Project: MACHINA FATIFERA (first mod) EDIT 7.3 UNDER WATER

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Hexeus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Project: MACHINA FATIFERA (first mod) EDIT 7.3 UNDER WATER

Příspěvek od Hexeus »

Obrázek

Machina Fatifera je můj první mód/nemód, který spočívá v integraci vodníka do pořádné case a úpravám case pro jeho potřebu. Nepůjde o žádné zásadní zásahy do vzhledu skříně, ale o úpravy interiéru a následné montáže pořádného vodníka.

Hardware list:

CASE: LIAN LI PC-P80
PSU: Zalman ZM850-HP 850watt
MB: Asus Rampage Extreme x48
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550
RAM: Kingston DDRIII 1800mhz CL8 (4x1gb)
VGA: 2x Asus HD4870X2 in Crossfire (během měsíce - v současnosti jen jedna)
HDD: Samsung Spinpoint F1 250gb/1tb

Watercooling list:

CPU block
: Swiftech Apogee GTZ
NB a SB block: Bitspower Black Freezer AIX48NSE
VGA Block: Koolance 4870X2
HDD: Silentstar rev.2
Radiator: Black Ice Radiator 360 Extreme CHROME
Pump: Ještě nejsem pevně rozhodnutý...
Expanzky: EK RES 250
Tubing: Masterkleer
Fitinky: Koolance/Bitspower

Watercool:

Vodník bude mít dva okruhy. V okruhu bude použit rozměr fitinek a hadic 13/10, závity G1/4. Chladit hodlám vše, včetně ram a HDD. Silnější radiátor bude umístěn na spodek skříně, slabší (zřejmě 2x120) bude ve stříšce na mé case. Tím se perfektně využije prostor:-D
Ventilátory na chlazení radiátorů Scythe S-FLEX 1200rpm + následná regulace na 800.

Foto CASE, když mi dorazila domů (září 2008)

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

První úpravy jsou - vyřezání spodního otvoru na radiátor + nastříkání interiéru CASE na matně černou.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Nyní bude následovat otvor v horní části pod střížkou pro druhý radiátor. Hadice jsou již doma, čekám na fitinky a čerpadla. Musím sehnat děrovaný plech který bude zajrývat některé části interieru - to musím ještě promyslet.
Firmu která mi řízne bočnici vodním paprskem jsem již sehnal, čekám na návrhy v CADU páč si je neumim udělat sám:-(

Jsem opravdu amatér, je to můj první počinek, barva mi při stříkání na několika místech stekla:-( a ten řez taky nejni nejlepší, utěšuju se tím že ani jedna z těchto věcí nebude vidět:-D

Hned jak budu mít volný víkend budu pokračovat:-D

POKRAČOVÁNÍ - EDIT - 7.3.2009****************************************

Dorazilo pár zbývajících součástek abych mohl postavil první okruh. Mezitím mi odešli RAMky, takže kingstony se mi tady teď válej, a nahradili je corsairy, které si to kupodivu sviští o dost lépe než původní paměti.
HDD pole se rozrostlo o 1tb samsung, kter je teď zapojen v RAID 1 MIRROR, kvůli ochraně - vcelku jsem se už bál, pálit se mi to nechtělo a mám am čím dál tím víc věcí o které bych nerad přišel.

Montáž bloků a úprava case proběhla tentokrát ráz na ráz - čistý čas 8 hodin. Vcelku mě mrzí že nemám žádný rozumný prostor na úpravy PC, ale musím vše dělat doma:-(

Obrázek
Mám i univerzální vybavení pro druhý okruh, ale chybí bloky, jsou dost problémové - musím objednat ze zahraničí, a ani tam není dostupnost nic moc.

Obrázek
CPU blok

Obrázek
Expanzky a speciální backplate pro moji desku RAMPAGE EXTREME - má vzadu malý kondenzátor a potřebuje v backplatu výřez. Věřili byste že sehnat ho nebylo nic jednoduchého??:-D

Obrázek
Obrázek
Koolance VID487X2

Obrázek
Rozebraná workstation

Obrázek
Under constructions:-D

Obrázek
Čerpadlo mi bylo nakonec doporučeno LAING. Dal jsem na radu zkušenějšího a vzal jsem ho. Je opravdu dost hlučné, ale na cestě je TOP od koolance, který prý hluk snižuje tak jsem na to zvědav - musím čerpadlo lépe odvibrovat.

