Empire: Total War

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

snaga
Začátečník
Začátečník

Empire: Total War

Příspěvek od snaga »

ahoj,

nenasel jsem tema zabyvajici se empire total war, pokud tu nejake je pls o slouceni.

chtel bych se vas zeptat jak vam hra bezi.

moje sestava je
c2d 8600 (bez taktu) 3.3ghz
2x2 GB ram 1066 (vista 32 bit-takze v realu mam 3.3GB)
8800 GTS 640MB (taky bez taktu)

hra je aktualizovana a ovladace na gra. kartu a zvuk. kartu mam nejnovejsi

hraju hru na 1680x1050 vsechny detaily na ultra (jen mam vypnuty ssoa).

a bohuzel se me hra celkem skube, jak na mape tak v bitvach ( a to i kdyz jsem snizil detaily-vypnul AA, A filtrovani, stiny apod.)

v bitvach se me moc kouse v pripade, kdy se vic jednotek koncetruje na male uzemi :( je to v podstate nehratelny:(, ale pred tim nez se jednotky zcuknou tak hra bezi plynule.

Dale mam problemy se zvukem, kdyz jednotky pochoduji tak "zvuk pochodu" rezonuje a zni hrozne kovove.

napiste pls, na jake detaily vam hra jde, s jakou sestavou a v pripade, ze byste meli problem jako a podarilo se vam ho vyresit napiste i reseni:).

BTW nevite jak se vyvola konsole? chtel bych si zmerit FPS ale fraps me na vistach pada:(

//barco - premenovanie
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Total war - empire HW

Příspěvek od zombux »

snaga píše:Dale mam problemy se zvukem, kdyz jednotky pochoduji tak "zvuk pochodu" rezonuje a zni hrozne kovove.
že by cracknutá verze? :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
IMI
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IMI »

No jsem hral jen chvili takze, zkouseni detailu jsem zatim vynechal. Ale chci se zeptat nevideli jste tam nekde nastaveni na velikosti jednotek ? V predchozich warech to bylo a tady uz to nemuzu najit. Jedna se nastveni kde si vyberete jak pocetne budou jednotky.
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

samozrejme mam originalku:) a navic ma stejny problem bracha, ktery ma jinu masinu ale taky originalku

velikost army si muzes nastavit v casti grafice.
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

snaga píše:samozrejme mam originalku:) a navic ma stejny problem bracha, ktery ma jinu masinu ale taky originalku

No tohle je problem verze Empire Total War Special Forces Edition-Razor1911 a original to rozhodne neni. Jinak pokud mas problem zkus napsat na ceskou podporu ;-)

//barco - bold nieje nutný, úprava
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Nordir píše:
snaga píše:samozrejme mam originalku:) a navic ma stejny problem bracha, ktery ma jinu masinu ale taky originalku

No tohle je problem verze Empire Total War Special Forces Edition-Razor1911 a original to rozhodne neni. Jinak pokud mas problem zkus napsat na ceskou podporu ;-)
no, ale ja mam originalku ( aj s sachama :) ), takze pisnu cd projektu a uvidim jak me poradi.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Me to jede celkem slusne na PC co mam v podpisu.Seka se to az pokud jsou na bitevnim poli 2plny armady(tnz 5000+ jednotek).Se 2plnyma armadama spadne Fps na 15.Jinak mam 20+fps.
1280x1024 vse high + ultra velikost jednotek + 16AF.

Jinak i s 15fps je to naprosto hratelny.Tomuhle typu her staci i 10fps na dobry hrani...
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

HEAD píše:Me to jede celkem slusne na PC co mam v podpisu.Seka se to az pokud jsou na bitevnim poli 2plny armady(tnz 5000+ jednotek).Se 2plnyma armadama spadne Fps na 15.Jinak mam 20+fps.
1280x1024 vse high + ultra velikost jednotek + 16AF.

Jinak i s 15fps je to naprosto hratelny.Tomuhle typu her staci i 10fps na dobry hrani...
tak to nechapu, jediny rozdil v nastaveni je, ze mam rozliseni na 1600/1000 a celkem se me to seka jak das, obcas kdyz uplne zazoomuju na vice jednotek, spadne me fps i na 5:(
klidne bych snizil rozliseni, ale pak to vypada divne, nehlede na to ze mam lcd 16ku10, takze si moc vybrat rozliseni nemuzu:(.

hrajes i s doplnkovymi efekty? jako HDR, hloubka neceho, hard stinovani apod?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pokud vím tak hra je v současný podobě dost zabugovaná, zřejmě ještě víc než minulé díly Total War, takže bych spíš počkal na patch nebo dva, pak to bude o dost lepší. HW náročnost obecně bývá taky vyšší, jestli tohle chceš hrát vážně tak upgraduj - ale 15fps je na strategii pořád dost a dost, já při hraní kolikrát padl až na nějakých 7fps a to už bylo hodně na hranici.
ignorelist: kremrole a dezoláti
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

zombux píše:pokud vím tak hra je v současný podobě dost zabugovaná, zřejmě ještě víc než minulé díly Total War, takže bych spíš počkal na patch nebo dva, pak to bude o dost lepší. HW náročnost obecně bývá taky vyšší, jestli tohle chceš hrát vážně tak upgraduj - ale 15fps je na strategii pořád dost a dost, já při hraní kolikrát padl až na nějakých 7fps a to už bylo hodně na hranici.
snad ty patche znatelne pomuzou, ta hra je opravdu sama chyba (novy engine), tenhle tyden by mel vyjit prvni patch, opravujici ob. cesty, coz pry prida na vykonu, ale jen na 2D mape, ale doufam, ze opravy vic chyb nez jen tuto a radne hru optimalizuje.

