální protože ted když tam dám atinu tak je po nabootování jen černá obrazovka ale naběhne jen nejde obraz ale s nv najede normálně:(
Trady
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trady »

je tam konflikt s ovladaci. vycistit pc od nvidia ovladacu, dat ati grafiku, a nahrat ovladace. jak to po odinstalovani ovladacu nvidia taky nenabehne tak nevim, muze byt i mrtva grafika
CPU: i5-3570K@4,2Ghz (4,4ghz max air) | CPUcooler: GELID Tranquillo rev.2 | MB: Gigabyte Z77X-D3H (rev 1.1) | GPU: Gigabyte GTX 660 OC| RAM: DDR3 Kingston HyperX PnP 2x4Gb@1600Mhz CL9| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Blue 1TB| SSD: Crucial M4-128Gb | CASE: Fractal Design Define R4 - Black Pearl | PSU: Seasonic S12II-520 | SYSTEM: Windows 10 Profesional
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

j prali se , ale porad tam nemuzu dostat ovladace na tu atinu safra zlaty stary ati a nvidie vsechny :D
hucikuci
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hucikuci »

instalaci necham do konce tech radoby driveru ale vždycky instalace driveru byli normalne navýběr driver,CCC a net framework, u všech je ted jen framework a instalator když dam rucni a samotny ciste drivery nikde nemuzu najit bez CCC súravce instalace a tech cipovin okolo :( , po doinstalovaní totiž nikde nic nejni ve startu se Catalyst ani amd neobjevi sice na C: slozka je ale nic se nedeje ani pravym na plochu nejni polozka catalyst,

Kdyz dam rucni tak ve vyberu soucasti je pouze v instalatoru na vyber jen toto: spravce instalace aplikace amd catalyst, ovladač pro zvuk HDMI a AMD APP SDK Runtime to je kde toho bylo nejvic vecino je tam jen ten spravce a framework
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“