Obrázek
Radiátor osazený FANy S-FLEX zregulované odporem na 800 toček. Nejsou takřka slyšet - spokojenost. Radiátor je vypodložený gumovýma podložkama aby nedošlo k nežádoucím vibracím:-D

Obrázek
Rádobyumělecká fotka:-D hadice u expy se překrucovala a lámala nakonec jsem uspořádání trochu změnil a problém byl vyřešen

Obrázek
Osazená deska, zatím jen CPU, časem přibude fullcover blok od Bitspower, osvětlení expy asi taky dojde, ale to ještě uvidím

Obrázek
Detail CPU

Obrázek
VGA s osazeným blokem - vcelku sranda osazování tohdle bloku. Všechno čeho jsem se bál šlo v pohodě a zažil jsem 15ti minutový boj s konektorem od FANu na referenčním chladiči . je na sra*ky...

Obrázek
Obrázek
Spojeno

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Sharkoon katody 4 in 1 set. Jedna shořela hned:-D ostatní svítěj pěkně, nechci to přepláclý takže prozatím takhle a třeba to časem změním...

Obrázek
Také jsem si koupil nový monitor když už jsem nakupoval...

Zatím jsem vcelku spokojenej, akorát pumpa je hlučná až hamba. Čekám na TOP který s pumpou udělá toto

Obrázek

přijde příští tejden...

Další fáze bude vyřezání otvoru pro druhý RAD, pořádné ukrytí kabeláže, detaily a pod.

!!!!!!!!!Sháním gumovou lemovku. Všude kde jsem se zeptal mě buď neodpověděli na mail vůbec a nebo mi napsali že nemají nebo neudělají. Mám adresy asi deseti shopů a to i slovenských které se zabívají výrobou těchto věcí, ale nikdo není schopen, takže kdyby někdo věděl kde nebo má a prodal by, tak sháním lemovku s průřezem 1mm a hloubkou 5mm. Zvládnul bych i víc. Pokud možno co nejtenčí. DÍKY

!!!!!!!!!Sháním člověka který umí dobře pracovat v CADU a byl by ochotný mi věnovat odpoledne za flašku dobrého pití. Potřebuji udělat návrhy na waterjet - řez okna bočnice, pokud umíte a jste ochotní, napište mi SZ. DÍKY

Kdyby měl někdo zájem o fotky ve vysokém rozlišení, tak na požádání...
Naposledy upravil(a) Hexeus dne sob 7. bře 2009, 22:48, celkem upraveno 2 x.
Did you see my project?? - MACHINA FATIFERA

EXTREME SYSTEM<>CASE:Lian-Li Armorsuit^^^PSU:Tagan Piperock 1300 watt^^^MB:Asus Rampage Extreme x48^^^CPU:C2Q9550^^^RAM:Corsair 2x2Gb DDRIII 1600mhz CL7^^^VGA:2x Sapphire HD4870 in Crossfire^^^HDD:2x Samsung Spinpoint F1 250Gb RAID 0 + 2tb RAID 1 MIRROR^^^Periferie:Razer Lycosa & Cooperhead^^^OS:Win VIsta x64
WATERCOOLING<>CPU:Swiftech Apogee GTZ^^^NB:Swiftech MCW-NBMAX^^^MOSFET:N/A^^^RAM:Koolance RAM-30-V06 DUAL-Cooler (2x)^^^HDD:Innovatek HDM L-Pro (4x)^^^VGA:Koolance VID-487 (2x)^^^EXP:Koolance 120mm (2x)^^^PUMP:Innovatek HPPS (2x)
WATERCOOL COMMING UP : JANUARY 2009
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Project: MACHINA FATIFERA (my first mod)

Příspěvek od martinnovak8 »

Zatim hezké!
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

No já osobně bych se do takové skříně bál říznout :) . Možná bych to dělal přes laser. Takže poklona. Zatím to vypadá spíše na účelnou úpravu nežli vzhledovou co? :wink:
Obrázek
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Já bych se bál o tu barvu, zkušenost mi dala pěknou facku když jsem stříkal kostru na Endeavoru. Ono na styčných plochách se barva pěkně rychle oprýskala a slezla dolu sundáváním bočnic. Proto bych dneska šel jedině do odolnější práškové barvy. Doma si to sice nestříkneš ale stojí to za to.