Cose tyce upgradu, ted o nem nepremyslim, ke konci unora sem si koupil novy pc (krome GK.karty), hlavne kvuli tyhle hre... kdybych vedel jak to pobezi pockal bych si. Nevite jestli umi TWE vyuzit 4 procesory?
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

4 jadra evidentne ne, stezi 2 - http://www.pcgameshardware.com/aid,6781 ... /Practice/

Takze to asi chce namakanou grafiku. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Sobo píše:4 jadra evidentne ne, stezi 2 - http://www.pcgameshardware.com/aid,6781 ... /Practice/

Takze to asi chce namakanou grafiku. :)
hmm tak to 8800gts asi neni :), zkusim ji nejak pretaktovat co to da a uvidim:)
mikecv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikecv »

ahoj lidi , chci se zeptat jestli vam to taky pada jako me , zacina me to stvat , protoze uz mam rozehranou kampan za anglicany v roce 1748 , a ted zniceho nic , kdyz dam tah , tak to spadne .
Jinak mi to jede v pohode , rozliseni 1650x1080 vse max akorad stiny high a ssoa off . Jednou se mi to seklo kdyz jsem dobyval pevnost frantikum , na hradbach tam meli hodne jednotkek a kdyz jim hradba spadla pod nohama , tak to pc nejak nezkous 8-)
desktop
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

po taktovani karty se me vykon ve hre celkem dost zlepsil asi o 5-10 fps (coz v pripade kdy sem mel i 5 / prumer tak 15) je hodne znat. Hold je 8800 staricka vic nez sem myslel.

S tim padanim, problem nemam, ale zas muj bratr jo a ten hraje na podobny detaily jako hrajes ty. Kdyz tak na http://totalwar.hotgames.cz/index.php?sekce=ETWproblemy najdes naky rady.
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

Tak instalace na steamu je naprosto bezproblemova, nevim, co tu blbnete a to mam jen 1mbit rychlej net:)
co me trochu stve, hra mi jde krasne plynule na ultra detaily, ale jakmile zacne prset, tak se to masivne zpomaly... Taky mi to spadlo pri dobyvani posledniho mesta ve druhe kapitole boje za nezavislost a jsou tam opravdu divne zvuky, jak popisuje snaga, mam original a dela mi to taky, akorad sem si toho vsimnul jen v te kampani za nezavislost:)
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Palad1n píše:Tak instalace na steamu je naprosto bezproblemova, nevim, co tu blbnete a to mam jen 1mbit rychlej net:)
co me trochu stve, hra mi jde krasne plynule na ultra detaily, ale jakmile zacne prset, tak se to masivne zpomaly... Taky mi to spadlo pri dobyvani posledniho mesta ve druhe kapitole boje za nezavislost a jsou tam opravdu divne zvuky, jak popisuje snaga, mam original a dela mi to taky, akorad sem si toho vsimnul jen v te kampani za nezavislost:)
no nevsim sem si, ze by tu nekdo resil problemy s instalaci:)

s tim pocasim je to pravda, bohuzel v bitvach prsi castokrat a nejde to vypnout.
mikecv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikecv »

tak mi to zacina padat cim dal casteji , nevim jestli to je pozdni dobou nebo cim , ale jsem nasraté :x
desktop
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

mikecv píše:tak mi to zacina padat cim dal casteji , nevim jestli to je pozdni dobou nebo cim , ale jsem nasraté :x
koukni se do prohlizec udalosti- do prikazoveho radku zadej eventvwr.msc . v casti aplikace bude mozna uvedena chyba a kdyz budes mit stesti i duvod proc to pada.

kdyz me padal oblivion bylo to diky naky knihovne ktera byla v system32, po vymazani prestal padat. Samozrejme je to moje reseni laicky, ale pomohlo:). Nicmene pokud to bude u tebe stejne, tak si nejdriv soubor pred smazanim zalohuj, nebo ho jen prejmenuj.
mikecv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Empire: Total War

Příspěvek od mikecv »

Chybující aplikace empire.exe, verze 1.0.0.0, chybující modul empire.exe, verze 1.0.0.0, adresa chyby 0x005d3495.

Tak tohle mi to hazi .
desktop
laptop 1
laptop 2
snaga
Začátečník
Začátečník

Re: Empire: Total War

Příspěvek od snaga »

hmm tak to ti nepomuze.

Nicmene dnes vysel patch, zkus sosnout:)

ja sem to provedl a od ty doby me hra pada, pokazdy kdyz se nacte bitva, tak cca po5-10 sekundach. takze patch prekvapil :/

EDIT

tak sem procetl forku na cdprojektu a koukam ze problem spadanim ma vice hracu. take parada. ale aspon patch urychluje zmenu rozsliseni...

kdybych si byval hru stahnul z torentu, takovy problemy bych nemel, je smesny
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“