Jinak pěkná vodárna. :wink:
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Hexeus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hexeus »

H.O.M.I.E. - Ano jde spíše o účelovou úpravu. Psal jse to i v popisu, že do vzhledu skříně se budu snažit zasahovat co nejméně. Jen tak mezi námi, laser taky nic moc. Mám známé kteří to podstoupili a vysledek byl takřka stejný...nejlepší je voda, ale ta má své limity a je časově náročná co se týče návrhů. Tedy alespoň pro mne.
Také jsem se bál, ale utěšoval jsem se tím že to bude dole a nebude to vidět:-D

M4r1hu4n3 - Ano máš uplnou pravdu, při nasazování bočnice se barva na některých styčných místech odřela, ale beru to tak že tyto plochy vidět nebudou a mě nic nebrání to stříknout kdykoli znovu.
O práškové barvě toho mnoho nevím. Ta se neodře ani posunem dvou ploch?? Taková úprava by stála za úvahu, napiš mi o tom prosím něco víc. Jsem laik:-D

PS: Ta vodárna je spolubydlícího, já mám jednou tak velkou na tři šlaufy:-D mám velké plíce:-D

EXTREME SYSTEM<>CASE:Lian-Li Armorsuit^^^PSU:Tagan Piperock 1300 watt^^^MB:Asus Rampage Extreme x48^^^CPU:C2Q9550^^^RAM:Corsair 2x2Gb DDRIII 1600mhz CL7^^^VGA:2x Sapphire HD4870 in Crossfire^^^HDD:2x Samsung Spinpoint F1 250Gb RAID 0 + 2tb RAID 1 MIRROR^^^Periferie:Razer Lycosa & Cooperhead^^^OS:Win VIsta x64
WATERCOOLING<>CPU:Swiftech Apogee GTZ^^^NB:Swiftech MCW-NBMAX^^^MOSFET:N/A^^^RAM:Koolance RAM-30-V06 DUAL-Cooler (2x)^^^HDD:Innovatek HDM L-Pro (4x)^^^VGA:Koolance VID-487 (2x)^^^EXP:Koolance 120mm (2x)^^^PUMP:Innovatek HPPS (2x)
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

Móc good.M4r1hu4n3 má pravdu že se to bude odírat je to škoda no.
jinak sestava excelentní!!! :o je pravda že do takovéto skříně je odvaha říznout!
nepřemýšlel jsi dát tenký 240mm radiátor na předek skříně před ty dvě 120(nebo jsou to 140?)?
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)
Hexeus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hexeus »

Nene nad ničím takovým jsem nepřemýšlel. Na boku Case bude jen klasické okno - bohužel jsem se ještě nerozhodl pro tvar.:-( Je to těžký když člověk ví že se na to bude koukat každej den. Vevnitř na CPU jsou zatím dvě 120. Vpředu na case jsou 3 x 140. Nicméně ty 120 půjdou pryč - vodník.

M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Prášková barva je namletá pryskyřice s dalšíma složkama která díky stlačenému vzduchu dostává tekoucí podobu. Je to velmi odolná barva používaná velmi hojně v průmyslu pro odolnost vůči poškrábání a chemikáliím. Někde určite más nějakou firmu která by byla ochotna ti to nanést nebo nějakého známého který by ti to udelal jako fušku. Neříkám že je to nezničitelné, záleží jaká to je barva ale z mých zkušeností s barvou na rozvádečích vydržela opravdu hodně, když jsem jí zkusil poškrábat odlamovacím nožem tak to zanechalo jen jemnou nehlubokou linku.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Hexeus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hexeus »

Super děkuji za informaci....

Jen tak mimochodem...

Opravdu si zatím nejsem jist tvarem okna v bočnici. Mám několik nápadů, ale opravdu nevím takže sem něco hodim a vy mi řeknete co je lepší....

Zatím mám jeden - ten se mi líbí hodně ale vadí mi na něm že je naprosto neoriginální, páč už to někdo má... vypadá to asi takto...

Obrázek

A v reálu potom asi takto

Obrázek

Výsledek fakt super, ale jak říkám, zcela neoriginální. pokud by ste mi chtěli pomoct, tak můžete naházet nějaký návrhy, pokud bych si nějaký vybral, tak výherce obdrží flašku dobrého pití:-D

Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Koukam, ze pujdes proti fyzice a budes vyfukovat smerem dolu. Ale to jde prezit. Horsi jsou ty bubliny co se takhle umistenem radu drzi.
Schovavat chromovanej rad takhle osklivym krytem? Ne. Kontrast cerna, chrom je pekna (a docela i v mode) Spis bych udelal nejakou bocni listu vysokou 25mm (vyska fanu) na bok ventilatoru.
Libi se mi jak jsi zachoval styl predku na bocnici. Takze v podobnem stylu vytvorit i ten bok na fany. Aby jsi usetril, tak to muzes poslepovat z plastovych desek. Barvu bych zvolil podle fanu. Bud cernou nebo chromovou (ALCLAD) aby i uvnitr byl kontreast jako na predni masce. Na fany bych pak dal mrizku od AC ryan ve stejnem stylu. Asi bych to videl na kombo chrom rad, cerny bok, cerna mrizka a boky fanu nabarvene a lehce nasvicene.
Pokud mas dost 5,25" pozic tak je lakava ta 240 na predni stene case. (Ja mam 240 vzerdu a 360 na stropu) A vypadato, ze by tam vlezla bez uprav kose.
Co se tyce okna, tak bych go trochu zmensil aby nebyla vydet vyztuha a zdroj. Ty tam mas momentalne sice kryt ale uznej sam, ze tu cast nema smysl ukazovat.
Horni panel bych asi dokotahnul az do konce. Prijde mi hrube ukoncen. Panel asi poupravil do decentna.
Atd.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Hexeus píše:Zatím mám jeden - ten se mi líbí hodně ale vadí mi na něm že je naprosto neoriginální,...
Ale na tý case to vypadá parádně.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnovak8 »

Hexeus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hexeus »

Děkuji za rady a připomínky.

Ano vyfukování směrem dolů je sice proti fyzice to vím, ale rozhodně nechci krz RAD nasávat vzduch z case. Přední vstup (3x140) rozhodně na naplnění chladným vzduchem postačí a ostatní fany se budou starat o vyvedení ze skříně.
O skrytí boku ventilátorů budu rozhodně uvažovat, ani mě samotnému příliš nevoní jeho uplné schování, ale uvidím, pokud se mi to zakryté bude líbit, necám to tak. Sice si to dovedu představit ale teprvě až to uvidím tak budu vědět...
Pokud budu fany zakrývat bude to určitě celistvý plech, nebo mříž dle barev mé potřeby - rozhodně ne plast, o peníze nejde.
Jsem sice fanda osvětlení case ale u sebe budu střízlivý, Mám v plánu bílé hadice - mám již doma, a lehké UV nasvícení, popřípadě kombinované s bílou. Přemýšlím nad změnou ventolétorů na bíle podsvícené, musím to ještě dořešit, nejsem pevně rozhodnutý, každopádně osvětlení interieru chci decentní, aby vynikly hadice, a celkově chlazení.
Co se týče okna, tak nad touto variantou jsem také uvažoval, ve své podstatě k tomu není důvod, kabeláž a pod za výstohou půjdou šikovně zakrýt celistvou deskou kupříkladu s žebrováním jaké je použito zepředu skříně nebo podobným.
Horní nástavba na case je opravdu nešikovně ukončena, nicméně do její úpravy se opravdu bojím. Nedovedu si to představit jinak než vyrobit celou novou. každopádně chci do této stříškyx vrazit malý RAD který bude určen pro druhý okruh (2x120/140 - uvidím)
Nejsem moc příznivce obludných venitátorů, takže zůstávám u decentních 120 - 140. Nic většího si do case určitě pořizovat nebudu, ale děkuji za nápad.

Je pravda že to vypadá parádně, ale irituje mne ten fakt že už to někdo má, a ještě ke všemu na stejné CASE.

Mřížky vím kde najdu:-D ale děkuji:-D

Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Hexeus píše:Je pravda že to vypadá parádně, ale irituje mne ten fakt že už to někdo má, a ještě ke všemu na stejné CASE.
No, pokud to není tvůj soused, kterej ti bude denně opakovat, žes to obšlehl, tak bych to neřešil.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Re: Project: MACHINA FATIFERA (first mod) EDIT 7.3 UNDER WATER

Příspěvek od Dark GunMan »

Luxusni a paradni prace...
Navic mas vse co ma doma bejt...dymku miru, chlast a slavistickej hrnicek :D
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

DDC ti dela hluk kvuli ulozeni. Takhle ti rozvibrovava to plechove ulozeni a nasledne i kos. A vkombinaci s vibracemi disku to je slusnej ramus. Zkus ho na zkousku privazat volne do prostoru tkanickou od bot a uvidis jak ztichne.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Hexeus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hexeus »

Toho se trochu bojím, byl bych taky rád kdyby bylo v prostoru. Mám v plánu postavit mu domečetk až dorazí TOP od koolance - prý to dost stiší. Postavím domeček a nějak to uchycení musím vyřešit, protože ten zvuk je opravdu strašný

Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pak ale vyrob blok na chlazeni cerpadla. :) Jinak ho upeces.
Jinak ja mam DDC na tkanicce. Uchyceni co sje vyrobil taky rezonovalo v kombinaci s disky des.

Kub1k
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kub1k »

Krása... nejvíc mě pobavilo : taky jsem si koupil nový monitor, když už jsem nakupoval... : D :-D :)
W1ck
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od W1ck »

musim rict ze takovyhle tuning pc bych chtel mit opravdu se mi to moc libi a ackoliv nejsem fandou tuneni a vodniho chlazeni [asi spis z financni narocnosti] tohle je vazne dobre ... super prace :)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“